2019.01. 16.

NHL: Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

NHL:  Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
Az Edmondton egy fölényes hazai győzelemmel a Minesota ellen érkezik ma este a Rogers Arenába ahol a Canucks várja szintén egy gólzáporos győzelemmel hangolva a mai találkozóra. Lássuk mire gondoltam, hogy a nehezen megkeresett kis pénzemet mibe fektessem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mint ahogy a bevezetőben is írtam az elmúlt időszakuktól eltérően mind a két csapat a megszokott átlaguknál sokkal több gólt szerezve nyertek a legutolsó fordulóban. 
A tabellán egymás mellett állnak egyaránt 47ponttal, de az Oilers egy meccsel kevesebbet játszott. 
Az Oilers átlag 2,8 gólt szerez meccsenként és 21,4 százalékát tudja az emberelőnyös helyzeteit kihasználni. Connor McDavid vezeti a házi góllövő listát 28 góllal és Ryan Nugent-Hopkins a 27 gólpasszal a legjobb közreműködő, a legnagyobb lövő kedve Leon Draisaitinek van már 117 próbálkozásnál jár. A védelem oldaláról nézve a csapat meccsenként 3,2 gólt gyűjt be és az emberhátrányok 77,7 százalékát sikerül kivédekezniük.
Ugyanez a Canucks oldalánál úgy fest, hogy egy tizeddel több gólt szereznek tehát 2,9-es átlaguk van a házi gólkirály a 22 gólos Elias Pettersson, Nikolay Goldobin 18 asszisztot tudhat magáénak és a házi gyorstüzelő Bo Horvath 135 próbálkozással. A védelem szintén egy tizeddel jobb mint a vendégek 3,1 gólt kapnak és az emberhátrányos helyzeteik 78,6 százalékát tudják kivédekezni.
Ezekből a statisztikákból is kiderül, hogy nagyjából egyforma játékerőt képviselnek és nem véletlenül állnak szorosan egymás mellett a tabellán. A kettejük egymás elleni párharcait ebben az idényben eddig a Canucks dominálta, legutóbb decemberben találkoztak amikor a Vancouver oda-vissza verte az Edmontoniakat. Most mind a két csapat végre fölényes győzelmet aratott ezért akár meg is lehetne próbálni a sok gólos opciót, de mivel elég hektikus az eddigi teljesítményük ezért én inkább a 5,7mérkőzés győztesére fogadnék, mivel a hazai pálya és az egy nappal több pihenés talán jelent némi előnyt a számukra.
 
Tipp: Mérkőzés győztese Vancouver Canucks 1,75
 
 
 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából