2018.10. 13.

Kézimunka - Magyar csata az EHF-kupában: Vác-Siófok

Kézimunka - Magyar csata az EHF-kupában: Vác-Siófok
hirdetés

Ma a hölgyeknél az első mérkőzéseket játszák a az EHF-kupa 2. selejtezőkörében, a tavalyi példátlan leégés után ebben a szezonban biztos lesz magyar csapat a következő körben, hiszen a sorsolás szeszélye a Vácnak a Siófokot rendelte. Erre a mérkőzésre hoztam egy tippet és van még egy gondolatom is meccsre.

 

Vác-Siófok

  • Az előző szezonban szégyenszemre nem jutott magyar csapat a kupa csoportkörébe. A Vácot a kissé lenézett későbbi elődöntős Kastamonu búcsúztatta, az Érd hazai tíz gólos előnyt fecsérelt el Párizsban, a Dunaújváros a most már BL-ben nyomuló Koppenhágával nem bírt, míg a Debrecennek  a sorozat későbbi győztese a Craiova volt a végállomás úgy, hogy a Hódos Imre Sportcsarnokban legyőzte román ellenfelét. Ebben a szezonban a Vác, a Siófok és a Dunaújváros mellet az Érd érdekelt még a küzdelmekben, Szabó Edina lányai azonban csak a 3. körben kapcsolódnak be a sorozatba. A 2. selejtezőkörből továbbjutó nyolc csapat a következő körben szintén oda-visszavágós alapon megmérkőzik a már ott lévő nyolc csapattal, ez a nyolc gárda és a BL-ből csoportonként két, összesen nyolc kihulló csapatból kerül kisorsolásra a négy négyes csoport. Szóval elmondható, hogy a Vác volt az elmúlt szezon meglepetéscsapata, végig egyenletesen teljesítve szerezték meg ebben az erős bajnokságban  az előkelő hatodik helyet. Ezt kevés, de minőségi légióssal, megspékelve rengeteg fiatal magyar tehetséggel érték el. A csapat az új idényre nagyon fiatal honi játékosokat igazolt, távozott viszont Lakatos Rita és Kovács Patrícia. Ennek ellenére szépen menetelnek, kikaptak ugyan a Győrtől és az Érdtől, de ezt ahogy szokták mondani benne van a pakliban,  hozták viszont  a kötelezőt, sőt óriási meglepetésre a Balaton-parton is nyerni tudtak, igaz azon a mérkőzésen a végjátékban történt egy-két furcsa bírói ítélet. Legutóbb a szintén légiósok hadával felálló Kisvárdát verték egy végig kiélezett mecsen, ahol már nem lépett pályára sérülés miatt Kuczora Csenge, de Szilágyi Zoltán Barjánka Biankára sem számíthatott. Más utat jár a Siófok, immár harmadik nekifutásra próbálnak nagy csapatot építeni jól csengő külföldi nevekből, vezetőedzőnek pedig elhozták a széthulló Larvik trénerét, Tor Odvan Moent. Természetesen idő kell, hogy összeálljanak, de azért hozzák meccseiket, igaz még döcög a szekér, Békéscsabán például csak a hajrában fordítottak, igaz akkor produkáltak egy 10-2-es rohanást, legutóbb Egerben demostráltak erőt, térfélcsere után mindössze négy gólt engedélyezve a hazai csapatnak. Ez lesz a Siókoknak hat nap alatt a harmadik idegenbeli mérkőzése, de Egerben a nagy különbség miatt bőven tudtak pihenni a kulcsjátékosok. A norvég szakember elmondta, hogy az EHF-kupának kiemelt jelentősége van a klub életében és minimális céljuk a csoportkörbe jutás. Azt gondolom, hogy a rutin, ami megvan a kispadon az edző személyében, valamint a játékosok egyéni tapasztalata a Siófok felé billenti a mérleg nyelvét. Benne lehet egy legalább kétgólos győzelem is 1.9-ért, de ez csak gondolat…

Tippem: 53436 Vác-Siófok V 1.60

Good Luck!

