2023.10. 07.

Amerikai Arénák - 2023.10.07.

Amerikai Arénák - 2023.10.07.

WNBA döntő, MLS alapszakasz vége, MLB PLAYOFF, jövő héten rajtol az NHL, utána az NBA,! Várunk minden USA sport rajongót kommentben! Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com

NBA, NHL, WNBA, MLS ligák színtere. Jöhetnek az ötletek, gondolatok, elemzések, tippek!

 

Ma rajtol az MLB főcsoport elődöntő kör, íme a párosítás:

 

Orioles-Rangers

Astros-Twins

Braves-Phillies

Dodgers-Diamondbacks

 

Minden wild card mérkőzés 2-0-al végződött, így senki nem fáradt ki igazán, ráadásul volt pihenőidő is a most vendégként pályára lépő franchiseoknak is.

 

Orioles-Rangers: Az Orioles az év meglepetés csapata, nem csak beértek a playoffba, ráadásként megnyerték az AL-t, így a döntőig top kiemelt a gárda. Világsztár nélkül, de egy kiválóan össszerakott egységes kerettel szárnyal a Baltimore, minden nap ajándék nekik és egyáltalán nem esélytelenek az éles párharcok során. A Texas elég jól erősített az elmúlt időkben, Eovaldi jött a Bostonból, mint pitcher, mellette Scherzer is elit csak ő kidőlt a playoffra sérülés miatt....nagy veszteség. Seager az egykori döntő MVP az ütősor vezére. Ötödik kiemeltként vágnak neki a rájátszásnak, de jobbnak tartom őket az Oriolesnál. Ez az a párharc, ahol az alacsonyabban rangsorolt csapatot várom továbbjutónak.

Astros-Twins: Az elmúlt évek sikergyárosa most is ott a playoffban, az Astros 2017 óta négyszer döntőzött, ennek felét nyerte meg. Altuve még mindig a legjobb játékosok közt említhető, Abreau és Alvarez a fő fegyverhordozó remek pitcherekkel van megáldva a Houston és Verlander visszatérése igazán extrának mondható, minden adott egy újabb döntőhöz. A Twins volt a leggyengébb csoportgyőztes, így wild cardra kényszerült, de a Toronto nem volt akadály. Az életben maradt 8 csapatból a Minnyt tartom a leggyengébbnek, de ez nem azt jelenti, hogy semmi esélyük. A mai főtippem az Astros győzelme, Verlander kezd a dombon, az öreg veterán idén 13-8-at hozott össze, annak ellenére, hogy volt egy Metses kitérője. Benn a pakliban, hogy utolsó éve a ligában, egy bajnoki címmel szép lezárása lenne a csodálatos karriernek. A túloldalon a 8-6-al álló Ober. Sokáig vacakolni nem lehet, hisz még nem 4 nyertig játszanak, csak 3-ig, ha Verlanderrel nem jön össze az Astrosnak, onnéttól már csak izzadósabb lesz.

 

Braves-Phillies: Tavaly is a negyeddöntőben találkoztak a felek, akkor meglepetésnek számított a Phillies siker, azóta tudjuk, hogy a döntőig menetelő gárdától semmi nem meglepetés. A Twinshez hasonlóan ők is egy ígéretes fiatal dobóval kezdenek, ám Suarez éve nem volt olyan fényes, össze kell kapnia magát. A wild card körben a védekezés a csúcson pörgött, de most jön a neheze. Az ütősor elég veretes, Schwarber, Turner, Realmuto, Harper. Aki viszont nagyon hiányzik az Hoskins, ACL szakadás miatt őt nem láthatjuk már idén. A Braves az alapszakasz bajnoka 104 győzelemmel. Jelen állapotban ténylegesen a liga legjobb csapata. Az első meccsre Stridert állítják a dombra, aki 20-5-el áll!!! És akkor még nem beszéltünk az Acuna, Riley, Arcia, Olson, Albies, Rosario ütősorról, micsoda csapat... Óriási párharc lesz ez, bízok abban, hogy a Philadelphia idén is ütőképes és felveszi a kesztyűt ezzel a bivalyerős Bravesel. Nem szurkolok senkinek sem, nem azért írom, de ez tényleg egy látványos párharcnak ígérkezik.

 

Dodgers-Diamondbacks: Az elmúlt években top csapat volt a Dodgers, megvolt a hőn áhított bajnoki cím, de még mindig éheznek a sikerre a fiúk. Azóta nagy változáson ment át a keret, főleg az ütősor cserélődött, (pl. említettem Seagert a Rangersnél), de a 100 győzelmet nem kell magyarázni, történjen bármi, az LAD akkor is élcsapat marad, Mookie Betts a vezér. A csapat ereje a dobónévsorban mutatkozik meg, ám most fura helyzet állt elő. Kershaw még mindig a világ legjobbjai közt, bármikor átkapcsol verhetetlenbe (ő kezd ma), aztán kifújt az elit... Urias a bíróságon tölti napjait, Lance Lynn az idei elit szerzezmény családi okok miatt egyelőre távol a baseballtól, Buhler egész évben out a Tommy Jones surgery gyógyulófázisban, Gonsolin még jövőre se lesz TJS miatt, May is sérült, Syndergaard akkor betli lett, hogy pár hónap után továbbadták...maradt Miller a csodatini, aki élete első évében 11-4-el zárt, rajta kívűl Pepiot és, akit éppen a dombra löknek...lesz itt baj. Az Arizona beizzadta magát a playoffba, majd underdogként simán kipofozta a Milwaukeet, most jöhet a neheze. A dombon Gallen a fő fegyverük, 19-9-et kotort össze idén, vele nagyon megy a csapatnak, ma Kelly kezd, akitől többet vártam, de a 12-8 sem rossz. A Marte, Longoria, Perdomo ütősor megfoghatja a gyengébb pitchereket a párharcban, de ahhoz a saját dobóknak is elit módon kell dolgozni. Izgalmas párharc lesz, ahol akár simázhat is a Dodgers, de a meglepetés is benn a pakliban. A hazaiak ütősorát még nem említettem, bár sokat változott, de ez nagyon rendben van Lux elvesztése mellett is: Betts, Freeman, Smith, Taylor, Muncy, Hernandez, Wong. Ezek után el kell gondolkodni, mennyi esélye marad az Arizonanak. Ma 1,50-ért vállalnám a Dodgers nyer tippet, hisz, ha Kershawal nem nyernek, akkor ég a ház rendesen. Clayton K mester verhetetlenbe kapcsol és behúzza a Dodgers, érdemes megnézni egy igazán elit meccsét a világsztár dobónak.

tipp
Houston - Minnesota
A mérkőzés győztese | Houston | 1.60 | (10/10)

kapcsolódó meccs

Houston - Minnesota

2023. 10. 07. 22:45 | MLB, rájátszás Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Baseball világából