2021.11. 29.

NFL ROVAT 34. NAP

NFL ROVAT 34. NAP

Washington-Seattle

Mérleg 26-13

 

Washington-Seattle

Tipp: 50,5 under 1,57 külföldi iroda 

Saját csapatomat nem könnyű elemezni, de ma muszáj lesz. A Seattle ellen szeretünk kiemelt időpontban játszani vagy playoffban és jó meccs szokott kerekedni. 

4-6 & 3-7 a két mérleg, a Seattle Wilson nélkül beragadt és kezd kukába menni a szezon, de tudásban szerintem jobbak a fővárosiaknál, bár hiszek benn, hogy csapatom tud magas szinten is focizni, ha kell. Elemezzünk egységenként.

 

Heinicke-Wilson

Míg Heinicke egy 28 éves "tanuló" qb, addig Wilson már egy érett játékos, bár lassan elrepülnek felette az évek (viszont a gyűrűt már nem veszi el tőle senki). RW jó napjain mobilitásával is villog, most egy ujjsérülés miatt kényszerszüneten volt pár hétig. Heinicke a semmiből tud nagyokat futni, a tavalyi Bucs elleni TD örökké legendás lesz, csak néha túl korán lefekszik, mégha nincs is védő a közelben (ezen ment már el meccs, és sok yard is). 

Wilsonnak vannak jó rakétái, Heinickenek pedig óriási passzai, de veszélyes helyekre (eddig a szerencse vele volt).

 Heinickeről annyit, nagyon sokat csesztetik mikor nem megy neki, de hányingerem van, amikor elkezdődik a Fitzpatrick, Kyle Allen, qb-t kell hozni sztori. Fitzről se higyjük, hogy Isten, csak nagyobb karakter, Allent hagyjuk...Amikor Haskins, Sanchezt és hasonló bohócokat képesek voltunk pályára állítani akkor inkább hagyjuk a Washingtoni qb témát.

HEINICKE nálam franchise qb, csak kéne egy értelmes vezetőség és stáb mellé, nem olyanok, akiknek 3 hónap alatt sikerült kiagyalni, hogy legyen football team a csapatnév. 

Nem mondom, hogy elit qb, de szerethető és látszik, hogy ügyes, évek óta nincs irányítónk, aki stabilan képes lenne 250 yardokra (Haskins 100-at is úgy izzadt össze, Smitht imádtam, de nem illett bele igazán a rendszerbe, mert ő a rövid passzos, biztonság király qb volt, közben meg Crowder és Doctson voltak az elkapók). Csapaton belül is imádják, támogatják Heinicket szóval hagyjuk a röhejes irányító dumákat. Arról is volt pletyka, hogy jön Newton...Aztán mivel tenne hozzá többet? 

 

Futók

A Wasnál, a Gibson, McKissic duó kiváló sor, sokaknak semmit sem mondanak a nevek, de tavaly pl. Gibson ligaszinten jól termelt. Mindkét játékos használható elkapóként, McKissicnek volt meccsnyerő SuperMan TD-je is már, amit 30 yardról oldott meg a Falcons ellen. A baj, hogy Gibson rengeteg fumblet okoz magának, mert úgy cipeli a disznóbőrt, mint egy vekni kenyeret lóbáló kisiskolás...Ezen jó lenne javítani, mert meccsek csúsznak el.

A Seattlei futóhelyzet mindig a sérüléseken roskad össze. Carson idén kidőlt, jelenleg Penny és Homer is out...Maradt Collins, de ilyen fallal nehéz dolgoznia egy szerényebb képességű játékosnak.

 

WR és TE helyzet

A vendégeknél Metcalfot nem kell bemutatni, ő elintézheti a csapatom sorsát. Hatalmas sztár és kiváló játékos, csak könnyen felcukkolható és a csapat szenvedése méginkább idegessé teszi. Nagyon sikeréhes és, ha nem támad fel a csapat, akkor előbb utóbb borul a bili. Ma minden baját leverheti a Washingtonon, aztán a hazai nézőket csendre intheti. Tőle félek. Mellette Lockett és Everett is ügyes, de itt kifújt a névsor. Erős trió lesz ez ma.