 

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

sasha27 2018-10-13 20:24:38
Szép tipp volt Pálya...gratu...felesleges volt túlparáznom....
jamon serrano 2018-10-13 14:21:03
Szia kispályás!
Szerinted Barcelona vagy Brest +5,5?
Illetve mi a véleményed:Zagrab +4,5,Sporting+4,5,Bukarest,Kristiansand +5,5,Kielce,Minsk,Csurgó Kombinációról?
kispályás 2018-10-13 14:36:56
A kettő lehetőség közül én a Barca sima győzelmét választanám. A kombinációról, nekem eleve sok a hetes kötés, nálam max. három esemény mehet egybe, de inkább kettő. Külön-külön jól nézhet ki, de egyben elég ijesztő.
kosaras 2018-10-13 11:53:19
Sziasztok! A Veszprém meccsről mit gondoltok? Veszprém nyer 1-5 góllal?
kispályás 2018-10-13 14:15:00
Szia,
A Montpellier láthatóan válságban van, a Veszprém pedig a harmadik BL mérkőzését játsza harmadik edzővel a kispadon. Elég katyvasz ez így. Valószínű előhúznak valami Ortega- Sabate féle játékot, amit tudnak, hogy ez mire lesz elég az életéért küzdő frnciák ellen az számomra rejtély.
gzsordzsi 2018-10-13 10:53:28
Szia kispályás! !
Tudsz e valami olyan infót, ami akadályozná a Győr , Barca, PSG győzelmeket
?Köszi!
Rodman91 2018-10-13 11:38:03
Csakis az akadályozhatja meg a győzelmüket, ha ugyanannyi vagy kevesebb gólt lőnek mint az ellenfél :)))
Kirby 2018-10-13 11:41:22
:-)
kispályás 2018-10-13 14:29:00
Szia,
Csak az ellenfelük lehet az akadály . Viccet félre téve, favoritok mind a hárman.
itamasi 2018-10-13 09:47:42
szia kispályás, én is kinéztem ezt a meccset magamnak. de óvatosan, mert van még gy visszavágó is. két meccsel kapcsolatban kérném a véleményedet: breszt - rostov női bl, és minszk - porto férfi ehf kupa.. mindkettő vendégbe bepróbálom. kockázatos, de jó odds-on jöhetnek. mit gondolsz?
kispályás 2018-10-13 14:25:28
Múlt héten többet vártam a Breszttől, meglepett a vereségük. A Rosztovnál ugye edzőváltás történt, Ambros Martin ült le a kispadra, akinek védjegye a precíz védekezés, amit nem lehet két hét alatt megtanulni. Ennek ellenére a svéd bajnokot 21 gólon tartották, persze a francia csapatban nagyobb a támadópotenciál. Az oroszokhoz érkezett ugyan Abbingh, de távozott Bulatovics, Ilina pedig felfüggesztette pályafutását, Rodriques pedig hosszú időre kiesett sérülés miatt. Ennél okosabbat nem tudok mondani. A Porto öt gólos előnnyel utazik Minszkbe, nem kell győzelemre törniük, én az ilyen meccseket általában ki szoktam hagyni, egyébként a Portóra szavaznék.
sasha27 2018-10-13 07:09:33
Köszi Pálya....tetsziktetszik...de csak odavisszavágós rendszernél fosok kicsit...van most pénz arrafele,de egy d? vagy d/d? :0)))

további tippjeink a Kézilabda világából

A francia bajnokság 24. fordulójában ma hét mérkőzést játszanak. Választásom egy olyan összecsapásra esett, ahol a két csapat ellentétes formát mutat. Kettes szorzót hoztam, egy kattintást megérhet!
kispályás
0 Tovább
A francia bajnokság 24. fordulójában ma hét mérkőzést játszanak. Választásom egy olyan összecsapásra esett, ahol a két csapat ellentétes formát mutat. Kettes szorzót hoztam, egy kattintást megérhet!
Ma rendezik a Sparkassen Arénában az EHF-kupa döntőjét, ahol a házigazda Kiel és a címet védő Füchse Berlin feszül egymásnak.
kispályás
4 Tovább
Ma rendezik a Sparkassen Arénában az EHF-kupa döntőjét, ahol a házigazda Kiel és a címet védő Füchse Berlin feszül egymásnak.
A magyar női bajnokságban a szezon utolsó mérkőzésén az MTK-t fogadja a Kisvárda. A meccs egyik alakulat helyezést sem befolyásolja, ezért kimenetelre nem is fogadok, viszont találtam egy opciót, amely igen barátságosnak tűnik.
kispályás
5 Tovább
A magyar női bajnokságban a szezon utolsó mérkőzésén az MTK-t fogadja a Kisvárda. A meccs egyik alakulat helyezést sem befolyásolja, ezért kimenetelre nem is fogadok, viszont találtam egy opciót, amely igen barátságosnak tűnik.