2018.07. 29.

Gála és sprint a Champs Eslysée-n!

Gála és sprint a Champs Eslysée-n!

Tegnap az egyéni időfutammal befejeződött a lényegi verseny az idei Tour de France-on, hiszen az utolsó szakaszon már nem támadják egymást az összetettben érdekeltek, vagyis csak be kell érnie Geraint Thomasnak a sárga trikóban, hogy az évkönyvekbe is bekerüljön a neve. A mai etap pedig a látványosságról szól, körözés Párizsban sok százezer szurkoló előtt, majd egy sprint a Champs Elysée-n, amit hatalmas dicsőség megnyerni!

 

  • Mindössze 116 kilométer vár a versenyzőkre a mai szakazson. A rajt Houllies-ben, a végén nyolc kör a francia fővárosban. Semmi hegy, apróbb emelkedők csupán, pezsgőzés és ünneplés a mezőnyben. A sprint izgalmas lesz, bár a nagy nevek mind kihullottak az Alpokban.
  • A még versenyben lévő kerekesek között a legnagyobb esélye Peter Sagannak lenne, de a szlovák világbajnok elég csúnyát bukott pár napja, így számára fájdalmakkal jár majd a hajrázás, de a mezőnyhajrában így is ott lesz és akár meg is nyerheti a versenyt. A bukik a francia Arnaud Demare-t tartják a legesélyesebbnek, talán ő az egyetlen klasszikus sprinter aki versenyben maradt és esélyes, ráadásul francia, hatalmas győzni akarás feszül benne. Esélyes még a norvég Alexander Kristoff, aki csapata, az UAE számára hozná el a dicsőséget. Rajtuk kívül még Degenkolb, Laporte, Cort Nielsen és a jó öreg Edvald Boasson-Hagen is jó lehet.
  • Tippjeinknél a francia nemzetiséget tartottuk szem előtt (természetesen az alap esélyeken túl), hiszen franciaként megnyerni a Tour zárófutamát a Champs Elysée-n a legnagyobb dicsőségek egyike a kerékpársportban.

Szakaszgyőztes: Arnaud Demare – 2,37

Christophe Laporte jobb lesz m int John Degenkolb – 1,57
 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából