2023.11. 27.

NFL sorozat 33. cikk + MNF mérkőzés kommentben

NFL sorozat 33. cikk + MNF mérkőzés kommentben

Vikings-Bears kommentben!

Üdv mindenkinek!

 

Erre vártunk február óta, javában zajlik a 2023/24-es NFL szezon. Várok minden rajongót a cikkek alatt. Aki most ismerkedik az NFL világával őket is szívesen látom itt, minden kérdésre választ kap.

Idén nem készültem szezonelőzetes cikkel, a csapatokat akkor fogom részletesen bemutatni, amikor előszőr megjelenik a cikk tippjében. A szezon összes mérkőzéséről írni fogok, a péntek és kedd hajnali mérkőzésekről önálló cikként, a vasárnapi napon lesz egy szelvény akár single vagy több mérkőzéses, a maradék párharcokról rövidebben hozok gondolatokat.

 

Mérleg 20-14 (1,66 átlag)

 

Hírek: Bye week nincs, Michael Thomas megint IR listán, Shaquil Leonardot kivágta a Colts, a Jets új kezdő irányítója Hail Mary pick sixet dobott...nem unatkozunk...

 

Raiders-Chiefs

-6.5 V

1,6

 

 • A Denver elleni vereség picit átírta a Kansas helyzetét, de nincs mitől félni, még mindig a top kiemelés a cél. Zárkózhatnak a Ravens, Dolphins duó mellé, amennyiben megverik a Raiderst. Negatívum a sok hiányzó, Hardman IR listán, McKinnon out, Toney se lesz ma...maradt Kelce és Scantling (akinek van mit javítania a múltkori drop után). Pozitívum, hogy a túloldalon Crosby kétséges besorolást kapott, tőle valószínűleg nem kell ma tartani, így Mahomes kényelmesen mozoghat. A védelemtől kéne az extra, Adams, Renfrow és Jacobs megfékezése nem könnyű feladat, de az újonc irányítót zavarba lehet hozni. Az elmúlt három mérkőzésen 20-as átlag alatt kapott a csapat, nem is akár kik ellen, szóval a támadósortól kéne több. A második félidők nem akarnak összeállni.
 • Az LV, O'Connell irányításával picit összekapta magát, de a nagyok ellen nem igazán megy a buli. 5-6 a mérleg, nagyjából még 14-en harcolnak a playoffért, őrültek háza van az AFC-ben. Vannak pozitívumok a csapat háza táján, de ez még kevés. O'Connell a jövő? Ha igen, akkor kéne gyorsan valami extra, hogy meggyőzze a vezetőséget, mert a védelem nem fog megnyerni mindent.
 • Ahogy nemrég megjósoltam a Bills ébredését, úgy ma a Kansas söprésében bízok, bár 10-nél több nem lesz közte. A második félidőben mindkét gárda nagyon lapos, kiváncsi vagyok mi sül ki ebből egymás ellen. Meglepne egy újabb KC betli, Mahomes és Kelce ma helyreállítja a világ rendjét.

 

Egyveleg:

