Tour de France 2018: Lorient-Quimper, 204.5km

2018. Jul. 11.
Barnamedve

Tegnap Gaviria lehozta a tippünket 2,75-ös szorzón, a két nagy öreg közül viszont várakozásainkkal ellentétben Greipel volt az, aki megtáltosodott. Majdnem sikerült nyernie, de a fiatalokkal már nem veszi fel a versenyt. Gaviria pedig annyira erős, hogy még egy bombaformában lévő Sagan sem tudja lesprintelni. Ma viszont Sagan napja lehet!

h i r d e t é s ▼

Útvonal:

  • A kezdeti bemelegítésnek kiváló 50 kilométer után egy őrült hullámvasutazás veszi kezdetét. Kis túlzással síkot nem is látnak a versenyzők! Az egymás után következő rövid, ám meredek emelkedők közül három hármas és két négyes besorolású is van, de azokat sem fogják megköszönni, amelyek nem kaptak kategóriát. Aki a szépségekre kíváncsi láthatja a középkori Locronan falut, valamint a tréfás Notre-Dame-de-Lorette kápolnát is. A szakasz nagyon hasonlít az ardenneki egynaposokra, valamivel gyengébb kivitelben.

Esélyek:

  • A Sagan-féle egynapos klasszikus menők napja lesz a mai. Azok a kerekesek lesznek eséllyel ott a végén a győzelemért támadó csoportban, akik képesek nagy tempót menni, sprintelni és jók a rövidebb emelkedőkön is. Peter Sagan a világbajnok, ő a bukik favoritja, de rengeteg kiváló specialista van még a mezőnyben. A tavalyi zöld trikós Michael Matthews, Sonny Colbrelli, akit a második szakaszon elvert Sagan, Greg van Avermaet, Philippe Gilbert, A nagy öreg Alejandro Valverde, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. Az összetettben érdekelteknek is nagyon kell figyelniük, hogy ne kapjanak sokat! Tegnap este megnéztem a szorzókat, Julian Alaphilippet még 17,00-val adták, reggelre ez 10,00-re módosult.

Tippek:

A fiatal francia kiváló egynapos klasszikus menő. Az év első szakaszában megverte az évek óta egyeduralkodó Valverdét a Fleche Vallonon, márpedig a Movistar veteránja a legerősebbek közé tartozik ezeken a versenyeken. A csapata pedig az idei év magasan legkiemelkedőbb alakulata a Quick Step. Sagan, Van Avermaet és elsősorban Alaphilippe várható a dobogó közelébe, vagy akár a tetejére. Mi a kiváló franciára teszünk!

A luxemburgi bajnok is a Quck Step tagja, ő is kiváló egynapos menő, tavasszal megnyerte az üt Monumentum, vagyis az öt legnagyobb egynapos verseny egyikét, a Liege – Bastogne – Liege-t! Márpedig az a verseny is hajaz a maira! Érdekességképpen Alaphilippe 4. lett a Liege-en!

A kis francia nem csak szereti és tudja az efféle szakaszokat, hanem még az összetettben is érdekelt lesz! Ő simán ott lehet a TOP 5-ben a végén, ezért pedig pont ezeket a számára kedvező szakaszokat kell nagyon megnyomnia! Ráadásul korábbi versenyekről kiválóan ismeri a mai etap útvonalát! Míg a mai szakaszon Bardet akár nyerhet is és időt adhat az összetettben riválisainak.

Ez olyan mintha a műanyag flakonban vásárolható filléres lőrét hasonlítanánk össze egy kiváló Chiantival! Ha Sagan a világbajnok, akkor Matthews a kínai másolata! Mindenben jobb a szlovák, ha nem lesz a verseny során semmi baja, akkor Matthewst megveri.

 

 

h i r d e t é s ▼