2024.01. 08.

Ausztrál Open: O. Virtanen – A. Vavassori 2024.01.09

Ausztrál Open: O. Virtanen – A. Vavassori 2024.01.09

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. A selejtezők első körében a finn tehetség Otto Virtanen és az olaz Andrea Vavassori találkozik.

  • Otto Virtanen még csak 22 esztendős, de őt hazájában Finnországban az egyik legkomolyabb tehetségként tartják számon, de a szakemberek nagy jövőt jósolnak neki. A füves és kemény pályákat kifejezetten szereti és nagyon jól teniszezik rajta! Magas erős és technikás is. Füvön csak az tud teniszezni, aki nem csak erőből játszik, hanem a keze is ügyes. Otto pedig 2018-ban, megnyerte a junior Wimbledoni tornát párosban, majd később egyénileg is! Finnországban létezik egy alapítvány, a K-Talent, amely a világszinten is tehetséges fiatal sportolókat karolja fel és támogatja anyagilag, hogy feljussanak sportáguk csúcsára. Az első ilyen felkaroltjuk Otto Virtanen, akit csak tenisz-csodagyerekként emlegetnek Finnországban. Továbbá megnyerte a junior tenisz egyik legfontosabb versenyét, a floridai Orange Bowl-t. 2022-ben nyerte első CH-tornáját Bergamóban, kemény pályán, majd 2023-ban hozzátett még kettőt szintén kemény pályán! Higadt, mentálisan erős játékos, nagy jövő van benne.
  • Vavassori már 28 éves, inkább aló-szintű, mint középkategóriás teniszező! Nincs egyéni tornagyőzelme, inkább párosban eredményesebb. 193 cm magas, van egy jó adogatása, valamint kitartó, szívós játékos. Salakon már találkoztak és ott Vavassori 2-1-re nyert. De most egy gyors kemény pályán meccselnek, ami kifejezetten jól fekszik a finn srácnak. Ma az ő győzelmét várom.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
O. Virtanen – A. Vavassori
Virtanen nyer | 1.67 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
rettenet 2024-01-09 06:16:43
Ideje lesz elengedni ennek a gyereknek a kezet,mert a belefektetett bizalmad sajnos mar veges,en is mindig mondom,na majd most,majd most,aztan folyamatosan lufi
Miroslav 2024-01-09 08:00:50
Igen, én is így látom. Persze még összeszedheti magát de ez most lejtmenet.

további tippjeink a Tenisz világából