2024.01. 08.

Ausztrál Open: B. Pairet – J. Marie 2024.01.09

Ausztrál Open: B. Pairet – J. Marie 2024.01.09

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. Két francia találkozik ma, a tehetséges de mentálisan gyenge Benoit Paire, valamint egy szinte amatőr, megélhetési-teniszező, ismeretlen Jules Marie.

  • Jules Marie-vel kezdem, róla ugyanis sokat nem lehet tudni. Egy már 32 éves tökismeretlen, borzasztóan gyenge eredményeket magáénak tudó francia teniszező, akinek a jelenlegi 224. hely a csúcs karrierje során. Nincs még CH-tornagyőzelme sem, de még csak komolyabb meccsgyőzelme sem. ITF-tornákon nyereget, de csak kemény borításokon. Talán ezt lehet mellette felhozni, de ez édeskevés.
  • Benoit Pairet TOP10-es játékos lehetne/lehetett volna, ha mentális téren nem ultragyenge! Ő ugyanis egy remek fizikai felépítéssel rendelkező, komoly ütőerővel és bitang tehetséggel megáldott játékos, akiből komoly teniszklasszis is lehetett volna! Rendkívül technikás, dinamikus játékos, aki egész egyszerűen beleszarik mindenbe, csak akkor teniszezik viszonylag jól, ha van kedve. Sokkal jobban szeret bulikázni, mint edzeni. Ennek ellenére komoly eredménysora van! 8 CH tornagyőzelem, ebből 6 kemény borításokon, valamint 3 ATP tornagyőzelem mind salakról. 2023-ban összekapta magát a szalállas gall, merthogy hosszú idő után két CH tornát is megnyert, egyet salakon és egyet keményen. Mégis mi motiválja őt? Hát elsősorban a pénzdíj, hiszen profi játékos, ebből él, ez a kenyérkereset. És egy GS táblára való feljutás komoly pénzdíjjal is jár, így azt gondolom, ma a szokásosnál összeszedettebb lesz. Akkor pedig behunyt szemmel is meg tudja verni Marie-t!

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
B. Pairet – J. Marie
B. Pairet nyer | 1.44 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából