2023.04. 05.

Itzulia Basque Country, 3. szakasz: Errenteria›Amasa-Villabona (153.9km)

Itzulia Basque Country, 3. szakasz: Errenteria›Amasa-Villabona (153.9km)

A Baszk Kerékpáros Körverseny, vagy más néven a "Itzulia Basque Country" egy ötnapos, nemzetközi kerékpárosverseny, amely minden év áprilisának elején zajlik a Baszkföldön, Spanyolországban. A verseny az UCI ProSeries kategóriájában szerepel, és a világ legjobb csapatai és kerékpárosai vesznek részt rajta. Az első versenyt 1924-ben rendezték meg, és azóta az egyik legkedveltebb egyhetes verseny a naptárban. Az útvonal minden évben változik, de általában a Baszkföld festői vidékein halad keresztül, amelyeket gyakran nehezen teljesíthető hegyi szakaszok jellemeznek. Így lesz idén is, ráadásul most nincs időfutam sem.

3. szakasz: Errenteria›Amasa-Villabona (153.9km)

Útvonal:

  • A harmadik szakasz sem a legnehezebb még ezen a versenyen, de ez már olyan útvonalterv, ahol az összetett menőknek igyekezniük kell majd. Az idei Baszk Kör szerintem az utóbbi évek leggyengébbike, mármint az útvonalakat tekintve, egyetlen igazi hegyibefutót sem tartalmaz. Persze ez is hullámvasutazás, rövid és közepes meredek mászások, ráadásul a relatíve rövid távolságok miatt végig komoly tempó várható mindegyik szakaszon. Ezen is. Öt 3-as besorolású mászás és a vége előtt igazi hullámvasút. Majd egy hegyike-befutó, meredek lesz, de rövid.

Esélyesek:

  • El kell kezdenie az esélyeseknek nyerni. Ennek megfelelően ma a taktika a fárasztás lesz és azt gondolom, hogy az utolsó emelkedőre összeáll az a csoport, ahonnan valamelyik összetett menő nyerni fog. Persze a bukik Jonas Vingegaard-t várják, hogy nyerjen, ő a legerősebb csapat legerősebb kapitánya, de nem vagyok benne annyira biztos. Nekik ez a verseny inkább edzésjellegű, de persze számít az eredmény is.

Tipp:
Én a baszk nemzetiségű kerekesektől várok extrán valamit. Ion Izaguirre, Mikel Landa.

  • Futamgyőzelem: Legyen Mikel Landa – 19,00

Párosítások:

tipp
Itzulia Basque Country, 3. szakasz: Errenteria›Amasa-Villabona
J.E.Chaves jobb lesz, mint D. Formolo | 1.53 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
senki 2023-04-05 18:56:31
Landa jobb lesz mint Uran. Nekem az jó ötlet volt köszönöm.

további tippjeink a Kerékpársport világából