 

A Washingtonnál, az elkapó sor is tele névtelen játékosokkal, akiket csak a saját fanok ismernek igazán. Gandy-Golden, Sims, Brown, Carter. A nagyobb nevek Humphries, akinek a játéka kérdéses, Curtis Samuel most térhet vissza sérülésből, Logan Thomas szintén. Seals-Jones valószínűleg out.

A legfőbb fegyver Terry McLaurin. Harmadik évét tölti a ligában és egy gyenge csapatban is olyat nyújt, hogy az NFL legjobb elkapói között emlegetik. Hihetetlen nagy ász a srác, aki nem hisz nekem nézzen videót róla. Ha kell sebességből oldja meg a szitut, de sokszor visszalép üresbe, hogy megmentse Heinicket a bajtól. Egy nagyobb csapatnál már világsztár lenne, de remélem örökké a Washingtont fogja segíteni és Super Bowlig vezeti a gárdát. 

Sok múlhat azon, hogy ki nyeri a Metcalf vs. McLaurin csatát, ki cincálja szét az ellenfél védelmét. 

 

Defense front seven

Annyira nem ismerem a vendég védelmet, de sokszor kiemelik videókban a botrányos munkájukat. Wagner és Mayowa azért lb poszton ütős. A fal névsora nem győz meg, így látatlanba, bár a Washington offensive falat se lehet dícsérni... Az viszont meglep, hogy a számok alapján elég erős ez a Seahawks D idén, az offense lagymatag náluk (bár Wilson és a futók nélkül nem csoda). 

A hazai front 7 ligaelit lehetne, de van "pár bajság". Az évek alatt összedraftoltunk egy brutál erős gárdát, Allen, Payne, Young, Sweat névsorral. Mellettük Bostic, Holcomb is iparkodik, most jött Jamin Davis is draftról. Kerrigan után is van élet. Mi a baj? Minden meccs arról szól, hogy két sack/jó védekezés után 3&99-re is képesek vagyunk benyelni egy first downt... Ezt főként az edzők munkásságának tudom be, sokszor a látható playekre is ráhívjuk a baromságot... Az újabb gond, hogy Chase Young idén nem játszhat és súlyos sérülése karrierjén át kísérni fogja, pedig a liga egyik legjobb védője lehetne a jelenkorban, Sweat az állkapcsát törte, Bostic is out szóval nem fényes a helyzet, fogyatkozunk.

 

Backfield

Adams zsíros szerződése után összekapta magát, Diggs sem ügyetlen szóval a Safety poszt oké, ha azt hozák, amit tudnak és nem hagynak focipályányi üres területeket.

Kendall Fuller visszatérése nagy segítség a fővárosban. Első Redskinses érájában ligaelit számokat hozott CB poszton, nem hiába vitte el a Chiefs. Fuller ezt egy Super Bowlt lezáró IC-vel hálálta meg 2 éve. Most visszatért csapatomhoz. Mögötte Landon Collins és Curl párosa igyekszik Safetyként. Van pár fiatal még a padon, igazából ők is olyanok, mint a csapat, vagy mindenki parádézik és meccset nyer a D, vagy betli mindenki, aki csak pályára lép. 

 

Rúgók

A Washington elküldte Hopkinst, majd jött betlizni egy zöldfülü, de Slye érkezése megoldotta a Kicker mizériát. A túloldalon Myers is ügyes, jó kis rúgópárosítás ez.

A Punter pozíció a hazaiaknál fontos. Way a liga egyik legjobb puntere, tavaly brutál munkát végzett. Idén alig van dolga, de így is a 3. legjobb átlagot puntolja. A túloldalon Dickson megszakad a munkában, e minősíti a Seattle támadójátékát és nem jó szempontból. 54 rúgásával az NFL második legtöbb puntját végezte el, Tress Way csak 27x rúgott labdába. Beszédes számok. A Seattle puntere annyi puntot küldött 20-on belülre, ahányszor Tress Way puntolt idén!!!! Ezen mutatóban vezeti a ligát. Nem bántom, mert nem tehet róla, de csak 11. a yard átlagban, így a sok számadat azt a képet adja ki, hogy a Seattle a félpálya körül fennakad a támadó driveok során...

