2022.01. 19.

Ausztrál Open: Davidovich Fokina - Auger Aliassime (9)

Ausztrál Open: Davidovich Fokina - Auger Aliassime (9)

Az Ausztrál Open második fordulója tart még ma. Az ATP világranglista 50. helyén álló spanyol Alejandro Davidovich Fokina és a TOP10 tagja, a kanadai Felix Auger Aliassime (9.) találkoznak. Mindkettő játékos nagyon fiatal még!

A. DAVIDOVICH FOKINA - F. AUGER-ALIASSIME
2022.01.20. 01:00

  • Alejandro Davidovich Fokina inkább univerzális játékos, a salak mellett megél kemény borításon is, sőt 2017-ben megnyerte a wimbledoni junior GS-tornát, amit füvön rendeznek ugyebár. 180 cm magas, erős testfelépítésű játékos. Elég jó szervája van, megfelelő alapütései. 2017-ben és 2018-ban még elsősorban ITF-tornákon vett részt, egyre jobb eredményekkel.2019-ben két challengert nyert meg egyet salakon, egyet keményen. Utána két évig semmi. Szeirntem őt a covidos első két év eléggé megnyomta, pedig alapvetően nagyon tehetséges játékos. Idén úgy érkezett az AO-ra, hogy csak egy meccset játszott, Sydney-ben kikapott Lajovictól. De itt mégis az Alex Bolt elleni játéka meggyőző volt. És ez a Bolt egy olyan ausztrál teniszező, aki mindig csak az év elején nyomja meg, de akkor általában elég jó szokott lenni. Most nem volt az.
  • A kanadai Aliassime univerzális játékos. Rendkívül hatékony szervákat üt, remekül hálózik és kiváló fonákja van. A legnagyobb erőssége az atletikussága. Rendkívül gyors, szívós és erős. Pontos ütéseivel megfuttatja az ellenfeleit, majd villámgyorsan felér a hálóhoz, ahol megöli a labdát. Egyaránt jól elvan minden pályaborításon, már most elmondható, hogy a jövő egyik legjobb játékosa lesz. ATP tornagyőzelme még nincs, de CH összejött neki már négy. Ennek ellenére a TOP10 tagja, mégpedig azért, mert minden tornán sokáig eljut. Az ATP Cup-on megverte Norrie-t, Zverevet és Bautistát, de kikapott Medvedevtől és Fritztől. Az AO-n pedig csak öt szettben nyomta le a finn Ruusuvuorit.
  • A bukik szerint nagyon sima Auger-Aliassime siker várható. Viszont én azt gondolom, hogy a spanyol jó lesz egy szettre minimum! Azt nem gondolom, hogy megveri a kanadait, de látva a finn elleni ötszettes kínlódást és tudva azt, hogy Fokina alapvetően milyen jó képességű, benne lehet egy over. És elég jó lehetőségek vannak! 

Tipp: Over 35,5 – 1,79

tipp
A. Davidovich Fokina - F. Auger-Aliassime
Játékszám 35,5 | Több, mint 35,5 | 1.79 | (8/10)

kapcsolódó meccs

A. Davidovich Fokina - F. Auger-Aliassime

2022. 01. 20. 04:35 | Australian Open, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából

belépés

partnerek

címkék