Tour de France 2018: La Baule - Sarzeau, 195km

2018. Jul. 10.
Barnamedve

A csapatidőfutamban tegnap kihajtották magukat az alakulatok, némi meglepetésre a két kiemelkedő eséllyel rendelkező csapat közül a BMC nyert, bár elenyésző különbséggel. A Sárga trikó most Van Avermaet-on feszül, ma pedig egy sík szakasz következik, amelynek végén minden bizonnyal a sprinterek örülnek majd.

h i r d e t é s ▼

 

Útvonal:

  • Nem ez a legnehezebb szakasz az idei Touron az egyszer biztos. Szinte sík, hatvan kilométerrel a vége előtt lesz egy 4-es besorolású mászás, amely mintegy 800 méteren át átlag 7,8%-os. Egyetlen kérdés csupán az, hogy a tegnapi TTT fullgázon történő lezavarása mely csapatokat fárasztotta ki a kelleténél jobban.

Esélyek:

  • Az esélyek már kialakultak. Ha nem történik bukás, akkor a Quick Step és Gaviria a legesélyesebb. Nagyon jó erőben van Sagan, a bukik még mindig sokat várnak Kitteltől és Groenewegentől. Akár összeszedheti magát Greipel, Cavendish, Kristoff és két napja a bukás miatt kigyomlált mezőnyben ott volt Sagan mögött Sonny Colbrelli is. Nagyjából közöttük dől el a mai verseny.

Tippek:

  • Eddig minden nap volt bukás, nem is kevés. Csupán a nyitónapon alakult ki olyan mezőny, ahol majdnem minden esélyes sprinter versenyben volt a célvonal előtt. Én ma nyugodt szakaszt várok és a végén Quick Step sikert.

Szakaszgyőztes: Fernando Gaviria – 2,75

 
Cavendish jobb lesz mint Greipel – 2,75

  • Most összejön a helyezkedés is a korábbi világbajnoknak. Cav nagyon készült, azt várom, hogy ma megmutassa magát.

Arnaud Demare jobb lesz mint Colbrelli – 1,40

  • Egyértelmű a két versenyző közti különbség. Demare kiváló klasszikus sprinter, egyértelműen gyorsabb mint az olasz, aki jól bírja a rövidebb, de meredek dombokat is.

 

 

h i r d e t é s ▼