2019.12. 19.

SHL: a másik újonc is meglepi a bajnokesélyest?

SHL: a másik újonc is meglepi a bajnokesélyest?

A Färjestad együttese az SHL egyik bajnokesélyesének számít, de az egyik újonc otthonában már vereséget szenvedett egyszer idén. Vajon a Leksands is képes lehet meglepni a pokolian hatékonyan támadó Färjestad csapatát?

Jégkorong, Svéd bajnokság
2019.12.19. 19:00
Leksands - Färjestad

  • Az újonc Leksands egyelőre a várakozásoknak megfelelően csak szenved a svéd élvonalban, és minden jel arra mutat, hogy a kiesés ellen fog harcolni. A 23 pont mindössze arra elegendő, hogy a szintén újonc Oskarshamn csapatát megelőzzék, ráadásul a forma sem biztató, hiszen 2 vesztes meccsről érkeznek erre a csütörtöki derbire. Ugyanakkor a mutatott játék nem volt rossz az Örebro ellen: a 3. harmad közepéig döntetlenre álltak, de végül 4-2-re kikaptak, pedig uralni tudták a meccset, 40 kaput eltaláló lövésük is volt. Erre lehet építeni mindenképp, illetve arra is, hogy nemrég a Skelleftea csapatát szintén sikerült megszorongatniuk (2-3). A védelem viszont a legrosszabb a ligában a maga 85 kapott góljával, így pedig hiába támadja végig a meccseket az együttes... Hrivik és Wannstrom 6-6 gólos, rajtuk kívül viszont nem igazán van potens támadó a keretben. Kapusposzton is akadnak gondok, hiszen Brage és Juvonen sem tudja elérni a 90%-os határt.

  • A vendég pedig ezúttal is komoly falatnak ígérkezik, pláne hogy a Färjestad produkálja ebben az idényben a leghatékonyabb támadójátékot a ligában. Már 91 lőtt gólnál tartanak, pedig egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az élboly többi együttese. A 49 pont egyelőre a 2. helyre elég, de a Lulea rossz formájának köszönhetően faragtak a hátrányból, már csak 2 egységgel vannak lemaradva a riválistól. Zsinórban a 4 győztes meccs nagyon jól fest, és mind a 4 meccsen 4 alkalommal tudott villanni a támadósor. A Lindqvist-Aslund-Ejdsell hármas elképesztően hatékony és gólerős, de rajtuk kívül is van 4-5 gólerős játékos a keretben. A probléma elsősorban a védekezés szokott lenni: a 68 kapott gól a legtöbb a top6 csapat köztHolm közel 91%-ot tud a kapuban még így is, de a csere Svensson mindössze 88%-al áll. Pokolian erős emberelőnyben a társaság, 27.78%-al használják ki ezeket a helyzeteket, mely a legjobb a ligában.

  • Meglepetésre nem nagyon látok itt esélyt (habár a Färjestad képes volt kikapni az Oskarshamn vendégeként is), de a Leksands azért megszorongathatja ellenfelét ezen a derbin. Elnézve a Färjestad sebezhető védelmét, bőven benne van az újoncban 2-3 lőtt gól, ugyanakkor nehezen tudom elképzelni azt, hogy féken tudják tartani a rendkívül eredményes bajnokesélyes támadósorait. Kiállításokat is várok hazai oldalon szép számmal, márpedig ez a Färjestad remek emberelőny-kihasználását elnézve újabb érv a gólok mellett. Fordított felállásban október 10-én 6-4-re nyert otthon a Färjestad egy lüktető és izgalmas meccsen. Az irodák is látják ezt, csökkennek is az over fogadásra elérhető szorzók. Ugyanakkor 1.75 környékén még megéri megfogadni az 5.5 gól feletti opciót.
tipp
Leksands - Färjestad
5.5 gól felett | 1.81 | (6/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából