2023.03. 25.

Gent – Wevelgem in Flanders fields 2023

Gent – Wevelgem in Flanders fields 2023

Ahogyan az E3 verseny felvezetőjében leírtam, máris jön a következő flandriai klasszikus, mégpedig a 85. Gent – Wevelgem, amit Ypres és Wevelgem között kanyargó utakon rendeznek. Ahogy minden belga egynapos, ez a verseny is rendkívül népszerű, minden évben a legkiválóbb kerékpárosok vannak itt. Tavaly itt nyert fantasztikus módon Bini Girmay, ez volt a színes bőrű izomember első komoly győzelme. De ki lehet esélyes most?

Útvonal:

  • Szintén Flandriában, de ezúttal Ypres és Wevelgem között lesz a verseny. Ahogyan ez szokott lenni, itt is vannak kockaköves szektorok, valamint meredek falak is, de ez a verseny mégiscsak kicsit más. Mégpedig azért, mert bár kifejezetten hosszú, hiszen 260 kilométert tekernek, de ennek ellenére talán könnyebb, mint a többi flandriai egynapos. Kockaköves szektorból csupán 6 van, meredek falból pedig csak 9. Előtte és főleg utána szinte sík. Az utolsó komoly fal után még 36 kilométer vissza van és ez alatt már nincs komoly emelkedő. Ez pedig elég lehet arra, hogy egy csoport összeálljon és vagy sprint lesz, vagy pedig egy jó kis lósz, aminek győzelem a vége. 

Esélyek:

  • Ez az az egynapos, ahol esélyesek a sprinterek, még kifejezetten a síksprinterek is és az ún. puncheur-ök, vagyis a kifejezetten egynapos specialisták, akik kiválóan mennek tempót, tudnak mászni és képesek sprintelni is, még ha nem is olyan jól, mint a síksprinterek. A legesélyesebb talán az E3-at nagyon szép versenyzéssel megnyerő Wout Van Aert, aki bizonyította, hogy nagyon erős 5,00 a szorzója. Esélyes még az idén remek formában tekerő és több versenyen is győztes Jasper Philipsen 4,75. Az egykori világbajnok Mads Pedersen minden ilyen klasszikuson esélyes lesz 10,00! De simán nyerhet a síksprinterek kiválósága Tim Merlier is 13,00, valamint Adnaud De Lie 15,00 számára is nagyon érik már egy szép siker. De igazából nagyon sokan nyerhetnek ezen a versenyen!

Tippek:

  • Szakaszgyőztes: Wout Van Aert – 5,00

Párosítások:


 

tipp
Gent – Wevelgem in Flanders fields 2023
Kasper Asgreen jobb lesz, mint Ben Turner | 1.83 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából