2024.01. 14.

Ausztrál Open: A. Tabilo – A. Kovacevic 2024.01.15

Ausztrál Open: A. Tabilo – A. Kovacevic 2024.01.15

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. Ez még mindig az első kör, ahol a chilei Alejandro Tabilo és az amerikai színekben versenyző Aleksandar Kovacevic meccselnek.

  • Aleksandar Kovacevic amerikai játékos, a nevének hangzása ellenére. 2023-ban tört fel a 4 CH-tornát nyert meg, mindet kemény borításon! Már a TOP100 kapuját döngeti. Univerzális játékos, de a kemény pálya talán jobban fekszik neki. Egy egész jó szervája van, de a mozgékony agresszív játékstílus jellemzi, az alapvonalról támad. Mindent egybevetve egyelőre csak egy erős középszint, akiben megvan a kitörés lehetősége. Idén Brisbane-ben simán kikapott Machactól a kvaliban, majd ide, az AO főtáblára is kvalivból jutott, ahol három győzelmet aratott. Nekem egyelőre csak középkategória és már 25 esztendős.
  • Alejandro Tabilo a chileiek univerzális játékosa. 188 cm magas, van benne ütőerő, de alapvonalas játékos, aki mentálisan nagyon erős. 2023-mat bezárólag volt neki 5 CH-győzelme, ebből 4 salak és 1 kemény pálya. Aztán idén fogta magát és megnyerte az Auckland-i tornát mégpedig a kvaliból indulva hét meccset nyerve sorozatban! Van de Zandschulp, Fils, Cam Norrie és a döntőben Daniel Taro. Elég komoly névsor. Tud a srác keményen is teniszezni, koncentrált és motivált.

  • Tabilo meg tudja verni Kovacevicet, de a borítás miatt itt is várok 34 game-et.
tipp
A. Tabilo – A. Kovacevic
Tabilo nyer + több mint 33,5 game a mérkőzésen | 2.20 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából