Tenisz

Két egykori top10-es teniszező is eljutott Luxemburgban az elődöntőkig Belinda Bencic, és Eugenie Bouchard személyében. Még akár arra is lehet esély, hogy ők vívják a harcot egymással a döntőben is. Mondhatjuk, hogy rég láttuk őket ilyen helyzetben WTA szinten. Ezen felül pedig az ATP tornák is pörögnek. Beszéljük ki a legjobb meccseket ma is!

A két kiváló francia játékos ezúttal Belgiumban találkozik egymással, ahol a bukik jelenleg Gael-nek adnak jobb szorzót. 1,50-öt-ér a 193 sm-es óriás sikere. A két játékos nagyon hasonló paraméterekkel bír, korban, testi adottságokban nagyjából egyeznek, bár Monfils vékonyabb és magasabb, míg Tsonga alacsonyabb, de nehezebb. Mindketten Svájcban élnek, mindketten kétkezesek, egyaránt 2004-ben kezdték a profi pályafutásukat. Monfils a világranglistán 32. helyen áll, míg Tsonga jelenleg 75-ik. Egymással eddig hét alkalommal találkoztak, a győzelmek állása 4-3 Tsonga javára, de a két utolsó meccset Monfils nyerte. Vajon tényleg ennyivel esélyesebb Monfo? Beszéljük meg!

 

Djokovic most már jó ideje olyan formát mutat, hogy az egekben lehet az önbizalma. Márpedig ilyenkor nagyon nehéz őt elkapni. Azonban ifjú horvát ellenfele is igen jó napokat él meg, hiszen 2 szettben győzte le Federert is tegnap. Kérdés mire lesz ez elég Novak ellen. Persze van még pár egyéb döntő és selejtezők is a mai kínálatban. 

...És ez csak egy, a sok remek párharc közül a játéknapon. Bomba forma Medvedevnél, de ha ránézünk ugyanez van Basilashvilinél, aki pedig Zverev ellen érkezik ma. Mellettük még hanyag eleganciával egy Khachanov - Tsitsipas, vagy egy Delpo - Gasquet meccs is ott van a terítéken. De rendesen végignézve nem is igazán tudnék olyan meccset mondani a mai Shanghai torna tábláján, ami ne tűnne érdekesnek valamilyen szempontból. Van tehát miről beszélnünk!

Ezen a héten ismét a tavalyi év végi, idei év eleji formájú Wozniackit láthattunk, Sevastova pedig élete eddigi legjobb szezonját produkálja. Így a hasonló stílusok miatt is izgalmas döntőre van kilátás. Közben a férfiaknál ugyanott pedig a sokak által kedvelt Del Potro fog megmérkőzni Basilashvilivel. Ezen felül is akad még jó pár meccs vasárnap. Beszéljük meg!

Oldalak