2024.01. 15.

Ausztrál Open: D. Lajovic – G. Zeppieri 2024.01.16

Ausztrál Open: D. Lajovic – G. Zeppieri 2024.01.16

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. Az első körben a szerb Dusan Lajovic és az olasz Giulio Zeppieri találkoznak.

  • Itt lehet fogni egy elfogadható szorzót! Az olasz Giulio Zeppieri egy 22 éves, karrierjében zömében salakos tornákon próbálkozó játékos. Eddig két CH-tornagyőzelme van, tavaly próbálkozott kemény pályákon is, aminek a megkoronázása a cherbourg-i CH torna megnyerése volt. Itt egyetlen olyan játékost sem vert meg, akik egy szinten lennének a szerb Lajoviccsal! Aztán idén Brisbane-ben kezdett, ahol megverte Jasikát, majd kikapott Dominik Thiemtől, aki már régen nem az a szint, ami volt korábban. Jött az AO-kvali, ahol szerencsés sorsolása volt. Megverte az öreg Pablo Cuevast, aki már fénykorában is inkább salakos volt, majd a fejben borzalmasan gyenge és hektikus Dzumhurt, végül a svájciak középkategóriás játékosát Ritschardot. Ez utóbbi ellenfél nagyjából vele egy szint. Egy teljesen átlagos alapvonalas középszint! Ellenben Lajoviccsal, aki nem csak jóval tapasztaltabb, hanem eredményesebb is. Neki van két ATP tornagyőzelme is, a 7 CH-torna mellet, amit megnyert. Mind salakon, mind keményen nagyon jó és mint a szerbek zöme nagyon erős mentális téren! Idén neki csak két meccse volt, megverte az ausztrál Kokkinakist, majd kikapott Leheckától. Így érkezett el az AO főtáblára. Talán emiatt a friss eredmények miatt van kicsit túlértékelve Zeppieri, mert azt gondolom, hogy Lajovic sokkal jobb játékos az olasznál! Ma az ő győzelmét várom itt.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
D. Lajovic – G. Zeppieri
Lajovic nyer | 1.76 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából