2018.07. 27.

Tour de France 2018, 19. szakasz: Lourdes - Laruns, 200.5km

Tour de France 2018, 19. szakasz: Lourdes - Laruns, 200.5km

Az idei Tour legfontosabb szakasza következik most. Az utolsó hegyi szakasz, nem kevesebb, mint hat kategorizált heggyel és mintegy 200 kilométer hosszan! A tét hatalmas, ma dől el, lesz-e esélye Froome-nak visszavenni az első helyet csapattársától, illetve Tom Dumoulin képes lehet-e megtörni a SKY egyeduralmát. Lássuk!

 

Útvonal:

  • Rajt Lourdes-ban, majd 200 kilométer után cél Laruns városában. Nagyon nehéz etap ez a mai. Nem csak nagyon durva hegyek ( Aspin, Tourmalet, Soulor és az Aubisque), hanem a kifejezetten hosszú táv is emberfeletti erőt igényel. Aki ma elfogy, elveszítheti a Tourt. A cél nem hegyibefutó lesz, ahnem egy az Aubisque mászása után egy lejtmenet végén.

Esélyek:

  • Harc a sárga trikóért! Így lehetne összefoglalni egy mondatban ezt a mai szakaszt. Az összetettben érdekeltek is nagyon fognak figyelni, a szakaszsiker pedig egy kifejezetten erős, hegyi menőé lehet. Dan Martin, Rafal Majka, Froome, Nieve, Yates, Quintana, Landa mind-mind már nyertek ehhez hasonlóan komoly hegyi szakaszt pályafutásuk során. Kérdés, hogy fogja bírni Thomas és Dumoulin, hiszen mindketten a nagyobb termetű kerekesek közé tartoznak.

Tippek:

  • Szakaszgyőztes: Chris Froome – 15,00

Amikor már mindenki odaadta Simon Yates-nek a Girót, emlékezzünk vissza mit követett el Froome a Bardonecchiás szakaszon! Egy hatalmas történelmi siker kapujában van a brit és már „csak” a saját csapattársa és Dumoulin verhetik meg! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne ő legyen a favorit. Ha megrogy, akkor viszont elbukta a duplázót.

Martin eddig egyértelműen jobb volt mint a kis francia, aki csalódás. Érdekes lenne, ha pont most támadna föl Bardet.

A hollandnak nagyon kell ma tapadni a SKY-ra, ha a holnapi időfutamban le akarja dolgozni a hátrányát! Márpedig a TT-n ő a legjobb, ezért ma nagyon kell igyekezni.

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
KDAVID 2018-07-28 15:51:01
Vegül bejött , 12 mp ..nemvolt sima :o Ma nem volt kerékpár cikk :( Szerintetek Thomas mar behuzza inenn vagy esetpeg vki mas ? Dumoulin-ra 26 os lehet megerne egy probat :D
KDAVID 2018-07-27 12:10:38
Hello BarnaMedve ! Érdekelne a véleményed a Froome - Kruijswijk párositásról.Irtad h Froome behuzhatja , plusz szerintem a csapata is segit neki sokat , meg a holland nem nagyon szamithat az overe.A holland mennyire nagy hegyi menő ?

további tippjeink a Kerékpársport világából