A Fibonacci fogadási módszer bemutatása

2016. Sep. 17.
webmester

A ma bemutatásra kerülő fogadási stratégiánk matematikai elvét egy középkori itáliai matematikus, Leonardo Fibonacci alkotta meg. Ez voltaképpen egy matematikai számsor, amelyet a tőzsdei kereskedést is kedvelő olvasóink bizonyára ismernek már. Ahogyan a valutapárokkal való kereskedés során, úgy a sportfogadásban is alkalmazható ez a matematikai törvényszerűség.

h i r d e t é s ▼

 

 

A Fibonacci matematikai számsor:

 • A Fibonacci-számsorozat első két eleme a nulla, majd az egy, majd utána minden következő eleme az előző két számnak az összege! Vagyis a végtelenbe nyúló Fibonacci-számsor első húsz eleme a következő:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181

A Fibonacci-stratégia bemutatása sportfogadásban:

 • Maga a fogadási sorozat elve nagyon egyszerű és érthető. Adott a tétünk, amely a példánk alapján legyen 1 EGYSÉG. Amennyiben nyerünk, akkor megtartjuk a tétet, viszont ha veszítünk, akkor a tét az 1 EGYSÉG (a továbbiakban E) és a Fibonacci számsor következő elemének a szorzata. A következő példában egy 1 E alaptéttel induló fogadási sorozat következik, amelynek az állandó szorzója 3,00, és kilenc bukta után következik be csak a győzelem! Abban azért egyetértünk, hogy 3,00-ás szorzót el lehet találni 10 fogadás alatt! A példa tehát:
 1. fogadás: 1 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-1 E
 2. fogadás: 1 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-1 E
 3. fogadás: 2 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-2 E
 4. fogadás: 3 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-3 E
 5. fogadás: 5 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-5 E
 6. fogadás: 8 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-8 E
 7. fogadás: 13 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-13 E
 8. fogadás: 21 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-21 E
 9.  fogadás: 34 E X 3,00 (BUKÓ) – BANKROLL-34 E
 10. fogadás: 55 E X 3,00 (WIN) – BANKROLL – 143 E + 165 E

A PROFIT EBBEN A KILENC BUKÓ UTÁN MEGÉRKEZŐ GYŐZELMI SOROZATBAN +22 EGYSÉG!

Hátrányok, előnyök:

 • Láthattuk, hogy a Fibonacci-stratégia elméletében hasonlít a Martingale-rendszerhez, de annál sokkal kevésbé drasztikus, így sorozatos egymást követő veszteségek után már kettős vagy hármas győzelmi sorozat esetén sokkal nagyobb nyereségre lehet szert tenni, hiszen a Martingale-módszer alapkövetelénye, hogy győzelem esetén előről kell kezdeni.
 • A hátránya az lehet, hogy amennyiben rosszul határozzuk meg a kezdeti tétet, akkor egy balszerencsés sorozat után elveszíthetjük a bankrollunkat. Tehát, nagyon körültekintően, a tőkénk tudatában kell meghatározni a tétet!
 • Ehhez a stratégiához minimum duplázó oddsz kell, hiszen ebben az esetben egy siker esetén azonnal vissza lehet nyerni az előző két bukás értékét! Az imént felvázolt példa, vagyis a 3,00 szorzó esetén sokkal kedvezőbb a helyzet, hiszen egy nyeremény hatására az összes addig elveszített pénzt visszanyerjük.

Felhasználásra leginkább alkalmas fogadás:

 • Ez pedig nem más, mint a labdarúgó mérkőzések esetén a döntetlen kimenetel követése. Ennek két oka van. Egyrészt a fogadóirodák 3,00 körüli szorzókat mindig megadnak a döntetlen kimenetelre (extrém vagy bundagyanús esetekben lehet ez alacsonyabb), másrészt egy focimeccs esetén a statisztikai-matematikai esélye a döntetlennek ugyanakkora, mint a hazainak vagy a vendégnek. Vagyis ugyanakkora esélyünk van nyerni, de nagyobb szorzót kapunk rá. Nem szabad félni a döntetlentől!

