Meccsajánló: Lassan beindul a futball-gépezet! Ma: Premier Liga és Ligue 1

2018. Aug. 10.
liguriano

Két újabb bajnokság indul be a hétvégén, ráadásul ezek már a legmagasabb szinteken! Premier League és a Ligue 1. Mindjárt elsőként a Manchester United nyitómeccsét szemeltük ki magunknak, a francia pontvadászatból pedig Marseille – Toulouse derbit hoztuk. Kiegészítőnek pedig Németország és Ausztria. Tartsatok velünk!

h i r d e t é s ▼

 

St. Pauli – Darmstadt
St. Pauli (Döntetlennél a tét visszajár) - Odds: 1,50

  • Győzelemmel kezdtek a hamburgiak, az újonc Magdeburgot verték idegenben, a Regensburgtól szerződtetett Knoll győztes találatával. A középpályán hatalmas erősítésnek számít a 27 éves Játékos, aki a csapat védekezését már ott képes lehet megszervezni. A felkészülés során több edzőmeccset is játszott  Kauczinszki együttese, s biztatóan mozgott a társaság, ennek ékes bizonyítéka volt a Stoke elleni győzelmük. Nem lesz könnyű dolguk a Darmstadt ellen, ám az elmúlt szezonban is hazai környezetben nagyon masszívak voltak, mindösszesen csak négyszer győzték le őket a Millerntorban. 

Marseille – Toulouse
Marseille (1X2) - Odds: 1,40

  • Útjára indul a labda a francia élvonalban is, péntek este Marseille ad helyszínt a 18-19-es szezon nyitányának. Rudi Garcia alakulata az elmúlt idényben tetszetős futbalt mutatitt be több ízben is, amit mindenképpen átmentenének az új szezonra is, csak valamivel eredményesebben. A  bajnoki nyitányon állítólag Rolando, és Ocampos még hiányozni fog, de a nyáron igazolt Duje Caleta-Car akár szerephez is juthat. A fiatal középhátvéd déli temperamentuma a gyors beilleszkedést is elősegítheti, ráadásul Európa egyik legjobb futball laboratóriumából érkezik. 

Manchester Utd. – Leicester
Több, mint 2 (Ázsiai Gólszám 2) - Odds: 1,45

  • Lesznek hiányzók bőven a PL-nyitányon, a vendégeknél pl. a VB-t is megjárt Vardy, valamint Maguire játéka is kérdéses, míg a hazaiaknál Pogba, Matic, vagy Fellaini is hasonló cipőben jár. A rókák helyzetét persze Mahrez távozása csak tovább nehezíti, viszont a nyáron érkezett Ghezzal, illetve Söyüncü állítólag bevethető. Hiányzók ide, vagy oda rengeteg minden szól a MUTD mellett, a keret erősségén és hosszúságán át a hazai pálya előnyéig. Azonban a bajnoki nyitányokon egy hosszú felkészülési túra után bármi előfordulhat, s főként emiatt még a vörösök győzelmét hanyagolom. 

Liefering - Austria Wien Amatőr
Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) - Odds: 1,45

  • Meggyőzően kezdte a szezont a kis Salzburg, eddig két mérkőzés után hat pont, és 6-1-es gólkülönbség áll a nevük mellett. A legutóbbi fordulóban sima 4-0-ás sikert arattak, nem mellesleg az első gólt Szoboszlai Dominik szerezte. Évek óta ez a fiatalos lendület általában magas góltermést eredményez a ütközeteiken, s nincs ez másképp úgy néz ki idén sem. Ráadásul az újonc vendégek két meccsén is 10 gól esett, hat kapott találattal, szinte minden adott egy valódi gólfesztiválhoz. 

 

Hozzászólások

Én így látom.
Manchester Utd. - Leicester
Kevesebb, mint 2,5 (Gólszám 2,5) - Odds: 1,75
Marseille - Toulouse
Marseille (1X2) - Odds: 1,40

A Toulouse osztályozót játszott tavaly. A Marseille EL döntőt. Papíron nagy a különbség.
United Fred-en kívül nem igazolt kezdő szintű játékost. Maradt a tavalyi keret. Angol, belga, francia játékosok, akik VB-n játszottak nem 100% hogy kezdenek ma. Matic sérült, Ander kérdéses, Pogba hétfőn edzett először. Egy komplett középpályás sor hiányzik..
Leicester 1. számú sztárja, Mahrez nélkül már nem rendelkezik azzal a támadó/kontra potenciállal.. Szerintem az első pár meccsen keresni fogják magukat elől. Viszont a hátsó rész rendben van. Schmeichel, Pereira, Evans (kisebb sérülés), Maguire (hétfő óta edz).

 

h i r d e t é s ▼