 • Bengals-Steelers: Burrow kiesésével és az 5-5-ös mérleggel úgy fest elszáll a Cinci elég hamar...A Steeler még divíziógyőzelemre is esélyes a halálcsoportban, ám az sem biztos, hogy playoffba jut. Múltkor fontos találkozón hasaltak el, hasonlóan kiemelt derbi a mai házon belüli csata. Hogy fog brillírozni a védelem, ha Alexander, Holcomb, Fitzpatrick, Neal is kidőlt...Watton a világ szeme, neki kell tönkretenni a hazai csereirányító napját. Pickett ma nem hibázhat. Kirúgták a Steelers off koordinátorát, kiváncsian várom az új terveket. Gondolkodtam egy három mérkőzéses szelón is, ez lett volna 1,67-ért vendégre a második elem.
 • Colts-Buccaneers: A sorsolásnak köszönhetően visszajött a radarra a Colts, a Tampa idén is a gyatra csoportban küzd a playoffért. Fent írtam, Leonard az egykor ligaelit védő repült az Indyből. Bár a játék nem túl meggyőző, feljött 50%-ra a gárda és esélyesek a rájátszásra (nem lesz belőle semmi de a remény él). Richardson korai kidőlése miatt Minshew irányít, ismerjük jól a bajszkirályt, nagy őrület lenne, ha rájátszásba vezetné a Coltsot. Hozzáteszem a sorsolás laza, ma kulcsmeccs jön nekik. A Tampa akkor jut playoffba, ha megnyeri a divíziót, Saints 5-5, Bucs 4-6, Falcons 4-6, igazi roncsderbi akár csak tavaly. A három franchisenak összeadva van 4 győzelme az elmúlt 5 fordulóból...Igazi roncsderbire számíthatunk itt, 1 TD-n belüli különbséggel.
 • Titans-Panthers: Reményvesztett újonc irányítók csatája. A Panthers jövő évi első körös draftja a Bearshez száll, szóval nem érdeke 1/1-re menni a Carolinanak, de azzal az egy győzelemmel nehéz lesz ezt elkerülni. Ömlenek a sérültek a védelembe, az 1/1-es Young nem talál társat magának és nincs kellőképpen felkészülve a szintre. A túloldalon Will Lewis berobbant mikor berakták pár hete, Hopkinsal parádéztak, azóta viszont képtelen egy jó mérkőzésre. Bizonyítani akar így nem fog azért küzdeni, hogy jobb draft helye legyen a Titánoknak, hasonló helyzetben Young is főleg, hogy ők meg a Chicagoval tennének csak jót a gyenge szezonnal. Itt se várok komoly színvonalat, ha a nyerő embert kéne megneveznem, talán Derrick Henryt mondanám.
 • Falcons-Saints: Fontos mérkőzés a playoff szempontjából, miközben egyik fél sem rendelkezik pozitív mérleggel...Eszement dolgok folynak. Heinicke sérülésével megint Ridder a kezdő qb, a túloldalon megint kidőlt hetekre Michael Thomas, ez már kész kabaré, ami ebben a kvartettben folyik. Idén még nem találkoztak egymással, szóval a visszavágó is hátravan. Eszement mérkőzések vannak ezen a vasárnapon, roncsderbi roncsderbi hátán (közben milyen fontos ez az ATL-NOS...), ha sportfogadói szemmel nézem, ide talán a pontszám over passzol és szintén egy szoros, egy labdás ütközet, game winning driveal a végén.
 • Giants-Patriots: Kezd elegem lenni ebből a sorsolásból :D  Nem így tervezte a szezonját a két egykori nagy csapat. Együtt van 5 győzelmük, már csak saját draftukkal babrálnak ki, ha nyernek. Devito azért bizonyítana, na meg Bill nagyúr sem akar rommá égni. Mac Jones elvesztette a bizalmat sokadjára, de úgy tudom ma is ő kezd a NEP-nél. 13-14 szerzett pontokat átlagolnak a felek, azzal nem lehet meccset nyerni túl gyakran...Jobban járunk, ha futóversenyt látunk és egy Barkley-Stevenson csata dönt a győztes kilétéről. 13.5-re adják a NYG határát, 1,7-ért, ha az se over akkor ne is játszák le ezt a találkozót.
 • Texans-Jaguars: Ki hitte volna, hogy ez lesz a nap egyik rangadója?  Top draftoltak serege a pályán. CJ Stroud 1/2-es-ként ligaelit qb szintet nyom, nem csak az újoncok között, Will Anderson 1/3-ról vadászik a vendég qb-ra, Lawrencere, aki 1/1-es irányító, de náluk a védelem fő vegyvere is 1/1-es Travon Walker személyében. A Jacksonvillenél kellett kis idő, mire beérik a draft, a Houstonnál egyből robbant a bomba. Az idősáv legjobb mérkőzése reméljük nem okoz majd csalódást. Cj Stroudra egyelőre nincsenek szavak, a komplett kezdő fala nélkül hoz olyan adatokat, amit még a legjobbak is irigyelnek. Újonc irányítóként bent a neve az MVP pakliban. Mindkét gárda négyszer nyert az elmúlt öt meccséből, elsőre laposra verte a Texans a Jaguarst, így ma egy győzelemmel átvennék az első helyet házon belül, de a vendég győzelem nagyjából lezárná a divízió fő kérdését. Jaguars 7-3, Texans 6-4, (Colts 5-5), amennyiben nyer az Indy még ők is bekevernek. Mi lesz itt az utolsó héten, a 12.fordulóban még 14 csapat küzd helyért... Nagy álmokat dédelgetnek a "kis csapatnak" mondott résztvevők, valaki naggyá nőhet közülük és irány az óriások földje, azaz a playoff (vagy mindketten beérnek, esetleg hárman).
