2023.04. 04.

Scheldeprijs 2023 – a sprinterek egynaposa! Terneuzen›Schoten (205.3km)

Scheldeprijs 2023 – a sprinterek egynaposa! Terneuzen›Schoten (205.3km)

A flandriai macskaköves versenyek sorozata egy olyan eseménnyel zárul, amely némileg eltér az előző heteket uraló versenyektől. A Scheldeprijs, bár flamand verseny, tartalmaz macskaköveket, de nem sokat és nincs benne egyetlen meredek emelkedő sem!

Útvonal:

  • A verseny mindig is Antwerpen városának és a nevét adó Schelde folyónak a környékén zajlott. 2017-ben azonban a rajtot Tom Boonen szülővárosába, Molba helyezték át, hogy ezzel is jelezzék utolsó belga földön rendezett versenyét. 2018-ban azonban újabb lépést tettek annak érdekében, hogy a verseny több legyen, mint egy egyszerű sprinterfesztivál. Megpróbáltak új fordulatot adni a kissé kiszámítható versenynek azzal, hogy a rajtot Hollandiába és a szeles Zeeland tartományba helyezték át, így ma is onnan-, Terneuzen városából rajtol, mintegy 205 kilométer után érkeznek meg Schotenbe, a célvárosba. A versenyen összesen 355 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, az egyetlen komoly nehezítő tényező az oldalszél lesz!

Esélyek:

  • Sík útvonalával a Scheldeprijs tökéletesen jelzi az átmenetet a dombos flamand versenyek és a Párizs-Roubaix sík, de nagyon nehéz, komoly kockakövekkel és kátyúkkal tartkított versenye között. A francia klasszikushoz hasonlóan ez a verseny is teljesen sík, és a legnagyobb kihívást a kevés macskaköves út jelenti, de ezektől a közös pontoktól eltekintve nagyon különböző versenyekről van szó. Míg a Párizs-Roubaix a szezon egyik legnehezebb klasszikus versenye, addig a Scheldeprijs a skála másik végén helyezkedik el. A Broekstraat pavé - a verseny fő kihívása - közel sem elég nehéz ahhoz, hogy jelentősen megszelektálja a mezőnyt, így ez az egyik legkeresettebb verseny a sprinterek számára.
  • Az 1907-ben először megrendezett Scheldeprijs a sportág egyik történelmi versenye, sőt, az egész Flandria legrégebbi versenye. A győztesek listáján a sportág leggyorsabb versenyzői közül sokan szerepelnek, és a korábbi győztesek közül Caleb Ewan, Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Alexander Kristoff, Tyler Farrar, Alessandro Petacchi és Tom Boonen mellett a legjobb sprinterek újabb generációi közül sokan nyomot hagytak a hagyományos célban, az Antwerpen mellett fekvő Schotenben. Az elmúlt években a versenyt két sprinter uralta, akik mindketten a leggyorsabbak közé tartoztak az elmúlt évtizedben. Marcel Kittel és Mark Cavendish ötször, illetve háromszor nyerte meg a versenyt.
  • Mivel nem várható viharos, esős időjárás, a forgatókönyv várhatóan megvan már. Ez egy nagyon eseménytelen Scheldeprijs kiadás lesz, ahogyan azt a holland kísérlet előtti időkből ismerjük. Idén is hihetetlenül erős a sprinterek mezőnye, ami azt jelenti, hogy ezen a versenyen mindig sok csapat van, akiket üldözni kell. Így van ez ezúttal is, ahol várhatóan a Soudal, az Alpecin, a Jayco és a Lotto is összefog a szökevények üldözésében.
  • A legerősebb csapatnak az Alpecin tűnik! A Ramon Sinkeldammal, Lionel Taminiaux-val és az erősen visszatérő Jonas Rickaert-tel, de van der Poellel együtt már félelmetesek. A csapat kapitánya pedig Jasper Philipsen lesz, aki jó formában van. A legnagyobb rivális a Quick Step lesz Fabio Jakobsennel, valamint a Jayco és Dylan Groenewegen. Valamint jó lehet még Sam Welsford, Caleb Ewan, Gerben Thijssen, Jordi Meeus, Dan McLay is.
  • Tipp: Jasper Philipsen nyeri a futamot – 2,75

Párosítások:

tipp
Scheldeprijs 2023
Jasper Philipsen nyeri a futamot | 2.75 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
bencekiraly95 2023-04-05 06:53:10
Szép Reggelt!

Jasper elég jó formában van mostanság! Nehezen tudom elképzelni, hogy Jakobsen ma megverje sprintben! Viszont bármi előfordulhat,meg az ellenkezője is! A tippet azért viszem, illetve a Groenewegenest is! Nem tudom mi a helyzet mostanság Caleb Ewan-el, de valahogy a végére nem tud előre keveredni!

Baszk kör 3. szakaszáról mi a véleményetek? Vagy esetleg lesz elemzés!
Ma mutatnia kell valamit Jonasnak, mert az eddig látottak alapján a Tour egyértelmű esélyese Pogi! Ma egy szép Ati munkával Jonas nyerheti a szakaszt!

Jó szurkolást, Srácok! 🙂🌞
seantaylor21 2023-04-04 21:43:38
Theuns odakeceficélhet sztem elejébe. Jakonak szurkolok de sztem most nrm lesz top3. Akor viszont philipsen ma id tarol

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.04.05. 12:45
E. Theuns - S. Aniolkowski
Ki végez előrébb?
E. Theuns
1.36 1 - 0
Tét 100
Nyeremény 136

további tippjeink a Kerékpársport világából