 

Ugye milyen jó dolgokat lehet írkálni a keveset említett punterekről is???

 

Jól megszokott nagy csatát várok, jó védelmekkel. A Washington rengeteg ellenfelét megette futott yardok terén, ma is erre készülök, ha Wilson nem rohan össze 50-80 yardot. Amennyiben a Seattle védelme megijeszti Heinicket, úgy a vendégeknek fog állni a zászló, főleg, ha Metcalf leradírozza a hazai védelmet. Idén nem vagyok elszállva a defense munkánktól, lassan benvezünk a liga legtöbb pontját kapó csapat címre... Annyit kozmetikáznék ezen, a Chiefs, Bills vesztes meccseken benyeltünk 74 pontot, de nem érdekel, mert ott reménytelenül léptünk úgy is pályára. Bradyt nagyjából levettük a pályáról, a Giants, Falcons meccsen a játék képe hozta magával a gyenge defenseket, de nyertünk, a Panthers ellen meg a mmeccs végén, amikor nagyon kellett, a D nyerte meg a párharcot, szóval nem olyan gáz a szitu. Az igazán éles meccseken ügyes a mi védelmünk is, amikor szerencsétlenkedünk, akkor az offense is gyatra, 10 szerzett pontra mindegy mennyit kapsz, sose nyersz. 

 

A Tipplapos tippem csak a szívem írta be, a cikkhez tartozó valós tippet fent jelöltem, mert az nem játszható a zrt.-nél.

 

Remélem nem látszódott az írásomon, hogy Washington fan vagyok, mégha az érzelmeket nem is fedtem el, a valós tényeken nem ferdítettem a javunkra. Csapatomról ugyebár könnyebben tudok mesélni, de nem akartam túlsztárolni őket és félresöpörni a Seattlet. Amikor McLaurint, a Fullert, Wayt "Istenítettem" ott sem a szívem vitt el, a számadatok nem hazudnak, azokat nem én szültem. 

Amúgy imádom a Seattlet és Wilsont, a bajnoki címüknek nagyon örültem anno, Malcolm Smith SB munkássága előtt le a kalappal.

Szeretnék látni egy jó meccset, ez a piszok Seattle kétszer nyakon vert minket a playoffban amióta NFL-t nézek, remélem ma mi nyerünk. 

tipp
Washington - Seattle
A mérkőzés győztese | Washington | 1.90 | (10/10)

kapcsolódó meccs

Washington - Seattle

2021. 11. 30. 02:15 | NFL Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Kitty22 2021-11-29 23:07:25
Hajra Washington 😉
Mivel szimbiózisban élnek a csapataink pár hete, a jó szériát pedig vinni kell tovább
Mi behuztuk tegnap ma ti jöttök 😉😁

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2021.11.30. 02:15
Washington - Seattle
1. félidő - Hendikep -3,5
Washington -3,5
2.49 17 - 15
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 2490
medzsr 2021-11-29 19:04:37
Legutóbb megfogadtam nem teszek többet a WR ellen, így ez megy :)
Hajrá!

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2021.11.30. 02:15
Washington - Seattle
Hendikep -2,5
Washington -2,5
2.03 17 - 15
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 2030
medzsr 2021-11-29 19:24:43
Azt nem említettem, de én bízok McLaurinban és hogy a védelembe visszatér Scherff így lesz ebből hazai :)
Spitball 2021-11-29 15:36:28
Megint csak azt tudom írni, mint tegnap, bárcsak ne lenne igazam. (Tegnap nem volt, nyertek az aranyásók) Go Redskins!

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2021.11.30. 02:15
Washington - Seattle
A mérkőzés győztese
Seattle
1.84 17 - 15
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 1840

további tippjeink a Rögbi, amerikai futball világából

2022.01. 23. NFL PLAYOFF 5. NAP
Legenda születik?
2022.01. 22. NFL PLAYOFF 4. NAP

belépés

partnerek

címkék