2024.01. 15.

Ausztrál Open: R. Safiullin – T. Griekspoor 2024.01.16

Ausztrál Open: R. Safiullin – T. Griekspoor 2024.01.16

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Az orosz Marat Safin (2005) és a svájci Stan Wawrinka (2014) törte meg ezt a sorozatot. A brit Andy Murray rekordot jelentő ötször lett második. Ez még mindig az első kör, de már az alsó ág második fele, ahol az orosz Roman Safiullin és a holland Tallon Griekspoor találkozik.

  • Safiullin nagyon gyors, remek lábmunkája van, jól helyezkedik ennek köszönhetően a védekező teniszben erős. Tehetségnek indult, de csak egy erős CH-lovag. Főleg a kemény pályás challengereken szokott jól teljesíteni, ebből van neki 4 serleg is, mind a négy kemény borításon! Az ő játéka alkalmas arra, hogy a nagyerjű szervagépek játékát kezelje. Ennek bizonyítékaként már idén megverte Ben Sheltont és Popyrint is. Brisbane-ben egészen az elődöntőig ment, ahol Rune kettőben megverte.
  • Griekspoor viszont nem kifejezetten jól szerváló keménypályás bombázó, bár 188 cm magasságához már van egy jól működő adogatása. Viszont a holland egy mentálisan nagyon erős alapvonalas játékos, aki képes jól védekezni és támadni is ha kell. Minden borításon nagyon jól érvényesül a játéka. 2022-ig 11 CH-tornát nyert meg, zömét salakon, aztán 2023-ban tudott szintet lépni és nyert két ATP tornát, egyet keményen, egyet füvön! Idén nem kezdett jól, két veresége van, Casper Ruud-től és Borna Corictól kapott ki.
  • Két hasonló stílus csap össze most, szerintem bőven van esély arra, hogy elhúzódjon a meccs és az overt becélozzuk.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
R. Safiullin – T. Griekspoor
Több mint 39,5 game a mérkőzésen | 1.76 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából