2024.01. 17.

Ausztrál Open: A. Fils – T. Griekspoor 2024.01.18

Ausztrál Open: A. Fils – T. Griekspoor 2024.01.18

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. A második körben a francia Arthur Fils a holland Tallon Griekspoorral csatázik.

  • Fils a 34. helyen áll, a holland 31-ik, itt vannak egymás mellet, de ez a meccs és ez a torna egy igazi előzés kettejük tekintetében. A helyezés az egyetlen amiben hasonlítanak jelenleg. Fils sokkal fiatalabb, de ugyanakkor jelentősen tehetségesebb, kondicionálisan is erősebb teniszező. Nehéz gyengeséget keresni Fils játékában, talán a szertelenséget, a könnyelműséget még meg lehet figyelni a játékában, gyakran túlzásba viszi a bohóckodást. Viszont korához képes rendkívül erős mentálisan, valamint fizikálisan is. Ritka 19 évesen egy ilyen komplex játékú teniszezőt látni. Már van ATP-tornagyőzelme salakról, míg a CH-tornáját keményen nyerte. Kiváló játékos lesz belőle, csak idő kérdése ez, abból pedig neki bőven van.
  • Griekspoor tehetséget tekintve inkább csak középszint, az eredeményességét és sikerességét inkább a szorgalmának, akaratának köszönheti. Mentálisan is erős. Jól szervál, van ütőerő is benne, de semmiben sem kiugróan jó. 11 CH tornagyőzelem után 2023-ban nyert két ATP tornát is, egyet keményen, egyet füvön, míg a CH–kat többnyire salakon nyerte. Itt Safiullint verte öt szettben.
  • Azt gondolom, hogy Fils tenisztehetsége, tudása már túlnő azon, hogy Griekspoor fel tudja venni vele a harcot.


KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
A. Fils – T. Griekspoor
Fils nyer | 1.62 | (9/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
GABIBUSZ 2024-01-17 17:22:55
11 CH és 2 Atp győzelem után megállapítod,hogy semmiben sem kiugróan jó!!?? Ez több mint érdekes........
Miroslav 2024-01-17 20:07:32
Nagy tisztelettel, arra gondoltam, és le is írtam, hogy rendkívül szorgalmas, kitartó és erős a mentális faktor nála. De nem kifejezetten technikás, pl. mint Goffin, vagy Dimitrov, hanem ezen a téren inkább erős középszint. Ennyit próbáltam átadni és ezt tartom!
Fils pedig kifejezetten kiugró már most több szempontból is! Meg például Lehecka is! Griekspoor nem.
zrobo 2024-01-17 16:23:39
Ezt már korábban kinéztem én is! Jónak kell lennie.

további tippjeink a Tenisz világából