2023.06. 08.

A Nap Meccse!: Alaves – Eibar (Segunda rájátszás!)- 2023.06.08

A Nap Meccse!: Alaves – Eibar (Segunda rájátszás!)- 2023.06.08

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor átfutja a kínálatot, végigpörgeti magában az érveket pro- és kontra. Amikor megpillant egy párosítást és a nyelvére jön, hogy Na ez az! Amikor megpillant egy szorzót és nem érti, hogy miért ekkora! Amikor meglát egy napi lehetőséget és már azt kutatja magában, mikor tud kimenni egy totózóba, vagy épp, mikor tudja elővenni okostelefonját, hogy tegyen rá tétet. Na ezek azok a tippek, amelyeket itt ebben a rovatban keresünk! Nincs sem szorzóhatár, sem sportkitétel, semmi! Csak egy tipp és egy csettintés, hogy EZ A NAP MECCSE!

Az Alaves a baszk Eibart fogadja a Mendizorroza-ban a Segunda Division rájátszás elődöntőjének visszavágóján. Miután szombaton 1-1-es döntetlent játszottak, a rájátszásért vívott párharc-, a csütörtöki visszavágó előtt továbbra is késhegyre menő.

  • Az Alaves annak ellenére megelégedett volna az 1-1-es döntetlennel az első mérkőzésen, hogy a kilencedik percben Mamadou Sylla révén vezetést szerzett. Stoichkov az első félidő hosszabbításában egyenlített, utána pedig már nem született gól. A negyedik helyen végzett Alaves előnye, hogy a visszavágón saját szurkolói előtt játszhat, és reméli, hogy megismétli a februári, Eibar elleni hazai találkozón aratott 2-0-s győzelmet. Ami lényeg: Az Alaves az idei szezonban 21 bajnoki mérkőzéséből mindössze egyet veszített el a Mendizorroza stadionban, és a Segunda Division második legjobb hazai mérlegével zárta az alapszakaszt. A házigazdák, akik ebben a szezonban mindössze két hazai bajnoki mérkőzésen kaptak egynél több gólt, remélik, hogy a csütörtöki összecsapáson a határozott védekezésük lesz a döntő tényező. Ebben pedig nagyon jók. Luis Garcia, az Alaves főnöke a csapat nagy részével számolhat de a hosszú ideje hiányzó Nikola Maras továbbra is maródi. Miután a szombati mérkőzést eltiltás miatt kihagyta, a Real Madrid kölcsönjátékosa, Antonio Blanco visszakerülhet a kezdőcsapatba.
  • Bár az első mérkőzésen nem tudták kihasználni a hazai pálya előnyét, az Eibar továbbra is versenyben van a feljutásért, és igyekszik véget vetni a másodosztályban eltöltött kétéves időszaknak. A baszkok az előző szezonban a rájátszás elődöntőjében bukott el, 2-1-es összesítéssel kikapott a Gironától, amely végül feljutott az első osztályba. A vendégek legutóbbi idegenbeli túrájukon a Huesca ellen arattak győzelmet, amivel véget vetettek négymeccses idegenbeli nyeretlenségi sorozatuknak, és ha csütörtökön újabb győzelmet aratnak, akkor bejutnak a rájátszás döntőjébe, ahol vagy a Levante, vagy az Albacete lesz az ellenfelük. Daniel Lasure és Imanol Garcia de Albeniz comb- és Achilles-ín sérülés miatt nem léphet pályára. Miután az első mérkőzésen két eltiltás miatt kiállították, Arbilla a csütörtöki idegenbeli találkozón eltiltást kap. Chema Rodriguez és Jon Bautista is a kezdőbe kerülhet.
  • Miután az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottak, és a csütörtöki összecsapás ismét szoros találkozó lesz. Viszont a hazai pálya előnye döntőnek bizonyulhat az Alaves számára, amely ebben a szezonban mindössze egy bajnoki mérkőzést veszített el a Mendizorroza stadionban. Ma is nyerhetnek.
tipp
Alavés - Eibar
1X2 | Alavés | 2.20 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Alavés - Eibar

2023. 06. 08. 21:00 | Spanyol 2., ráj. a feljutásért Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából