2024.01. 20.

Ausztrál Open: T.H. Fritz – S. Tsitsipas 2024.01.21

Ausztrál Open: T.H. Fritz – S. Tsitsipas 2024.01.21

A Grand Slam-szezon az Australian Openen kezdődik, ahová a világ minden tájáról érkező rajongók a kiváló teniszért és a nyugodt hangulatért jönnek Melbourne-be. Az utóbbi időben ez a Grand Slam a nagy négyes játszótere volt: Novak Djokovic (10), Roger Federer (6) és Rafael Nadal (2) 2004 óta kettő kivételével az összes Australian Open-címet megnyerte. Ez már a legjobb 16 között lesz, a kőkemény amerikai Fritz a finomkezű görögöt, Tsitsipast próbálja meg legyőzni a nyolc közé jutásért.

  • Két remek játékos, nagyon hasonló testi paraméterekkel, közel egykorúak ráadásul, a görög egy esztendővel fiatalabb. A játék technikai terén a görög a jobb, viszont a felület egyértelműen a kiváló szervát adó és remek tenyeressel rendelkező erőteniszt játszó Fritznek fekszik jobban. Mindketten jobban szerepeltek eddig, mint arra lehetett számítani, ráadásul mentális téren is összeszedettnek tűnnek. Tsitsipas abban bízhat, hogy az egykezes fonákjával tudja mattolni az amerikait, Fritz pedig minél gyorsabb játékban bízik. Salakon egyértelműen a görögöt nevezném meg továbbjutónak, de itt ezen a kemény borításon inkább Frtiz az esélyes, legalábbis az ő játéka jobban érvényesül itt. A görögnek még mindig van némi gondja hátsérülésével, ezért összességében, hiába technikásabb, most nagyon nehéz dolga lesz. Szorosabb, overes meccset várok.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
T.H. Fritz – S. Tsitsipas
Több mint 40,5 game a mérkőzésen | 1.74 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából