2022.09. 04.

ATP Tour figyelő (szelvényjavaslat és kibeszélő) - 2022.09.04

ATP Tour figyelő (szelvényjavaslat és kibeszélő) -  2022.09.04

Ebben a rovatban az aktuális ATP-versenyeket általánosan monitorozzuk és egy szelvényt készítünk a legjobb lehetőségekből. A választott összeállítás általában kettő-, vagy három, ritka esetben négy meccsből tevődik össze. A single-mérkőzések külön cikkben tekinthetők meg, ezeknek komolyabb szorzói vannak. A választott tippeket röviden indokoljuk is. Ma is természetesen US Open!

Sziasztok!
Természetesen a mai szelvény is két US Open mérkőzésből áll. Már a legjobb 16 között járunk a szezon utolsó Grand Slam tornáján. Az egyik mérkőzésem a Pablo Carreno Busta (15.) - Karen Khachanov (31.) meccs.


P. CARRENO-BUSTA - K. KHACHANOV
2022.09.04. 17:00

  • A Fal, merthogy ez a beceneve a spanyolnak, univerzális játékos, salakon és keményen is nagyon magas fokon képes teniszezni. Nemrég megnyerte karrierje 7. ATP tornáját, ami egy Masters torna volt Montrealban. PCB Nnem ismer elveszett labdát, fejben nagyon erős. A szezon derekán volt egy hullámvölgy a játékában, de most éppen a csúcson van mentálisan is és fizikálisan is. Itt az Openen a Thiem-Bublik-De Minaur hármason keresztül jutott el idáig. Remek játékos, kiváló forma!
  • Khachanov univerzális, nagyon tehetséges játékos, aki egykor volt a TOP10-ben is. A kemény borítást kedveli a legjobban, de salakon is megél. Remekül adogat, ezt magassága és erős fizikuma segíti, az alapvonalról hatalmas erővel küldi vissza a labdákat, jó a fonákja is, de legnagyobb erőssége a pörgetett tenyeresei, amivel pontjainak zömét szerzi. 2018 óta nem nyert semmit. Idén Adelaide-ben játszott döntőt és kapott ki Monfilstól, azóta elődöntők és negyeddöntők maximum, amit elért. A kemény pályán jön ki legjobban a játéka. Itt Kudlát és Monteirót verte meg első két körben, utána Draperrel szemben én már verettem, de a brit feladta a meccset.

Két hasonló szint, de PCB jobb fejben és a formája pedig most talán élete legjobbja! Ő nyeremény

A. DAVIDOVICH FOKINA - M. BERRETTINI
2022.09.04. 17:00

  • A másik mérkőzés az egyik személyes kedvencem, az olasz Matteo Berrettini, az óriás (196 cm, 95kg) olyan fizikai erővel, ami keveseknek adatik meg. Ennek megfelelően kiváló adogatása és bombaerős tenyeresei vannak. Annak ellenére, hogy olasz, rendkívül nyugodt és kiegyensúlyozott. Az idei füves szezonban bombaformában volt, megnyerte egymás után Stuttgartot és Queenst, Wimbledonban pedig kiverte őt a Covid, pedig ha valaki, akkor ő megfoghatta volna Djokovicot. Itt Jarry-t, Greniert intézte el az első két fordulóban, majd legutóbb Andy Murray ellen diadalmaskodott három szettben. Jó formában van és ezen a kemény borításon ő nagyon eredményesen tud teniszezni.
  • Davidovich Fokina egy univerzális játékos, a salak mellett megél kemény borításon is, sőt 2017-ben megnyerte a wimbledoni junior GS-tornát, amit füvön rendeznek. Két CH-tornagyőzelme van, egy salakról, egy kemény borításról. ATP-tornát még nem nyert, de döntője volt már több is, az egyik idén a salakos Monte carlói masters tornán, ahol csak Tsitsipas verte meg. 180 cm magas, erős testfelépítésű játékos. 183 cm magas, ami már ad egy megfelelő stabilitást egy jó szervához, de alapvetően a sokmozgásos, védekező-stílust hozza. Wimbledonban öt szettben verte Hurkacz-ot, Queensben három szettben De Minaurt, Keményen korábban Dohában verte háromban Evanst. A legjobbak ellen is képes szettet hozni, fejben nagyon erős, kitartó és nem inog meg. Itt Nishioka 3-0, majd meglepő módon csak öt szettben tudta verni Marcinkat, aztán a meglepetésembert Galant küldte haza 3-1-gyel.

Fokina egy olyan játékos, aki többynire hozza azt, amit tud, ami elvárható tőle. Berrettini ellen nem ő az esélyes ezen a kemény borításon! Ha salakon játszanának, akkor az olasz bikaerős ütéseit kicsit lassítaná a vörös por, úgy nagyobb esélyekkel indulna a spanyol. Itt nem sok sansza van!

 

A két meccs kereken egy duplázó! Ti mit raktok ma? A single meccsekkel jövök délelőtt! 

 

tipp
P. Carreno-Busta - K. Khachanov A mérkőzés győztese P. Carreno-Busta 1.46
A. Davidovich Fokina - M. Berrettini A mérkőzés győztese M. Berrettini 1.37

2.00 | (8/10)

kapcsolódó meccsek

P. Carreno-Busta - K. Khachanov

2022. 09. 04. 22:45 | US Open, férfi egyes Tovább a meccshez

A. Davidovich Fokina - M. Berrettini

2022. 09. 04. 17:00 | US Open, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Jotipp 2022-09-04 11:51:46
Pablo, Ludmilla, Ajla? Te már megint jól be lehetsz rúgva. És még dél sincs :D

további tippjeink a Tenisz világából