2023.04. 03.

Itzulia Basque Country, 1. szakasz: Vitoria-Gasteiz›Labastida (165.4km)

Itzulia Basque Country, 1. szakasz: Vitoria-Gasteiz›Labastida (165.4km)

A Baszk Kerékpáros Körverseny, vagy más néven a "Itzulia Basque Country" egy ötnapos, nemzetközi kerékpárosverseny, amely minden év áprilisának elején zajlik a Baszkföldön, Spanyolországban. A verseny az UCI ProSeries kategóriájában szerepel, és a világ legjobb csapatai és kerékpárosai vesznek részt rajta. Az első versenyt 1924-ben rendezték meg, és azóta az egyik legkedveltebb egyhetes verseny a naptárban. Az útvonal minden évben változik, de általában a Baszkföld festői vidékein halad keresztül, amelyeket gyakran nehezen teljesíthető hegyi szakaszok jellemeznek. Így lesz idén is, ráadásul most nincs időfutam sem. Fotó: itzuliabasquechallenge.com Fogadási határidő: hétfő 12:55

1. szakasz: Vitoria-Gasteiz›Labastida (165.4km)

Fotó: www.procyclingstats.com 
Útvonal:

  • A 165,4 kilométeres távval ez egy viszonylag rövid szakasz, ahogy az Baszkföldön általában lenni szokott, a régió fővárosából, Vitoria-Gasteizből Labastidába vezet, mindkettő a régió déli részén, a jól ismert és viszonylag sík fennsíkon található. Az elején egy közepes-, Kékes-szintű hegy, majd utána végig hullámzik. Szokás szerint nem hosszú a szakasz, de annál intenzívebb. Itt már az eleje óta kemény menés van, a kimenetel pedig mindig kérdéses. Az első nap 2500 méter emelkedővel, de viszonylag könnyű fináléval a gyors versenyzőknek egy enyhén emelkedős célban kell majd megküzdeniük a sárga trikóért.

Esélyek:

  • Baszkföldön egyetlen szakasz sem könnyű, de ez az egyik legkönnyebb az egész versenyen. A vége felé van néhány meredek emelkedő, de ezek túl rövidek és túl messze vannak a céltól. Egy ilyen versenyen nem sok sprinter van, de az a néhány, aki van, mind tud mászni. Ethan Hayter, Alex Aranburu, Quinten Hermans és Andrea Vendrame, akik mindannyian imádják ezt a hegymászós gyors befutót, a győztes is eséllyel közülük kerül ki.

Tippek:

  • Futamgyőztes: Etan Hayter – 7,00

Párosítások:

tipp
Itzulia Basque Country, 1. szakasz: Vitoria-Gasteiz›Labastida
Andrea Vendrame jobb lesz mint Ide Schelling | 1.72 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Halmos 2023-04-03 19:10:55
Gratulálok!!!
Vetem a futamgyőztes tippet.
Köszi!
seantaylor21 2023-04-03 00:02:50
Haytertől most már elvárom h alkosson egyet.nyitónapon pofás lenne

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.04.03. 12:55
Ethan Hayter - J. Aberasturi Izaga
Ki végez előrébb?
Ethan Hayter
1.36 1 - 0
Tét 100
Nyeremény 136

további tippjeink a Kerékpársport világából