 • Cardinals-Rams: A korai időpontban roncsderbik, este aztán jön az őrültek háza. A Rams még bízik a csodában, a Seattle legyőzése után él még a remény. Stafford, Kupp, Nacua, Highbee négyese mindent megtesz, hogy fordítsanak sorsukon. 4-6-ról sem lehet leírni őket, ha más nem majd borsot törnek valaki orra alá és elgáncsolnak egy riválist a playofftól. A Cardinals majdnem nyert kettőt zsinórban, de mégsem. Murray visszatért, egyszemélyes hadseregként próbálja magát visszaküzdeni top szintre és elhitetni a vezetőséggel, hogy nem szabad róla lemondani. Ha Budda Baker előhúz valamit a tarisznyából, akkor megizzadhat az LAR, veszíteni valójuk csak nekik van.
 • Broncos-Browns: Denveri csoda, clevelandi átok. A Broncos legyőzte a Kansast és fejben kapcsoltak 100 fokozatot, áldozat lett a Bills, Vikings duó is, négy győzelem zsinórban, 1-5-ről 50%-on Wilsonék. Beindult a támadósor, megrázta magát a védelem, a feltámadás első felét megoldották, de messze még a vége. A Browns elvesztette irányítóját egész évre, kidőlt a sztárfutó Chubb is, Ward a védelemből hiányzik, elpasszolták Peoples Jonest, van ezer bajuk, ennek ellenére 7-3-al állnak, Thompson-Robinson vezetésével verték a rivális Pittset, a legjobb mutatóval rendelkeznek a wild card körösök között. Hozzáteszem az éllovas Ravens 1 győzelemre tőlük. Mitől ilyen jó a Browns? A liga egyik legjobb védelme az övék, akik kulcshelyzetben bedarálják még az orrszarvúcsordát is, ha kell. Valahogy meg kell fékezni Wilsonékat, különben nyakukba szakad a komplett üldözőmezőny. Szintén kiemelten fontos találkozó mindkét félnek.
 • Eagles-Bills: A heti rangadók top rangadója. 9-1-el kellemes előnye van az első kiemelt helyen tanyázó Eaglesnek, de a KC, Bills, 49ers, Cowboys sorsolást, aki rájuk szabadította, az nem volt eszénél. Ha ebből pozitívan kijönnek az kemény lenne, egy W már megvan. A Billsre se irigykednék, Eagles, KC, Cowboys, Chargers, Patriots, Dolphins a sorsolás, a mérleg csak 6-5. Lesz ebből playoff? Ahhoz valahogy kötelező lenne megverni a tavalyi döntőst. A támadósorból Knox hiányzik, a védelemből White, van baj. A Jets legyőzése nem nagy szám, de talán felpörgött az offense, ha ma is álmosan kezdenek akkor árrivá dercsi ámore Allenéknek. Itt már jósolni értelmetlen, sportfogadóként a +6.5 Billset javaslom, amennyiben ma kivasalják őket akkor az év csalódása címhez közelebb lesznek, mint a playoffhoz. Házon belül nagy viszály lenne, amit Diggs előszeretettel szokott kirobbantani.
 • Chargers-Ravens: A fent említett három mérkőzéses szelvény harmadik eleme a Ravens győzelme 1,58-ért. A Chargers nem tud kilépni az árnyékából, lemegy úgy a Herbert éra, hogy semmi komoly eredmény? Az kemény lenne, az idő csak telik telik, a győzelmek nem jönnek, negatív mérleggel állank és fényévekre a playoff. Eközben a Ravens szárnyal, Andrews nélkül...Nekik csak a playoffal van bajuk, de ott nagyon. Többen üldözik a Baltimoret a divízióban, előre kell menekülni, eközben a bye weekre hajtanak a playoff első körében. Érdekes szitu. Dobbinst is elvesztették a szezonra, ma a támadósor darabos, Agholornak kéne előlépni az egészségesek közül. Sokáig hittem a Chargersben, de a Packers elleni vereség után én is elengedtem őket... A sorsolást nézve 3 vereséget előre beírhatunk nekik, azzal viszont kukában a szezon. Ráadásul Mike Williams nélkül kéne csodát tenni. Ma végleg megpecsételődik a sorsuk. Hiába tűnik nagy rangadónak, a Hollóktól ma sikert várok, ezzel pokolba küldik a LAC-ot.

