2020.01. 15.

Nem hazudtolja meg magát a svéd sereghajtó

Nem hazudtolja meg magát a svéd sereghajtó

A MODO csapata 4 szezon után végre visszatérne az élvonalba. Ehhez adott a pazar támadójáték, szerda este pedig a sereghajtó és rémes védelemmel rendelkező AIK együttesét is megszórhatják.

hirdetés

Jégkorong, Svéd másodosztály
2020.01.15. 19:00
MODO - AIK

  • A MODO együttese a 2015-16-os idény végén búcsúzott a svéd élvonaltól, vagyis ez immáron zsinórban a negyedik szezonjuk a második vonalban. Tavaly a 6. kiemeléssel nem sikerült végül feljutni, erre a szezonra azonban alaposan felszívta magát a gárda. A támadósor elképesztően hatékony idén, immáron 144 gólt jegyeznek 36 mérkőzés alatt, azaz kereken 4 gólt lőnek meccsenkénti átlagban. A jelenlegi 78 pont a 2. helyre elegendő, vagyis jelen állás szerint megúsznának egy meglehetősen hosszú osztályozós kört, melyet a 3-8. helyen végző együttesek vívnak. Nem lehetetlen az első kiemelés megszerzése sem, ehhez a hátralévő 16 meccsen 8 pontos hátrányt kellene ledolgozni az éllovas Björklöven csapatával szemben. A forma remek hazai oldalon: zsinórban 3 győztes meccs, ráadásul ezalatt 16 gólt vágott a támadósor. Johnson 56 ponttal (21 gól, 25 gólpassz) a liga legeredményesebb támadója, de ott van még a Karlkvist-Tambellini-Björklund hármas is, akik szintén kiváló szezont futnak. Otthon a liga legjobb hazai mérlegével rendelkezik a gárda, és a 85-41-es hazai gólkülönbség is tekintélyt parancsoló.

  • A vendég ezúttal a sereghajtó és egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő AIK lesz. A vendégek mindössze 24 pontig jutottak idén, a biztos bennmaradástól 15 pont választja el őket, így bár matematikailag még van esélyük elkerülni a kiesési osztályozót, erre reálisan nem sok esélyük van. A forma rémes, immáron 9 bajnoki óta képtelen nyerni a gárda, ezalatt két hosszabbítást sikerült mindössze kiharcolniuk. Utoljára a Kristianstads csapatát verték hazai környezetben 2-0-ra, de ez még december 11-re datálódik. A leggyengébb védelem az övék 134 kapott góllal, ehhez pedig mindössze 66 lőtt gól párosul, ez pedig tökéletes recept egyelőre a kieséshez. A naptárban egészen október közepéig kell visszalapozni a legutóbbi idegenbeli sikerükig (Mora 3-2), az elmúlt utazásaik alkalmával ugyan 1-3 alkalommal mindig eredményes volt a támadósor, a 4-6 (vagy adott esetben 8) kapott gólt ez nem tudja kompenzálni. Henrion és Porsberger játékában van potenciál, de őket leszámítva eléggé elveszett az AIK támadósora.

  • A vendégek kapujában Jönsson alulról kapirgálja a 90%-os hatékonyságot, de meccsenkénti átlagban 3 gólt kap, Hedlund pedig még ennél is gyengébb (átlag 4 kapott gól, 87.8%-os hatékonyság). Gond lehet még ezen a meccsen is a gyenge emberhátrányos védekezés, amely mindössze a 9. a ligában (78.23%), és ez egy olyan MODO ellen, amely 25.74%-ban gólra váltja az előnyöket, döntő tényező lehet. Amiben esetlegesen bízhat az AIK csapata, az a MODO sebezhető védelme: 91 gólt kapott a házigazda, ez a top3 csapat közül a legtöbb, ráadásul hazai környezetben is kapnak átlagban 2-3 gólt. November 22-én ebben a felállásban ez meg is mutatkozott, akkor 3 gólt vágott az AIK, cserébe viszont kapott is ötöt. Most is valami hasonló mérkőzésre számítok, ahogyan az irodák is. El is kezdett zuhanni az 5.5 gól feletti opcióra adott szorzó, de 1.60-1.70 közt még van benne érték.
tipp
MODO - AIK
5.5 gól felett | 1.70 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Hoki világából