2014.07. 15.

Dortmundi Sparkassen-sakkverseny: harmadik kör

Dortmundi Sparkassen-sakkverseny: harmadik kör

A sakk nagymesterek tovább folytatják a csatát Dortmundban. A verseny természetesen meghívásos (egy hely kivételével, ami egy másik torna győztesének jutalma), és egyike a legnagyobb presztízsűeknek.

 

 

A tízszeres dortmundi bajnok Kramnik az első fordulós csúf vereséget követően a címvédő Adams ellen kockázatosan kezdett, aztán a parti végére komoly előnybe került. Ezt azonban nem tudta kihasználni, így teljes pontra váltani, Adams végül döntetlenre mentett, Kramnik addigi játéka viszont nagyon bíztató volt. Most az a Baramidze lesz az orosz ellenfele, aki kettőből kettőt veszített eddig (egyedüliként 0 ponttal áll), ráadásul mindkettőt fehérrel. Most ő lesz a fekete, és szerintem nem sok jóra számíthat a talán formába lendülő Kramnik ellen. Sakkban győztesre fogadni kockázatos, ekkora szorzóért pedig talán egy kicsit őrültségnek is tűnik, viszont Kramnik fölényét akkorának érzem, hogy ezt meg kell próbálnom.

A másik meccsem a már említett Adams és Lékó közt fog zajlani. Mindketten két döntetlennel kezdtek, szerintem itt sem lesz másként. Emellett a Naiditsch - Caruana összecsapáson is döntetlenre számítok, szimplán azért, mert Naiditsch nem fog tudni Caruana fölé kerekedni, Caruana pedig ne nyerjen már háromból hármat. Szerintem az teljesen irreális. Az utolsó természetesen a leginkább rizikós persze, lehet, hogy Caruana ezt is megnyeri.

081 V. Kramnik - D. Baramidze: H (1.47)
082 Lékó P. - M. Adams: D (1.36)
080 A. Naiditsch - F. Caruana D (1.67)

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
close 2014-07-15 23:00:29
jó tudom,hogy mennyire mérgelő...

további tippjeink a Sakk világából