Tenisz

Az uraknál ezen a héten az USA-ban, Cleveland-ben rendeznek egy challenger-tornát teremben, ahol Novikov jó eséllyel veszi fel a harcot a győzelemért Marcora ellen. Franciaországban Quimper Challanger kerül megrendezésre, szintén teremben, Ausztráliában pedig a Launceston challenger torna lesz kemény borításon. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Sok sikert mindenkinek!

 

Rafa Nadal éppen most fejezte be a meccsét Tsitsipas ellen, ahol nagyon impresszíven és ellenállhatatlanul teniszezett. Hiába próbálkozott a fiatal görög, nem sikerült fogást találnia a spanyol gépezeten. 25-én kora reggel pedig a világelső Novak Djokovic és a meglepetésember Lucas Pouille csapnak össze. A bukik szerint nagyon sima szerb siker lesz (1,05), a háromszettes Djoko-győzelem 1,50-öt ér. Szerintetek mi várható?

A nőknél Naomi Osaka tovább menetelt, ezúttal Svitolinát múlta fölül két sima szettben. Az eredmény 6-4, 6-1, jöhet a következő, aki nem más, mint Karolina Plisková, aki a másik ágon küldte haza a ma már inkább a méreteiről híres Serena Williamset. Kifejezetten jó meccs lesz kettejük mérkőzése! Mit gondoltok a következő napi meccsekről? Sőt, már napközben is vannak challanger-meccsek, lehet bogarászni! Beszéljük meg!

 

Francis Tiafoe elérkezett az első gigantikus ellenfeléhez, a második helyen kiemelt Rafael Nadalhoz. Az afro-amerikai teniszező kiválóan szerepel kemény borításon, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy sorban túljutott az indiai Gunneswaranon, Kevin Andersonon, Andreas Seppim, végül pedig az egykor Bébi Federernek becézett Grigor Dimitrovon is. Rafa legutóbb a jó formában teniszező cseh Tomás Berdych ellen nyert sima háromban. Ja! Mindenki ellen sima háromban nyert! Hatalmas meglepetés lenne már az is, ha Frances képes lenne csak szettet rabolni a spanyol óriástól! Az over 3,5 szett 3,00 az év 365 napján nyitva tartó irodánál! Szerintetek van esélye? És hogyan alakul a többi teniszmeccs?

 

Ez a rovat némileg hasonlít a Tippek trükkökhöz annyiban, hogy kicsit megpróbáljuk bevonni a teniszkedvelő olvasóinkat a mindennapi fejtörésbe, hogy mikor melyik játékosnak szavazzunk bizalmat. A tenisz kiváló fogadási lehetőség, hiszen csak két kimenetel van! A férfivonal és a női vonal is megjelenik, de a párosokat sem hagyjuk figyelmen kívül. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Sok sikert mindenkinek.

 

A negyedik kiemelt Alexander Zverev minden bizonnyal megveri a 155. helyet elfoglaló Alex Boltot. A kérdés az, hogy az eddig meglepetéseket szerző Bolt (Simont és Sockot verte ki) Rabol-e szettet a némettől. Goffin kiegyenlített meccset játszhat az orosz Medvegyevvel, Pouille pedig esélyesen megveri Popyrint. Coric, Nishikori és Raonic győzelme pedig papírforma. Szerintetek mi várható? Beszéljük meg!

 

Csütörtökről péntekre virradó éjjel újabb izgalmas mérkőzések kezdődnek az év első Grand Slam tornáján, az Ausztrál Openen. Többek közt A Kevin Andersont kiejtő, amerikai Frances Tiafoe ütközik a veterán olasz Andreas Seppivel, akinek a kedvenc borítása a salak! A fiatal ámde annál tehetségesebb amerikai játékos viszont keményborításon kiváló! Ahogyan Kevin Anderson is, aki az egyik legjobb ezen a téren! Igaz könyöksérülés is hátráltatta, de ez ne vonjon le semmit Tiafoe eredményéből. Az afro-amerikai sportoló mai oddsza a bukik szerint 1,80! Szerintetek érdemes bevállalni? És a többi meccs hogyan alakulhat? Beszéljük meg!

 

Január 17-én hajnalban folytatódik az év első Grand Slam tornája, az Ausztrál Open. Fucsovics Marci a 11. helyen kiemelt-, a világranglistán 12. Borna Coriccsal mérkőzik. Marci mellett talán az szól, hogy eddig öt meccset játszott idén kemény borításon, ebből hármat megnyert, míg Coric számára ez lesz a harmadik. Viszont a horvát játékos nagyon tehetséges és ami a legfontosabb, fejben jobb mint a magyar. Ez pedig ma fontos lesz. Azt gondolom, csak a meccs hossza számít, Coricra kiszabott 1,32 elég jó szorzó, csak oda kell tenni valami mellé. Azt kívánom, ne jöjjön be a tippem! A többi meccset beszéljük meg, ti mit gondoltok?

 

Mind férfi vonalon, mind női vonalon megkezdődik az év első Grand Slam tornája, számos olyan meccsel, ami elgondolkodtató lehet a sportfogadók számára. A két színes bőrű tehetség, Michael Mmoh 1,72 Albot ellen és Frances Tiafoe 1,32 Gunneswaran ellen, továbbjutása esélyes. Struff Ebden ellen 1,52 nagyon vonzó lehet, valamint az alacsonyabb, de biztos szorzókat kedvelőknek Milmann 1,24-es szorzója Delbonis ellen kifejezetten csábító! Tehát hétfő hajnalban indul a menet! Beszéljük meg!

 

Január 8-án hajnalban magyar idő szerint megkezdődött a szezon első Grand Slam-tornájának selejtező-sorozata, pontosabban annak is az első köre. Számos korábban sokkal előrébb rangsorolt versenyző próbálkozott és próbálkozik majd a főtáblára jutással. Ezek közül nézzünk néhányat! Mit gondoltok a selejtezős meccsekről? Ötleteljünk együtt!

Oldalak