 

Sean Bowl eredményhírdetés

 

 • Hálaadáskor ismét rendeztünk egy Sean Bowlt, köszi srácok, hogy itt voltatok, kilencen jöttünk össze a bulira. Láthatjátok a helyes válaszokat és a pontszámokat, Gratulálok a győztesnek!
 • Lions-Packers
 1. Packers nyert
 2. Reed-é az első TD
 3. 51 pont lett
 4. 8 ponton belüli különbség a végeredményben
 5. Amon Ra St. Browné a legtöbb yard
 • Cowboys-Commanders
 1. Cowboys nyert
 2. 2 belőtt FG
 3. Howell elérte a határt
 4. 1 labdát szerzett a Dallas D (a turnover on 4th down nem számít labdaszerzésnek!)
 5. A nap legpontgazdagabb találkozója volt
 • Seahawks-49ers
 1. 49ers nyert
 2. TD volt az első pontszerzés
 3. 3 pont a two minute warningokon belül
 4. MC Caffrey 2 TD
 5. Az első félidőben volt több pont

 

Végeredmény:

 1. Prigioni 8 pont
 2. 49ers fan 7 pont
 3. Spitball, Medzsr, Péksrác, Kitty22 6 pont
 4. Mark yhennon, Seantaylor21 5 pont
 5. Senki 4 pont

 

Gratulálok Prigioni, te vagy a győztes! Emailezünk amúgy is, ott egyeztetünk, a többieknek meg majd beszámolunk a nyereményről! Várom az üzenetedet és értekezünk. Köszi mindenkinek a játékot! Úgy emlékszem ez az 5. Sean Bowl és még nem volt senki, aki duplán nyert volna. Lalika, Hátva vagy Nátha, Medzsr, 49ers fan és Senki (együtt), Prigioni voltak a nyertesek. Találkozunk a Super Bowlban (Super Sean Bowlban), de addig is kövessük együtt az NFL-t!

tipp
Las Vegas - Kansas City
Hendikep 6,5 | Kansas City -6,5 | 1.60 | (10/10)

kapcsolódó meccs

Las Vegas - Kansas City

2023. 11. 26. 22:25 | NFL Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
seantaylor21 2023-11-27 16:49:26
Csűröm csavarom, de akkor is csak ezt a sablon tippet hozom, valahogy meg kell oldani a Vikingsnek a playoff érdekében.

A mai elemzés egy messenger beszélgetés szövege :D

xy:
Hajnali nfl rol mi a véleményed? nem érzem hogy nyerne a minnesota

ST21:
Pont most akarom irni h marpedig vhogy muszaj. A baj h a bears kiszamithatatlan és mar mindegy nekik igy felszabdultan viszont sokszor meglepik az ellent. Fields majd futkozik mint a bolond. Dj moore is fickándozhat. És amíg jefferson ir listan meg a minny görcsös lesz a playoff miatt addig ez veszélyes. De akkor sem tudok mást mondani minthogy ez hazai

(ami lemaradt, hogy Herbert is okozhat károkat lábon, minden érvet felsoroltam a tippem ellen :D :D)

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.28. 02:15
Minnesota - Chicago
A mérkőzés győztese
Minnesota
1.64 10 - 12
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 1640
prigioni 2023-11-27 00:02:17
Hát mi van itt az első félidő utolsó 2 percében a Bills meccsen? Óriási
Spitball 2023-11-26 22:07:46
Esti kombi

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.26. 22:05
Arizona - LA Rams
A mérkőzés győztese
LA Rams
1.66 14 - 37
2023.11.26. 22:25
Las Vegas - Kansas City
Hendikep 6,5
Kansas City -6,5
1.63 17 - 31
2023.11.26. 22:05
Denver - Cleveland
Mezőnygólok száma 2,5
Több, mint 2,5
1.58 29 - 12
2023.11.26. 22:25
Philadelphia - Buffalo
Pontszám 51,5
Kevesebb, mint 51,5
1.63 37 - 34
Eredő odds 6.97
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 6970
49ers_fan 2023-11-26 17:53:20
Sunday football. 🏈🏈🤔🍀

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.26. 19:00
Tennessee - Carolina
Hendikep -2,5
Tennessee -2,5
1.64 17 - 10
2023.11.26. 22:25
Philadelphia - Buffalo
Hendikep -2,5
Philadelphia -2,5
1.75 37 - 34
2023.11.26. 19:00
Houston - Jacksonville
Pontszám 50,5
Kevesebb, mint 50,5
1.69 21 - 24
Eredő odds 4.85
Tét 100
Nyeremény 485
senki 2023-11-26 17:25:33
.

