2023.11. 27.

NBA: Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers

NBA: Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers

Egy igazi rangadót játszanak magyar idő szerint éjjel 1 órakor Philadelphiában, ahol a hazai Sixers a nagy rivális Los Angeles Lakerst fogadja.

  • A Sixers az utóbbi időben elég hektikusan játszik, és két zsinórban elszenvedett vereség után a legutóbb legyőzték a Oklahoma City Thundert, amely a liga egyik legnagyobb meglepetésének számít. Ebben a szezonban nagy gondjaik vannak a védekezésben nagyon erős és masszív csapatokkal, akik képesek kivenni a játékból a Sixers vezérét, Embidet! Hogy mekkora gondjaik vannak támadásban, amikor Embid nincs a keretben, azt megmutatták a Timberwolves elleni meccsen, amikor nagyon simán kikaptak.A kérdés az, hogy Embid hogyan fog játszani a centerposzt egyik legjobb védője, Anthony Davis ellen!? Nick Nurse és Maxey remekelnek, ez utóbbi a védekezés mellett a támadójátékát is magasabb szintre emelte. A Sixers igazi pörgős pontgyáros kosárlabdát játszik, aminek a vezére Embid. Az Oklahoma ellen Embid és Maxey együtt 63 pontot dobott, amivel a Sixers 11 győzelemre vezette a szezont. Ha kettejüknek együtt megy a játék, akkor nehéz lesz legyőzni a Philadelphiát, ha le tudják lassítani Embidet, akkor kicsi keresnivalója lehet a Lakersnek.

  • Márpedig a Lakers elkapta a ritmust, és egyre jobban játszik. Az elmúlt tíz meccsen nem kevesebb, mint 7 győzelmet jegyeztek, ezzel 10-7-es mérleget értek el, és a nagyon rossz szezonkezdet után bekapcsolódtak a nyugati élmezőnyért folytatott küzdelembe. Keleti miniturnéjukat a Cavaliers elleni idegenbeli győzelemmel kezdték. Anthony Davis dominált, 32 pontot dobott és 13 lepattanót szedett, a védekezésben pedig kulcsszerepet játszott azzal, hogy lezárta a palánkot és kiválóan védekezett. A Lakers sérülés miatt meglehetősen rövid rotációban, 8 játékossal játszik, ami egy meglehetősen hosszú szezonban nagy problémát jelenthet. Jelenleg négy nagyon fontos játékos sérült, de ha Hachimura és társai felépülnek, akkor még jobb lehet a Lakers! Lebron James még mindig a csapat abszolút vezére, de a veterán mester már nem bírja úgy fizikálisan, mint régen! A fiatalabbaknak várhatóan nagyobb felelősséget kell vállalniuk a szezon rendes részében, elsősorban Reavesre és Woodra gondolunk, akiktől nagyon sok múlik majd a philadelphiai párharc kimenetele.

  • A Sixers a mérkőzés favoritja, de a Lakers egy olyan csapat, amely kellő minőséggel rendelkezik ahhoz, hogy először is minden egy az egy elleni játékban lelassítsa Embidet,ez pedig szorosabb meccset jósol. z utóbbi időben a két csapat hatékony meccseket játszik, amelyekből általában a Sixers csapata kerül ki győztesként. Erre ma is van esély, de a bukik talán kicsit alábecsülték a Lakerst! Az arany-lilákat segítem plusszos hendivel és nem lesz több mint 240 pont!

. Tippmixen sokkal nagyobb kockázattal:

tipp
Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers
LA Lakers +12,5 és kevesebb mint 240,5 pont a mérkőzésen | 1.85 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kosárlabda világából