2024.01. 08.

Ausztrál Open: P. H. Herbert – R. A. Burruchaga 2024.01.09

Ausztrál Open: P. H. Herbert – R. A. Burruchaga 2024.01.09

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. A rutinos francia Pierre Hugues Herbert a 21 éves argentin Roman Andrés Burruchaga ellen meccsel a selejtező első körében.

  • Pierre-Hugues Herbert rutinos, remek játékos. Univerzális játékos, de talán a fedett tornákon volt a legjobb. Négy CH-tornagyőzelme van, az ATP-tornagyőzelem sosem jött össze neki, de voltak nagyon jó szakaszai a karrierjének, négy ATP torna döntőjét veszítette el. Mivel fizikai testalkata alapján szívós, még van benne pár jó év. Komoly sérülés után jött vissza és, hogy mennyire akar, mennyire benne van a győzni akarás, azt a múlt év végén három sorozatos CH-torna bizonyította, ahol két negyeddöntő mellett egy elődöntőt is játszott, Metzben a tehetséges Van Asche ellen szetthátrányból fordított. Mindig is kiegyensúlyozott teniszező volt, amire lehet tőle számítani, azt hozni szokta. Fejben erős, a kemény borításokat szereti.
  • A focit kedvelő, már nem annyira fiatal szurkolóknak ismerős lehet a Burruchaga név. Az 1984-es világbajnokság döntőjében José Luis Burruchaga lőtte a döntőben a győztes gólt Németországnak. Ő is argentin, de nincs rokoni szál Kettejük között. Viszont a maga sportágában a mindössze csak 21 éves Roman Andrés Burruchaga is tehetséges. Igazi salakspecialista, de egyelőre úgy fest, nincs áttörés nála. 21 évesen még nincs CH-tornagyőzelem, ITF sem sok. Tavaly összesen játszott hat keménypályás meccset, abból kettőt nyert!
  • Herbert minden téren sokkal jobb teniszező, még salakon is elgondolkodnék, hogy van-e esélye Burruchagának, de itt keményen, ekkora tét mellett nem sok! Hacsak nem sérül le Herbert. De reméljük, hogy nem fog.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
P. H. Herbert – R. A. Burruchaga
Herbert nyer | 1.51 | (9/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából