2024.01. 13.

Ausztrál Open: Marozsán Fábián – Marin Cilic 2024.01.14

Ausztrál Open: Marozsán Fábián – Marin Cilic 2024.01.14

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. Már az első játéknapon pályára lép az egyik magyar főtáblás Marozsán Fábián, akinek az ellenfele Marin Cilic lesz.

  • Marozsán berobbant tavaly, olyan kiváló eredményeket ért el, hogy mára már ő a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező. Nem olyan erős fizikailag, mint Fucsovics Márton, viszont fejben klasszisokkal jobb! Mozgékony gyors játékos, aki elsősorban salakon eredményes (3 CH-tornagyőzelme van, mind salak), viszont nagyon jól játszik keményen is, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy itt Ausztráliában legyőzte Gael Monfilst, aki viszont klasszis keménypályás menő, bár nem fiatal. Viszont Cilic sem fiatal! Fábi játéka kiválóan alkalmas a nagy ütőerejű erőteniszezőkre (legyőzte már keményen Greniert, Rinderknecht és Gasquet is), ahogyan a védekező gyors teniszt játszók ellen is eredményes tud lenni (szintén keményen már verte De Minaurt, Ruudot, Bautistát is) Fábi legnagyobb erénye a koncentráció, a motiváltság! Marin Cilic ellen esélyes, hogy bejusson a második körbe!
  • Marin Cilic az ATP Tour egyik legjobban szerváló játékosa, de már 35 éves, az ő játékához pedig kell a kondíció. Nem véletlen, hogy az elmúlt két évben már nem nyert tornát. Viszont előtte 20-at nyert, karrierje csúcsa a 2014-es US Open-győzelem! Ezt a Federer-Nadal-Djokovic érában elérni, azt gondolom, hatalmas siker. Idén egy meccset játszott, Hong Kongban kikapott Strufftól.

  • Azt gondolom, hogy az első szettben még fitt lesz a horvát és megnyeri a játékrészt, de utána Fábi okosan ki fogja fárasztani és szépen bedarálja majd! A tippem Marozsán Fábián nyer és több mint 33,5 game a meccsen!

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
F. Marozsán - M. Cilic
Marozsán Fábián nyer és több mint 33,5 game a meccsen | 2.40 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
DTJ 2024-01-13 08:43:18
Szerintem ez a meccs Cilicen múlik. Ismerve saját testét, azt gondolom csak a szervajátékaira figyel majd, legalább 1-2 tie break így tuti össze fog jönni. Fábinak az lehet az esélye ha alkalmazkodik Cilichez. Szerva mögött stabil lesz, és abba a fogadójátékokba tesz csak "effortot", ahol van keresnivaló.
Miroslav 2024-01-13 07:35:09
Sziasztok! Kora délután jövök még single tippekkel! Mit gondoltok Fábi esélyeiről?

további tippjeink a Tenisz világából