Tour de France 2018: Dreux - Amiens Métropole, 181km

2018. Jul. 14.
Barnamedve

Ma van július 14-e, a franciák nemzeti ünnepe, a Bastille napja. A célváros pedig nem más, mint a francia elnök, Emmanuel Macron szülővárosa! Minden bizonnyal ez az ünnepi hangulat fogja áthatni a mai etapot, ami egy viszonylag sík, mezőnyhajrás nap lesz. Tegnap unalomba fulladt majdhogynem a verseny, ma is hasonlóra van kilátás. Ezeknek a szakaszoknak elég, ha az utolsó 20 kilométerét megnézi a kerékpárrajongó! Lássuk, mit várhatunk.

h i r d e t é s ▼

 

Útvonal:

  • Rajt tehát Dreux-ban, majd 181 kilométer tekerés után a cél Amiens városában. Két 4-es besorolású emelkedő tarkítja az útvonalat, azt mondanom sem kell, hogy simán mennek át rajta a versenyzők, nem okoz semmi fennforgást. A végén minden bizonnyal mezőnyhajrá várható.

Esélyek:

  • Tegnap Groenewegen simán lesprintelte Gaviriát, ami némiképp meglepő volt. A kolumbiai fáradtnak tűnt, amit hiába volt hosszú a tegnapi szakasz, nem vártam volna. Ráadásul a holland Lottó sprintere azt nyilatkozta, hogy eddig szüksége volt némi alkalmazkodásra, de most már számíthatunk rá is. Tegnap mindenesetre ellenállhatatlan volt. Ma is vastagon esélyesnek számít! Azt tudni kell, hogy a mai befutó helyszíne, a vidék Arnaud Demare szűkebb hazája, ezért nyilvánvalóan ő nagyon fog menni a győzelemért. Nagyon sokat jelent ez a kerékpárosoknál! Aki a saját szülővárosában tud győzni, az mindig fontosabb siker, mint egy átlagos győzelem! A három kiemelten esélyes kerekes, akik valóban jó formában is vannak az a szokásos Gaviria-Sagan duó és melléjük felzárkózott Groenewegen is. Demare talán, de a többi nagy kifejezetten nincs formában! Ami számomra érthetetlen. A két öreg Greipel és Cavendish ennyit tudnak már sajnos (bár Greipel már az egyik sprintszakaszon majdnem nyerni tudott), Kittel és Kristoff még mindig nincs összhangban a csapatával, meg magával sem nagyon, Demare-tól is többet vártam.

Tippek:

Tegnap nem volt meggyőző, de ezt a hosszabb szakaszra fognám. Alapból gyorsabb és erősebb, mint Groenewegen. Mivel ma teljesen sík a befutó, Sagant sem várom, hogy lenyomja a többieket.

A német veterán sprinter eddig legalább egy szakaszon megrázta magát és csak alig kapott ki Sagantól és Gaviriától. Szóval amíg Greipel már megmutatta ezen a Touron, hogy tud sprintelni még, addig Kristoff semmit nem mutatott még!

 

 

h i r d e t é s ▼