2019.12. 05.

Get-ligaen: gólparádé az újonc meccsén

Get-ligaen: gólparádé az újonc meccsén

Az újonc Narvik rendre képtelen féken tartani az ellenfelek támadósorait, és a lehető legjobb kiemelésre pályázó, idegenben jól teljesítő Sarpsborg ezt ki is használhatja csütörtök este.

Jégkorong, Norvég bajnokság
2019.12.05. 18:30
Narvik - Sarpsborg

  • A Narvik együttese a norvég élvonal egyik újonca (a Gruner mellett), ebből fakadóan pedig elsődleges célja az, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát. Ez jelen állás szerint sikerülhet is, ugyanis 21 ponttal a 8. helyen áll az együttes, előnye pedig 11 pont a Manglerud csapatával szemben. Viszont a forma nem ad okot a bizakodásra: zsinórban 4 zakó, melyek közül a Manglerud elleni hosszabbításos 2-1-es vereség különösen fájó lehet. A topcsapatok viszont rendre megruházták őket: 2-5 a Storhamar, 3-8 a Stjernen és 4-6 a Valerenga ellen... Támadásban egyébként nem rossz csapat, lényegesen több gólt szereznek, mint a mögöttük álló két együttes. Ebben nagy szerepe van az ECHL-ből (Amerika) érkezett Murphy-Hurley párosnak, de Niskakangas és Falk-Larssen is sokat hozzátesz a csapat eredményeihez. Ami gond, az inkább a 92 kapott gól, a legutóbbi meccseiken is látható, hogy a jobb csapatokat nem tudja féken tartani a védelem, a kapuban Partanen és Jenssen ritkán fog ki jó napot.

  • A vendég Sarpsborg a 2010-11-es bajnoki cím óta maximum az elődöntőig volt képes eljutni. Tavaly a 6. kiemeléssel már a negyeddöntő során elvérzett a Stavanger ellen 6 meccs során, ennél idén többet kellene hozni. Jelenleg 35 ponttal a 6. helyen áll a társaság, és mivel a mezőny meglehetősen sűrű, ebből még bármilyen kiemelés összejöhet. Mindenképp pozitívum, hogy idegenben 50% felett teljesít a csapat 6 sikerrel és 5 vereséggel, és a 11 vendég meccs alatt lőtt 38 gól is jól fest. Sikerült megerősíteni valamelyest a keretet: a MODO-ból érkezett Jakobsson-Ohman páros minőségi erősítésnek mondható. Mellettük pedig a Gronberg-Karlsen-Henriksen-Roest négyes is szépen termeli a pontokat. Győztes meccsről érkezik a gárda, hiszen a Frisk Asker csapatát idegenben sikerült 4-2-re legyűrni.

  • Kétszer találkozott ebben az idényben a két együttes, mindkét derbi túlórát hozott. Szeptember végén 3-2-re idegenben nyerni tudott a Narvik hatalmas meglepetésre, majd október 27-én 4-3-as sikerrel visszavágott mindezért a Sarpsborg. Az újonctól ezúttal is várok legalább 2 gólt a 60 perc során. Vannak potenciálisan gólveszélyes játékosaik, és a Sarpsborg védelme közel sem sebezhetetlen idegenben. Ugyanakkor a Narvik meccsről meccsre rengeteg gólhelyzetet ad az ellenfeleknek, és ma sem lesz ez másként. A megerősített vendég támadósor pedig ezt ki is használhatja majd. Az 5.5 gól feletti opció jó választásnak tűnik erre a derbire - elnézve a csapatok formáját mind támadásban, mind pedig védekezésben.
tipp
Narvik - Sarpsborg
5.5 gól felett | 1.60 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Andrew 2019-12-05 21:39:18
Nem volt könnyed menet, már kezdtem izgulni hogy a Spartat nullázza ez az újonc, de a végén segített egy PP gól :)
Spekuláns 2019-12-05 21:38:30
Csodás! Köszönjük!
kjeno 2019-12-05 21:09:07
Köszönjük! Hajrá!

további tippjeink a Hoki világából