2023.03. 24.

Volta Ciclista a Catalunya 2023: 6. szakasz: Martorell›Molins de Rei (174.1km)

Volta Ciclista a Catalunya 2023: 6. szakasz: Martorell›Molins de Rei (174.1km)

Kezdetét veszi a kerékpáros szezon egyik legkedveltebb és mindenképp egyik legnehezebb versenye, a Katalán Kör. Parádés szereposztás, itt lesz a tavalyi Vuelta győztese Remco Evenepoel, a többszörös Grand Tour-győztes Primoz Roglic, a Giro-győztes Richard Carapaz, a szintén Giro-győztes Jay Hindley, a Tour de France-győztes Geraint Thomas és még egy sor kiváló kerékpáros. A verseny rendkívül nehéz, szinte minden szakasz tele van hegyekkel, komoly mászásokkal. A Tipplapon végigkövetjük a versenyt tippekkel, elemzésekkel.

A tegnapi szakasz volt talán a kulcsa az egyhetes versenynek. Tovább folytatódott a Remco Evenepoel és Primoz Roglic párviadala. Amíg a 3. szakaszon Evenepoel nyert, addig tegnap Roglic bizonyult jobbnak. Összetettben pedig a jóváírásoknak köszönhetően 10 másodperccel a szlovén vezet.

6. szakasz: Martorell›Molins de Rei (174.1km)

  • Ma már könnyebb szakasz következik, de ez az utolsó esély, hogy Evenepoel behozza a Jumbo Visma versenyzőjét, hiszen az utolsó szakasz, bár dombos, de a vége egy városi körözés Barcelonában. Ma viszont már nem annyira hegyes-mászós a szakasz, hogy csak a két összetettben érdekelt kapitány juthasson szóhoz, sőt, a végén akár még egy kisebb csoport is összeállhat sprintelni. Érdekes szakasz lesz, nagyon nehéz megtippelni, hogy mi várható.

Esélyek:

  • Vagy azok a sprinterek, illetve sprintelni jól tudó kerékpárosok nyernek, akik a 4. szakaszon is esélyesek voltak, vagy pedig hazaér egy szökés. De ez utóbbira kisebb az esély.

Tippek:

  • Szakaszgyőztes: Kaden Groves – 15,00

Párosítások:

A választásom Corbin Strong jobb lesz, mint Ethan Hayter  - 2,10 

tipp
Volta Ciclista a Catalunya 2023: 6. szakasz: Martorell›Molins de Rei
Corbin Strong jobb lesz, mint Ethan Hayter | 2.10 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából