2020.01. 10.

Kézimunka: Európa-bajnokság-pályán a házigazda

Kézimunka: Európa-bajnokság-pályán a házigazda

Csütörtökön négy mérkőzéssel és szép papírforma eredményekkel kezdetét vette az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelyen először vesz részt huszonnégy csapat. Ma hat találkozóval folytatódnak a küzdelmek, a három házigazda is megkezdi szereplését, Bécsben az osztrákok az előző kontinenstornán hatodik helyen végzett Csehországgal játszanak.

KÉZILABDA, EB, B CSOPORT | 2020.01.10. 18:15

CSEHORSZÁG-AUSZTRIA

  • A cseh gárda az előzetes esélyekre alaposan rácáfolva két évvel ezelőtt a hatodik helyen fejezte be a kontinenstornát. Az idei Európa-bajnokságra a fehéroroszokkal és bosnyákokkal karöltve azonos pontszámmal jutottak ki. Felkészülésésük során december végén kétszer is játszottak a szlovákokkal, amelyből csak az egyiket nyerték meg. Január elején a magyar válogatottal is páros mérkőzést játszottak, az elsőt elveszítették, a második, zártkapus mérkőzésen azonban alaposan visszavágtak a mieinknek.

  • Ausztria rendezőként alanyi jogon vesz részt a tornán. Felkészülésük során mindössze egy nyilvános mérkőzést játszottak, hétfőn a németektől kaptak ki négy góllal. Véleményem szerint a két válogatott azonos játékerőt képvisel, a hazai pálya azonban az osztrákok felé billenti a mérleg nyelvét. Ha Bylikék képesek feltörni a szigorú cseh falat, akkor szoros mérkőzésen begyűjthetik a két pontot.
tipp
Csehország-Ausztria
Ausztria 1-5 | 2.45 | (10/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
LiTomi 2020-01-10 21:05:41
Köszi!!

további tippjeink a Kézilabda világából

belépés

partnerek

címkék