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.26. 19:00
Indianapolis - Tampa Bay
A mérkőzés győztese
Tampa Bay
2.31 27 - 20
2023.11.26. 19:00
Houston - Jacksonville
A mérkőzés győztese
Houston
2.06 21 - 24
Eredő odds 4.76
Tét 100
Kihagyott nyeremény 476
prigioni 2023-11-26 17:21:52
Hármas kombó

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.26. 19:00
Tennessee - Carolina
1X2
Tennessee
1.62 17 - 10
2023.11.26. 19:00
NY Giants - New England
1X2
New England
1.54 10 - 7
2023.11.26. 19:00
Houston - Jacksonville
Touchdown-ok száma 4,5
Több, mint 4,5
1.48 21 - 24
Eredő odds 3.69
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 3690
sdave.93 2023-11-26 16:08:06
Nagyon sok a necces meccs ma, nagyon nem erőltetek semmit inkább, de ez jó lehet.

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.26. 22:25
Las Vegas - Kansas City
A mérkőzés győztese
Kansas City
1.19 17 - 31
2023.11.27. 02:20
LA Chargers - Baltimore
A mérkőzés győztese
Baltimore
1.61 10 - 20
2023.11.26. 19:00
Atlanta - New Orleans
Hendikep -4,5
New Orleans +4,5
1.51 24 - 15
Eredő odds 2.89
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 2890
Kitty22 2023-11-26 11:53:53
Gratulálok Prigioni
És köszönjük Sean hogy újra megszervezted nekünk a haladás napi játékot ☺️
prigioni 2023-11-26 12:11:35
Köszönöm!
Spitball 2023-11-26 10:10:29
Gratulálok Prigi!
Azért én külön gratulálok még 49ers fan és medzsr 51 pontos telitalálatért a lions meccsen! Volt amikor a telitalálat 3-at ért, de most ez így volt kitalálva.
49ers_fan 2023-11-26 16:06:11
Köszi!
prigioni 2023-11-26 10:20:45
Köszönöm Spitball!
surda64 2023-11-26 08:30:20
Gratulálok!!!
prigioni 2023-11-26 08:34:27
Köszönöm!
senki 2023-11-26 08:07:18
Gratulálok!
prigioni 2023-11-26 08:34:16
Köszönöm!
Péksrác 2023-11-26 07:43:23
Gratulálok Prigioni.🏆🏈🤝
prigioni 2023-11-26 08:34:06
Köszönöm Péksrác!
49ers_fan 2023-11-26 06:28:15
Sean! A Niners meccsén biztosan 7 pont volt a harmadik helyes válasz???
seantaylor21 2023-11-26 15:05:45
elírtam igen én kuka...viszont így is Prigi volt legközelebb és ő nyert
prigioni 2023-11-26 06:55:53
Elírta, hisz 3 pont volt csak a második negyed végén.
49ers_fan 2023-11-26 07:22:01
Igen. Akkor viszont te nem 8, hanem 7 ponttal vagy első. Grat!
prigioni 2023-11-26 08:33:51
Szerintem akkor is 8, hisz csak én tippeltem egy számjegyű pontot, ezáltal én voltam a legközelebb. Itt nincs többletpont a pontos tippért. Köszi a gratot!
49ers_fan 2023-11-26 08:52:27
Igazad van!
49ers_fan 2023-11-26 06:24:43
Gratulálok! 👏🏻🏈
prigioni 2023-11-26 06:51:46
Köszönöm!
Almaspite 2023-11-26 00:38:16
Grat Prigioni!
prigioni 2023-11-26 06:51:15
Köszi!

további tippjeink a Rögbi, amerikai futball világából

Bajnok a Kansas City Chiefs, zárjuk az NFL szezont, köszönöm, hogy itt voltatok velem!
Bajnok a Kansas City Chiefs, zárjuk az NFL szezont, köszönöm, hogy itt voltatok velem!
Eljött az év legjobban várt napja az amerikai foci szerelmeseinek. Itt a döntő, Kansas City Chiefs-San Fransisco 49ers
Eljött az év legjobban várt napja az amerikai foci szerelmeseinek. Itt a döntő, Kansas City Chiefs-San Fransisco 49ers