2023.04. 08.

Itzulia Basque Country, 6. szakasz: Eibar›Eibar (137.8km)

Itzulia Basque Country, 6. szakasz: Eibar›Eibar (137.8km)

A Baszk Kerékpáros Körverseny, vagy más néven a "Itzulia Basque Country" egy ötnapos, nemzetközi kerékpárosverseny, amely minden év áprilisának elején zajlik a Baszkföldön, Spanyolországban. A verseny az UCI ProSeries kategóriájában szerepel, és a világ legjobb csapatai és kerékpárosai vesznek részt rajta. Az első versenyt 1924-ben rendezték meg, és azóta az egyik legkedveltebb egyhetes verseny a naptárban. Az útvonal minden évben változik, de általában a Baszkföld festői vidékein halad keresztül, amelyeket gyakran nehezen teljesíthető hegyi szakaszok jellemeznek. Így lesz idén is, ráadásul most nincs időfutam sem.

6. szakasz: Eibar›Eibar (137.8km)

Útvonal:

  • A verseny királyetapja következik, egy rendkívül nehéz szakasz, akkor is, ha nem hegyi befutóval zárul. Nagyon rövid menet ez a 137 kilométer, de ebben a rövid szakaszban három 3-as besorolású, egy 2-es és három 1-es kategóriájú emelkedő lesz. A Krabeli és az Izula hegyek nem magasak, de mindkettő esetében átlag 9,4%-os mászások várnak a mezőnyre. A vége pedig enyhe emelkedő és lesz még jó 7-8 kilométer, hogy összeálljon elöl egy kisebb csoport, ahogyan tegnap is. Ebben ott lesznek a legerősebb összetettben érdekelt kerekesek is.

Esélyek:

  • Igazából nagyon meg kellene zuhannia Jonas Vingegaard-nak ahhoz, hogy ne ő nyerje meg az összetettet, ez nem igazán várható. Mikel Landa az egyetlen aki 13 másodperc hátrányával nincs olyan nagyon messze és a baszk versenyzőnek fekszik is a mai szakasz. De nem valószínű, hogy le tudja dolgozni a hátrányát ma. A dán nagyon erős és Valter Attila személyében kiváló erőben lévő segítője van.

Tippek:

  • Futamgyőzelem: Jonas Vingegaard – 3,20

Párosítások:


 

tipp
Itzulia Basque Country, 6. szakasz: Eibar›Eibar
Jonas Vingegaard jobb lesz, mint Ion Izaguirre | 1.40 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
seantaylor21 2023-04-08 13:37:00
Higuita tetszett a baszk menet alatt. Talán szépen zár. Kár hogy nem látom az etapot, menj Ati menj! Jó kis egy hetes volt ez is, aztán holnap főattrakció

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.04.08. 13:50
S. Higuita - F. Gall
Ki végez előrébb?
S. Higuita
1.68 1 - 0
Tét 100
Nyeremény 168

további tippjeink a Kerékpársport világából