2022.09. 09.

ATP Tour figyelő (szelvényjavaslat és kibeszélő) - 2022.09.09

ATP Tour figyelő (szelvényjavaslat és kibeszélő) -  2022.09.09

Ebben a rovatban az aktuális ATP-versenyeket általánosan monitorozzuk és egy szelvényt készítünk a legjobb lehetőségekből. A választott összeállítás általában kettő-, vagy három, ritka esetben négy meccsből tevődik össze. A single-mérkőzések külön cikkben tekinthetők meg, ezeknek komolyabb szorzói vannak. A választott tippeket röviden indokoljuk is.

Sziasztok!
Új-, fiatal világelsője lesz a férfitenisznek, amint véget ér a US Open. Az egyik jelölt Casper Ruud, aki az orosz Khachanov ellen játszik a döntőbe jutásért, a másik ágon pedig a meglepetés-amerikai Fraces Tiafoe és a csodatini Carlos Alcaraz vív párharcot a fináléért.

K. KHACHANOV - C. RUUD
2022.09.09. 21:00

  • Az orosz Karen Khachanov úgy teniszezik, mint fénykorában 2018-ban, amikor TOP10-es játékos is volt. A kemény borítást kedveli a legjobban, de salakon is megél. Remekül adogat, ezt magassága és erős fizikuma segíti, az alapvonalról hatalmas erővel küldi vissza a labdákat, jó a fonákja is, de legnagyobb erőssége a pörgetett tenyeresei, amivel pontjainak zömét szerzi. 2018 óta nem nyert semmit. Idén év elején Adelaide-ben volt egy döntője, ahol Monfils megverte, majd a szezon további szakaszában játszott két elődöntőt és három negyeddöntőt. Játéka a kemény és gyors pályákon jön ki igazán. Rendkívül koncentráltan és jól teniszezik itt a US Openen!
  • A norvég TOP10-es játékos, nagyon higgadt és rendkívül motivált. Fejben nagyon erős. Univerzális teniszező, kemény pályán is nagyon jó, de az igazi otthona a salak. Ott már a legjobb 5-ben egészen biztos ott van. 23 éves korára 9 ATP tornát nyert, ebből egy kemény pályás, a többi salak. Ő is inkább védekező-, rakkolós teniszt játszik, de a szervája is jó. Fonák oldalról sokat nyes. Nem omlik össze mentálisan és nagyon motivált, mentálisan nagyon jó!
  • Khachanov olyan jól teniszezett eddig, hogy kizártnak tartom azt, hogy nem nyer legalább egy szettet Ruud ellen! De akár a győzelemre is esélyes lehet.

C. ALCARAZ GARFIA - F. TIAFOE
2022.09.10. 01:00

  • Carlos Alcarazról már rengeteget írtam. 19 éves és már most a legnagyobbak között lehet említeni. Nem véletlenül nevezik az „új Nadalnak”. Minden téren kiváló, nagyon atletikus, de nem csak erő van, hanem technika is. Ha kell ügyesen rövidít, képes ésszel játszani és fejben rendkívül erős. Rutinra van még szüksége. Ha most megnyeri az Opent, akkor világelső lesz, a tenisztörténelem legfiatalabb világelsője. Megérdemelten. Frances Tiafoe egy fizikálisan nagyon erős, atletikus teniszező. Remekül szervál, erős pontos tenyeresei vannak. Univerzális játékos, viszont az erőtenisz a gyors pályaborításokon jön ki leginkább. Egy ATP tornát nyert még 2018-ban Delray Beachen, és van 6 CH-tornagyőzelme is mindenféle borításról. Itt azért nem kis neveket küldött haza. Giron, Kubler és Schwartzmann után Nadal és Rublev is csomagolhatott az amerikaival folytatott meccse után. Ez a két siker minden bizonnyal csúcsra járatja mentálisan. Nagyon motivált lesz és ez minden bizonnyal megnehezítheti Alcaraz dolgát is. Alcaraz Sinner ellen szenzációs negyeddöntőt játszott! Azt gondolom, hogy az olasz jobb teniszező még a 100%-os Tiafoe-nál is. A spanyol győzelmében bízom, de van egy jobb tipp is, szerintem:
  • F. Tiafoe játékszám: Kevesebb, mint 20,5

Így meg is van a duplázó!

 

tipp
K. Khachanov - C. Ruud K. Khachanov nyer legalább egy játszmát Igen 1.31
C. Alcaraz Garfia - F. Tiafoe F. Tiafoe - Játékszám 20,5 Kevesebb, mint 20,5 1.60

2.10 | (8/10)

kapcsolódó meccsek

K. Khachanov - C. Ruud

2022. 09. 09. 21:00 | US Open, férfi egyes Tovább a meccshez

C. Alcaraz Garfia - F. Tiafoe

2022. 09. 10. 01:35 | US Open, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából