2019.12. 18.

Kézimunka: Tovább menetel a Toulouse?

Kézimunka: Tovább menetel a Toulouse?

Szerdán öt mérkőzést rendeznek a francia pontvadászat 13. fordulójában. Az egyik találkozón az újonc Chartres a Toulouse gárdáját fogadja, lássuk az esélyeket.

KÉZILABDA, FRANCIA BAJNOKSÁG | 2019.12.18. 20:30

CHARTRES-TOULOUSE

  • A hazai gárda jó pár év után jutott vissza az élvonalban. A nyári átigazolási szezonban nyolc játékossal erősítették meg keretüket, többek között érkezett a Wisla Plocktól Racotea, valamint a La Riojától a balszélső Vanja Ilics. Így elég pofás kerettel vágtak neki a szezonnak (Szergej Kudinov, Onufryenko, Ben Ali, Jallouz), ennek ellenére csak botladoznak a legjobbak között. Hét vereségük és két döntetlenjük mellett mindössze három alkalommal hagyták el győztesen a parkettet. Három sikerüket is gyenge csapatok ellen aratták (Ivry, Istres, Creteil), így a végelszámolásnál könnyen bajba kerülhetnek.

  • A Toulouse évek óta a francia bajnokság stabil középcsapata, kiesési gondjai nem szoktak lenni, de az európai kupahelyekért folyó küzdelmekben sem tudnak beleszólni, rendszerint a 7-9. hely között fejezik be a bajnokságot. Ebben a szezonban azonban ennél jobban teljesítenek eddig, jelenleg az EHF-kupa indulást érő ötödik helyen tanyáznak. Igaz legutóbb hazai pályán kikaptak a Montpelliertől, előtte azonban szeptember végén szenvedtek utoljára verreséget, akkor a PSG bizonyult jobbnak náluk. Közte produkáltak egy hét mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatot, melyben öt siker mellett kétszer végeztek döntetlenre. Azt gondolom, hogy a két gárda közül most a vendégek vannak jobb formában, amelyet érvényesíteni is tudnak majd a mérkőzésen.
tipp
Chartres-Toulouse
Toulouse -1.5 | 1.73 | (10/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
kispályás 2019-12-18 23:02:49
Igen, lesz ilyen mérkőzés is. Mit gondolsz róla?

további tippjeink a Kézilabda világából