Spanyol

Copa del Rey: Espanyol - Villarreal

2019. Jan. 17.
liguriano

Remek odavágó után joggal várhatunk remek visszavágót Barcelonában, ahol a spanyol kupa legjobb 8-ba való kerülése a cél. A sárga tengeralattjáró már az első félidő elején egy komoly torpedót kapott hazai vizeken, majd a hajrában azt hihettük, hogy a kegyelemdöfés is megérkezett, ám sikerült nekik mégis visszajönni az ütközetbe. 2-2-ről folytatják felek.

Sima győzelmet aratott hazai pályán Solari együttese, ami után nevezhetjük formalitásnak is a visszavágót. Erőlködött a Leganes, de sok területet nem adtak nekik Modricék, meglehetősen jól mozgott most az ősszel szenvedő királyi gárda. Vélhetően ma egy felforgatott kezdőt küldhet ki Solari, ám a hétvégén éppen a keret fiataljait magasztalta az egekig.

 

Copa del Rey: Betis-R. Sociedad

2019. Jan. 10.
Gandras

Nagy kérdés, hogy a Real elleni idegenbeli siker mekkora lendületet kölcsönzött a Sociedadnak a sevillai kupameccsre, vagy talán a túlzott önbizalommal beleszaladhatnak egy zakóba is. Tény hogy a hurrá hangulat túlzó is lehet olykor egy ilyen ütközetben, bár az oda-visszavágó egyik alapja az hogy ott lesz még a pótvizsga.

Újabb blama érte a királyi gárdát, ezúttal otthoni környezetben szenvedtek vereséget a Sociedadtól, ami után ismét felerősõdtek azok a hangok, amik az edzőváltást rebesgetik. Persze élesen bírálták a VAR-t a mérkőzést követően, s közben már egy új igazolást is bejelentettek Brahim Diaz személyében, illetve a Genoa gólfelelőséről Piatekről is pletykálni kezdtek. Ma pedig a LEganes-val játszanak kupameccset. Lássuk!

 

Gólzáporos párharcot vívtak a sárga mezesek az előző fordulóban, a 3-3-as első meccs után, hazai környezetben 8-0-ra gázolták el az Almeria gárdáját. A visszavágó egyik hőse mindenképpen Ekambi volt, aki négy gólt szerzett, a Franciaországból érkezett támadó a bajnokságban eddig csak két találatnál jár. Ma pedig az Espanyol lesz az ellenfél.

Oldalak