2020.03. 03.

SHL: mire fogadjuk a topcsapatok derbijén?

SHL: mire fogadjuk a topcsapatok derbijén?

Két topcsapat találkozik egymással a svéd élvonalban a HV71 és a Färjestad személyében. A playoff-kiemelések okán kulcsfontosságú meccs lesz ez. Lássuk, mi várható!

Jégkorong, Svéd bajnokság
2020.03.03. 19:00
Färjestad - HV 71

  • A tavaly bajnoki elődöntőig jutó Färjestad együttese idén sem szerepel rosszul a svéd élvonalban: a 3. pozícióból várhatja a hátralévő 5 fordulót, 84 pontja pedig azt jelenti, hogy bár az éllovas Lulea csapatát már jó eséllyel nem tudják megszorongatni, a top6 összejöhet, vagyis egyenesen a negyeddöntőbe juthat a társaság. Ez azért még nem garantált, hiszen a mezőny meglehetősen sűrű: a 7. helyen tanyázó Frölunda csak 8 ponttal szerzett náluk kevesebbet, vagyis nem lazíthat a társaság. A Färjestad csapatáé a mezőny leghatékonyabb támadósora: a Nilsson-Aslund-Rydahl-Ejdsell négyes nevével fémjelzett offense 157 gólt termelt eddig, 14 góllal többet, mint az ebben a tekintetben 2. helyen álló mai ellenfelük. Elképesztően jól teljesítenek emberelőnyben: 27%-kal értékesítik az ilyen szituációkat, amely a legjobb a ligában. Viszont a védelem egy nagyon komoly gyenge pont a házigazdáknál, amely a rájátszásban még nagyon sokba kerülhet. Már 134 kapott gólnál járnak, ennél még a 12. helyen álló Linköping is kevesebbet nyelt be, összességében a 4. legtöbb gólt kapták a mezőnyben...

  • Márpedig a HV71 személyében egy effektív támadósor érkezik hozzájuk kedd este: a jelenleg 6. helyen álló, 78 pontos vendég gárda 143 gólt termelt eddig, amely a Färjestad mögött a 2. legtöbb a ligában. A 2016-17-es idény bajnoka az elmúlt években alulmúlta a várakozásokat, és a döntő közelébe sem tudott kerülni, ám erre az idényre jól erősített a csapat és minden esélyük megvan, hogy ott legyenek a fináléban idén. A Sandin-Onerud-Kinnvall-Camara négyes szép számmal termelik a gólokat, ehhez pedig párosul egy egészen jó védelem, amely a 6. legkevesebb gólt engedte a mezőnyben. Gunnarsson és Alnefelt is jól teljesít a kapuban, mindketten kb. 91%-kos hatékonyságot hoznak. Emberhátrányban ráadásul a 3. leghatékonyabb csapat, emberelőnyben pedig 20% feletti hatékonyságot tudnak felmutatni.

  • Érdekes és szoros összecsapásra van kilátás a két svéd topcsapat közt. Fontos meccs ez mindkettejük számára, hiszen egyrészt a top6-ba jutás (vagyis az automatikus negyeddöntő) és a lehető legjobb kiemelés is elsődleges cél mindkettejüknél. Kulcsfontosságú lehet, hogy melyik arcát mutatja majd a sebezhető Färjestad-defense, én személy szerint arra számítok, hogy a hatékonyan támadó HV ellen nehéz pillanatai lesznek a házigazda védelmének. Idei három közös meccsükből kettőt a Färjestad nyert meg (4-3-ra és 3-2-re), legutóbb január végén találkoztak, akkor a HV csarnokában 8-4-re nyert a házigazda. Gólokat várok mindkét oldalon, a vendégek támadósora kiváló formában van, a legutóbbi két meccsükön 12 gólt vágtak, és a sebezhető hazai védelem ellen is lesz esélye a HV-offensenek. A Färjestad csapatának meccsei rendre eseménydúsra sikerülnek, toronymagasan ők állnak a legjobb gólátlaggal a ligában, így ezúttal is a gólokra fogadnék a meccsükön.
tipp
Färjestad - HV 71
Gólszám 5,5 | Több, mint 5,5 | 1.80 | (5/10)

kapcsolódó meccs

Färjestad - HV 71

2020. 03. 03. 19:00 | Svéd bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából