2021.06. 23.

Tour De France 2021: A Birodalom visszavág?

Tour De France 2021: A Birodalom visszavág?

Június 26-án kezdődik az idei év legnagyobb kerékpáros versenye, a kerékpártörténelem első számú Grand Tourja, a Tour De France. 2020-ban az UAE versenyzője, a szlovén Tadej Pogacar nyert. Ahogy visszatekintek a 2020-as TDF-től az idei kezdetéig nekem egyértelműen a Star Wars talán legjobb epizódja, a Birodalom Visszavág jutott eszembe! A versenyt végig követem, remélhetőleg hasonló eredményességgel, mint a Girót és lesz nyereményjáték is! A mai posztban pedig egy tipp az összetett győztesre!

  • A TDF történelmében 2012 től 2020-ig csupán egy alkalommal nem a SKY/INEOS versenyzője nyert, 2014-ben, amikor Vincenzo Nibali győzedelmeskedett, de előtte Chris Froome már kiesett sérülés miatt. A brit csapat dominanciája egészen 2020-ig tartott, ez idő alatt négy különböző versenyzővel nyerték meg a Tourt (Wiggins, Froome 4X, Geraint Thomas, Egan Bernal). Aztán tavaly hiába volt ott Egan Bernal, az INEOS (korábban SKY) alulmaradt és egy bizonyos Tadej Pogacar nyert az utolsó etap során, ahol honfitársáról Primoz Roglicról húzta le a sárga trikót. Idén ott lesz a két szlovén ismét, valamint az INEOS egy olyan sorral, amelyből hárman nyertek már háromhetes Grand Tourt! A két szlovén jedi és a birodalmi Team INEOS. De vajon idén a Birodalom visszavág-e? 

  • Az INEOS-ban nincs egyértelmű kapitány, Geraint Thomas hajszállal a többiek előtt van, de abban a pillanatban, hogy nem megy neki, már lép a nyomába Richard Carapaz, a 2019-es Giro győztese, az idei svájci kör legjobbja, aki káprázatos formában van! Ha ő sem lenne elég, akkor jöhet Tao Geoghen Hart a 2020-as Giro győztese, aki az idei szezonját a Tourra építette fel. Ő is remek formában van. Ha pedig ez is kevés lenne, ott van a 36 éves kiváló összetett menő Richie Porte, aki tavaly 3. helyen ért célba a Touron, idén pedig megnyerte a Dauphinét. Ő is nagyon jó formában van. Aztán az INEOS-nak vannak a legjobb segítői, a lengyel Kwiatkowski, a brit Luke Row, a holland Dylan van Barle és a spanyol Jonathan Castroviejo a lelkét is ki fogja tenni a győzelemért. A lengyel Kwiatkowski több monumentumot nyert már és korábbi világbajnoka a sportágnak! Szóval ez hát a birodalmi INEOS-rohamosztag, amely le akarja taszítani a két szlovén Jedit, Tadej Pogacart és Primoz Roglicot. 

  • És akkor még nem beszéltünk a kivénhedt Darth Vaderről, Chris Froome-ról, akit kiebrudaltak a Halálcsillagról (INEOS) és most az Israel Start Up Nation mezében próbálja meg ötödik Tourját megnyerni, valamint a francia világbajnok Julien Alaphilippe-ről, aki rengeteget fejlődött időfutamban, nyilván azért, hogy lehessen esélye a Touron.
  • Aztán itt van egy bizonyos Mark Padun nevű ukrán srác, aki idén olyan eredményeket mutatott, amelyre minden kerékpársport-szakértő, legyen amatőr, vagy profi, fejében a dopping szó ugrott be. Padun két szakaszt nyert meg az idei Dauphinén, a 8. etap végén a La Plagne hegyen olyan űreredményt ért el, amelynél jobbat legutóbb Marco Pantani mutatott még 2000-ben, az Armstrong-korszakban, amikor az orvosok és a dopping szerepe csúcsra volt járatva a sportágban. 

  • Azt gondolom, hogy ez a Tour a Birodalmi INEOS és a két szlovén között fog eldőlni, nehezen tudom megmondani, hogy melyikük javára. Jómagam hagyon fogok szurkolni Chris Froome-nak, akinek a végső győzelmét 151-szeres szorzón adják, de győzelme a sportág történetének legnagyobb visszatérése lenne! Igazi esélytelen, szívből jövő tipp ez, nincs sok esélye. Ha pedig a legesélyesebb győztest kellene megneveznem, akkor az Primoz Roglic lenne. A szlovén nagyon erős, kiváló a hegyekben, kiváló az időfutamban és nagyszerű csapata van. Majdnem olyan nagyszerű, mint az INEOS! 


26-án érkezem az első szakaszos elemzéssel és a játékkal, amiről még addig lesz szó! 

tipp
Tour de France 2021
Ki nyeri? | P. Roglic | 3.00 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Tour de France 2021

2021. 07. 18. 20:00 | Tour de France Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Szasa 2021-06-23 16:08:48
Sziasztok!
Szia Squalo!
Nagyon örülök a blogodnak!
Szeretem a kerékpárversenyt főleg a 3heteseket régen nagyon sokat néztem persze ma már nem annyit de a Giroval újrakezdtem ahol Valter óriásit ment Dina pedig nagyot harcolt. Követni fogom veled a Tourt és néha igyekszem majd hozá szólni. Még annyit tennék hozzá hogy a közvetítés nagyszerű lesz mindenkinek ajánlom eurosport.
Barnamedve 2021-06-23 17:09:22
Szia Szasa!
Örülök, hogy itt vagy. Örömmel várom-várjuk az észrevételeidet, tippjeidet!
seantaylor21 2021-06-23 16:16:16
Lesz nyereményjáték így főleg várunk ;)

további tippjeink a Kerékpársport világából