2014.07. 18.

Dortmundi Sparkassen-sakkverseny: ötödik kör

Dortmundi Sparkassen-sakkverseny: ötödik kör

Már csak három kör van vissza Dortmundban. Az első két kör nyolc meccse fele-fele arányban osztozott a döntetlenekben és a győzelmekben, ami statisztikailag mindenképp furcsa a számomra. A harmadik és negyedik kör viszont már visszabillentette a mérleg nyelvét a több döntetlen felé, ugyanis itt már nyolc meccsből hét zárult döntetlennel.

 

Számomra világossá vált, hogy Kramnik idén itt nem nyerhet. Négy parti után 1.5 pontja van (3D, 1V), amivel a hetedik helyet foglalja el. Három győzelemmel még matematikailag lehetne első, azonban ez gyakorlatilag lehetetlen. Nincs csúcs formában, ezt több napon is bizonyította. A mai ellenfele Caruana, aki 3.5 ponttal (3GY, 1D)jelenleg vezet. Ha nagyon bíznánk Kramnik rossz formájában, akkor akár még vendégre is lehetne húzni, de azért szerintem ennyire nem rossz a helyzet. Az orosz győzelemre fog játszani, Caruana pedig szépen megtartja az X-et.

Ha Lékó, akkor X. Ez a sakkra fogadás tízparancsolatának első parancsolata. Kishazánk fia eddig 4/4 meccsen döntetlent produkált. Az ellenfél Naiditsch legutóbb Kramnik ellen remizett fehérrel. Szerintem egy gyors döntetlen után elmennek és megisznak egy-egy sört.

A harmadik talán a legkiegyenlítettebb. Adams kontra Meier. Ha valamelyik nem követ el komoly hibát, akkor döntetlennek kell lennie szerintem.

075    1    V. Kramnik - F. Caruana    D    1.61
076    1    G. Meier - M. Adams    D    1.45
078    1    Lékó P. - A. Naiditsch    D    1.50

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Rigoczki 2014-07-18 21:33:47
Na most van baj, mert Lékó nagyon nyom, ezt valószínűleg meg fogja nyerni.

további tippjeink a Sakk világából