Hasznos cikk: Így fogadjunk a Tippmixpro-n

A Fibonacci-stratégiához is felhasználható tippeket kaphattok a Malájtipp oldalain!

 

Hozzászólások

Hi!
Szerintem rosszul számoltál. A 10. fogadás után nem 165 E a profit, hanem csak 110, hiszen a tétet le kell vonni. Így a 10. fogadás után a tiszta nyereség 22 E (és nem 77).

A módszer elsőre valóban csábító, de nézzünk más példákat.
1./ Azt mondod, 10 fogadásból biztos lesz egy nyerő. Oké, de ez most ne a 10. legyen, hanem az 1. Ekkor a profitunk -140 E.
2./ Vegyünk egy statisztikailag pontosabb példát, mondjuk tízből nyerünk háromszor. A nyerő fogadásunk legyen mondjuk a harmadik, a hatodik és a kilencedik. Ekkor a profitunk -11 E.
3./ Ha a második példánál viszont nem emelem folyamatosan a tétet, hanem nyerés után visszaállunk az alaptétre, akkor a profit +5 E lesz.
4./ Ha pedig visszaállunk, és nem két egyessel kezdjük a sorozatot, hanem az első egyes után kettő jön, akkor +8 E lesz a profit.
Hosszú távon ez így nem rossz.
A számolást 10 sorozatra, 3-as szorzóval végeztem.

Sziasztok!

Bizony-bizony szépen néz ki ez leírva!
Az igazság pedig Ferki-nél van, hiszen 22 egység a profit a példa alapján.
Ez a stratégia természetesen egy a sok közül, persze ezt sem lehet ész nélkül alkalmazni.

Javítottuk, 22 egység, igen. De még így is nagyon előnyös a dolog nem? 9 bukó után jön a nyerő és máris profit van.

Dehogynem nagyon előnyös! Én biztos ki nem hagyom... szerintem ez egy végtelenül jó és működőképes stratégia, illetve egy hihetetlenül egyszerű tippszerzési forma. Csak követni kell az itt leírtakat, a tippek meg jönnek aprópénzért, a végén jön a nyerő és máris profit van. Már gondolkozni sem kell még csak véletlenül sem.
Gratulálok! Hajrá

jaj ha jön ! és ha nem!? akkor menni kell tovább .ja malájtipp segít lol

Nem kötelező senki segítségét igénybe venni. Sem a malájtippét, sem másét. Sőt! Fogadni sem kell! Senki nem tart pisztolyt senki fejéhez. Mindenki maga határozza el, mikor és hogyan fogad!

Hali!
Nagyon sok módszer van, a lényeg az, hogy bírja ki az ember, hogy 9 napig csak bukik! Mentálisan értem!
Én azt a stratégiát játszom jégkorongban, hogy egy-egy ország bajnokságának az első meccseire fogadok, mindhárom kimenetelt megtéve! Így a 3 szelóból 1 biztos jön, 2 bukik. Amelyik jön a következő alkalommal alaptéttel indul, a másik 2 db-ot a szorzónak megfelelően emelem!5-9 fordulón belül, mindig megfordul a dolog tehát mindegyik opció jön! Persze azt se felejtsük el, hogy közben, minden nap valamelyik szelvényem hasznot hoz, így mentálisan is jól esik,hogy nyerek is! És ez nagyon fontos dolog! Hali!

Szia!
Tetszik a te taktikád is, viszont az említett "Amelyik jön a következő alkalommal alaptéttel indul, a másik 2 db-ot a szorzónak megfelelően emelem!", másik 2 szorzót mi alapján emeled? Köszi!

Hali! Az emelést a mindenkori nyereményszorzó adja.Így kell egy pici számolás és könyvelés, mert 4-5 nap után már nem biztos, hogy fejben tudja az ember tartani a feltett és bukott tétösszeget!

Ez nagyon érdekes elgondolás. Köszönjük, hogy elmondtad!

 

h i r d e t é s ▼