2023.03. 24.

E3 Saxo Bank Classic 2023

E3 Saxo Bank Classic 2023

Már túl vagyunk a Strade Bianchén, majd az első Monumentumon, a Milano - Sanremón és nemsokára itt az április, az észak-európai egynaposok időszaka, amikor a kerékpársportban elkezd izzani a levegő, egymás után jönnek a nívós versenyek, itt már nem a kilométer-gyűjtögetésről szól a történet, hanem bizony mindenki nyerni akar. Meredek falak és kockakő, ezzel a két hozzáadott tartalommal kell barátkozni a kerekeseknek és nem kevés lesz belőle!

A versenyről:

  • Ha az egynapos klasszikus versenyeket rangsorba helyezzük, akkor az öt monumentum, a világbajnoki futam és az olimpiai futam után következik egy csoport olyan egynapos klasszikus, amely az UCI legmagasabban kategorizált versenyei közé tartozik. Ilyen a Strade Bianche, a Gent-Wevelgem, az Amstel Gold Race stb. és ilyen a mai E3 Classic is. És most egy nagyon sűrű hét jön Belgiumban! A mai E3 után két nappal a tavaszi klasszikusok másik kedvelt kiírása, a Gent - Wevelgem következik. Ezután egy alsóbb kategóriás futam jön, a Driedaagse van De Panne, amely pár nappal előzi meg a szintén csúcskategóriás monumentumot, a Ronde van Vlaanderent. Belgiumban rajonganak a kerékpározásért, ez a hét az ő hetük! Érdekesség, hogy a verseny elnevezésében az E3 egy autópálya neve (ma A14), amelyen az ötvenes években a futam jó része zajlott.

Útvonal és szintrajz:

  • Itt aztán van minden, mint a jó boltban, ahogyan mondani szokták! Egyrészt 205 kilométer, az már elég hosszú verseny, raádásul van benne 10 kockaköves szakasz is és 16 rövid ám meredek mászás, úgynevezett fal is. A futam Harelbeke városában a Grote Markton rajtol el és mintegy 205 kilométer megtétele után ugyanott is ér véget. A rajt után a Oudenaarde és Zottegem-útvonalon, macskaköves részekkel tarkított útvonalon haladnak a versenyzők. A futam legkeletibb pontja, Ninove után ismét délre, majd nyugat felé fordulnak és Geraardsbergen, majd Brakelen kersztül haladnak, közben több kemény, rövid falat megmászva érkeznek vissza Harelbekébe. És hogy a kockaöves szektorok és a falak mellett legyen még más nehezítés is, a Belgiumban ilyenkor még jellemző hűvös időjárási körülmények sem könnyítik a versenyzők dolgát. Kiváló versenyre van kilátás!

Esélyek:

  • Azok a versenyzők nyerik ezt a versenyt, akik erősek fizikailag, jól mennek tempót, képesek akár sprintelni is, még ha nem is olyan gyorsan, mint egy sprinter, de jól másszák a falakat is. Ezek az úgynevezett klasszikus-menők, az ún. puncheur-ök, no meg Tadej Pogacar, aki mindenhol esélyes, ahol elindul. A két legesélyesebb a SanRemót megnyerő Matthieu van der Poel 5,50 és a belga Wout Van Aert 5,50. Utána jön Pogi 6,50 és sorba a többiek. Mivel itt elég sok minden nehezíti a kerékpárosok dolgát, a győzelem nagyon kiszámíthatatlan.

Tippek:

  • Szakaszgyőzelem: Wout Van Aert – 5,50
  • Párosítások:

  • A választásom C. Laporte előrébb végez, mint Bini Girmay – 1,57 (Girmay klasszikus síksprinter. Nagyon erős, de a kockakövek és a falak sokkal jobban fekszenek Laporte-nak!
tipp
E3 Saxo Bank Classic 2023
C. Laporte előrébb végez, mint Bini Girmay | 1.57 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Halmos 2023-03-24 06:58:25
Én Dylan van Baarle-ben bízok. Remek formába van és a Jumbo is nagyon erős.
seantaylor21 2023-03-23 20:12:17
Ennél nagyobbat most nem vállalok. Megijedtem van der poeltol a franc egye meg. De remélem Pogi begyújtja a rakétát. Ala mester idén még nem csillogtatta meg a tudományt bíroma figurát de ne ma vagy legyen 2. Aztán pacsi.

Szép szintrajz mivel versenyeznek hullámvasút :D beindul Belgium

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.03.24. 12:15
T. Pogacar - J. Alaphilippe
Ki végez előrébb?
T. Pogacar
1.25 1 - 0
Tét 100
Nyeremény 125
senki 2023-03-23 19:12:57
Szeretem ezeket az írásokat. Nagyon jó olvasni kezdő információkat szerezni. Remélem nem marad abba. Hajrá kerékpár
Barnamedve 2023-03-23 19:22:03
Szia!
Nekem is öröm ezeket írni, szeretem nagyon. Ma még jön a Katalán Kör 5. szakaszának előzetese is, csak még nincsenek szorzók. Az is holnap lesz.

további tippjeink a Kerékpársport világából