Il Lombardia: a szezonbúcsúztató klasszikus monumentum!

2018. Oct. 13.
Barnamedve

Az év utolsó klasszikus egynapos versenyét rendezik október 13-án, szombaton Olaszországban, Lombardia tartományban. A versenyzők közt méltán népszerű egynapos futammal sokan elbúcsúznak a 2018-as versenyszezontól és rövid-, ám jól megérdemelt pihenőre vonulnak. De most még mindenki meg akarja nyerni ezt a versenyt, amely a sportfogadók számára is kínál jó lehetőségeket!

h i r d e t é s ▼

 

 

Az Öt Monumentum (Milano - Sanremo, Liege-Bastogne-Liege, Flandira, Paris-Roubaix, Lombardia) a legszebb környezetben rendezett verseny a Lombardia. Az idei futam lesz a 112. a verseny történetében, korábban olyan legendás versenyzők nyerték meg több alkalommal is, mint Fausto Coppi, Gino Bartali, vagy épp a jelenkor olasz kedvence a Cápa, vagyis Vincenzo Nibali.

Útvonal:

  • Idén is Bergamóból indul a karaván, hogy aztán Comóban 241 kilométer után célba érkezzenek. Az útvonalban szerepel a legendás Madonna del Ghisallo emelkedője, az 1124 méter magas Colma di Sormano csúcsa, valamint a verseny végén a 613 méteres, ám meredek Civiglio emelkedője, ahol sok minden eldőlhet! Nem tartozik a legkeményebb versenyek közé, ám mégis nagyon kedvelt a versenyzők és a szurkolók körében, amelyet minden évben nagy dicsőség megnyerni.

Esélyek:

  • Idén is elsősorban azok a klasszikus menők a legesélyesebbek, akik jól bírják a rövidebb, ám keményebb emelkedőket, képesek jó tempót menni és sprintben sincsenek elveszve. Akik a világbajnokságon jól szerepeltek, valamint a versenyt megelőző héten rendezett olasz egynaposokon jó formában voltak, ma is esélyesek a győzelemre! Elsősorban a világbajnok Alejandro Valverdét kell megemlíteni, aki 38 éves korára ért fel a csúcsra, ám olyan, mint a jó bor, minél idősebb, annál ütősebb! Nagyon kedveli a versenyt Vincenzo Nibali, aki idén is ott lesz a rajtvonalnál! A Milano – Torino egynaposon remekül versenyzett a Thibaut Pinot, aki győzelmével bizonyította, hogy nagyon jó formában van. Erős versenyző és hazai pályán teker, így mindenképp esélyes a SKY olasz ridere, Gianni Moscon is! Versenyben lesz a VB-ezüstérmes francia Romain Bardet és a bronzérmet elnyerő Michael Woods is! De természetesen még több kiváló kerékpáros rajthoz áll.

Tippek: 

  • Alejandro Valverde az 1.-3. hely valamelyikén végez - 2,50 
  • A spanyol világbajnok meg akarja magát mutatni a szivárványos-mezben, alighanem egy sikeres év lezárása lenne ez a számára. A dobogós helyezés a mostani formájában, különösen olyan erős motviációval, mint a VB-trikóban való győzelem, teljesen reális. Nyilván a bukásokat és technikai malőröket nem tudjuk előre bekalkulálni, ezért a tipp csakis Valverde versenyzői képességeire és főleg pillanatnyi fizikai és mentális állapota alapján készült! 

Látványos és izgalmas versenyre van kilátás, aki szereti ezt a sportágat, mindenképpen kövesse figyelemmel a televízió képernyője előtt, hiszen búcsúzunk a 2018-as szezontól.
 

Hozzászólások

Amennyiben holnap lesznek párosításos szorzók a Bet365-ön és van reálisn jó tippem, akkor kiírom kommentbe őket! A cikkben lévő tipp az Unibeten található meg! 
Sok sikert mindenkinek!

Párosítások a TIppmixpróról:

Pinot jobb lesz mint Bardet - 1,60
Pinot most nyerte meg a MIlano-Torinót, kiváló formában van és szereti ezt a versenyt.

S. Yates előrébb mint E. Bernal - 1,75 
Yates a VB-n is jó formában volt, jelen állapotában mindenképp jobbnak érzem, mint a SKY fiatalját.

Moscon jobb mint Uran - 1,95
Moscon nagyon erős egynapos menő, ráadásul olasz. Ezen a versenyen ő lesz a SKY embere. Szembemegyek a bukikkal és őt favorizálom a kolumbiaival szemben  

 

 

h i r d e t é s ▼