2020.01. 04.

Kézimunka: Ehf-kupa-török túrán a Loki

Kézimunka: Ehf-kupa-török túrán a Loki

Szombaton két együttesünk is megkezdi küzdelmeit az EHF-kupa csoportkörébe. Az Érd a dán Odensét fogadja, míg a Debrecen a török Kastamonu vendége lesz.

KÉZILABDA, EHF KUPA, NŐI, A CSOPORT | 2020.01.04. 13:00

KASTAMONU-DEBRECEN

  • A hazai gárda évekkel ezelőtt komoly építkezésbe kezdett, négy évvel ezelőtt döntőt játszott a Challenge kupában, igaz ott vereséget szenvedett a spanyol Gran Canariatól. A következő szezonban léptek egyet előre és már az EHF-kupában indultak. Elnökük az idény elején kijelentette, hogy csapatát a döntőbe várja, ezt akkor sokan megmosolyogták. Aztán többek között a Viborg és a Byasen testén keresztül továbbjutottak a csoportból, majd a Zalaun is túljutva, az elődöntőben összesítésben mindössze egy góllal kaptak csak ki a későbbi győztes Craiovától. Ebben a szezonban már Bl csoportkör kapujában kopogtattak, Mostban azonban egy gólokban gazdag találkozón maradtak alul a házigazdákkal szemben, így az EHF-kupa harmadik selejtezőkörébe kapcsolódtak be. Itt a Váccal küzdöttek meg a továbbjutásért. Az elő mérkőzésen nagyon elverték az akkor még formán kívül játszó Kácsorékat, a visszavágón már a Duna-parti alakulat nyert, de összesítésben a törökök bizonyultak jobbnak.

  • A Debrecennél 2018. novemberében váltotta a kispadon a norvég Pal Oldrup Jensent Köstner Vilmos. A rutinos mester rendbe rakta a csapat erőnlétét és a Loki végül a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot. Vili bácsi munkája az idei szezonra ért be igazán, látványos, közönségszórakoztató játékkal rendre 30 gól fölött dobálnak ellenfeleiknek. Remekül beépítette a nyáron érkező Vámos Petrát és Karnik Szabinát, de az argentin válogatott Karsten helyét is megtalálta a csapatba. A kupában előbb a Bayer Leverkusent, majd a Jagodinát verték ki, mindkét alkalommal kettős győzelemmel jutottak túl ellenfelükön. Ma ez már egy másik szint lesz, de azt gondolom, hogy Tóvizi Petráék képesek elhozni mind a két pontot Törökországból, még úgy is, hogy a találkozót két román sípmester dirigálja.
tipp
KASTAMONU-DEBRECEN
DEBRECEN 1-5 | 2.80 | (10/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
tibcsi68 2020-01-04 15:30:39
Szép tipp, gra!
itamasi 2020-01-04 11:30:36
Hello Kispályás, Érd-Odense-re vim megérzés?
Tomáš Pingi Nagy 2020-01-04 10:07:47
Szia Pálya. Ma esetleg akad valami Mini odds Pack?

további tippjeink a Kézilabda világából

belépés

partnerek

címkék