2022.05. 23.

Roland Garros I. szelvény - 2022.05.23

Roland Garros I. szelvény   -  2022.05.23

Május 22-én vasárnap kezdetét vette a Roland Garros Grand Slam torna Párizsban. A rendezvény az európai salakszezon csúcspontja, amelyet megnyerni hatalmas dicsőség. A torna királya Rafa nadal itt van, de lábsérülése nem jósol sok jót. Esélyes még a formába lendülő Novak Djokovic, a 19 éves tálentum Carlos Alcaraz, valamint még talán a görög Stefanos Tsitsipas. Ha más nyeri a tornát, az a vaskos meglepetés-kategória lenne. Nézzük, mit kínál nekünk a mai nap a sportfogadás terén! (miniszorzók kihagyva!) A legfontosabb észrevétel: Nagyon alacsonyra vannak beállítva a szorzók, rendkívül szemét módon.

Lássuk, még mindig az 1. fordulót, ma már magyar érdekeltség is vannak! 

Roland Garros, salak: 

  • N. Basilashvili (25.) - M. Cressy (63.): Maxime Cressy egy 201 cm magas, igazi erőteniszt játszó játékos, aki eddigi karrierje során csak challenger versenyeken nyert, ebből is csak kemény pályákon. A szezon elején az ATP-tornákon is elkezdett szerepelni és Ausztrálában elég sikeres is volt. A salak viszont nem az ő otthona és bármennyire is igyekszik, csak egy CH-lovag, salakon még ott is gyenge. Basilashvili viszont egy remek képességekkel megáldott univerzális teniszező, aki 5 ATP-tornát nyert meg és salakon is, keményen is magas minőségű játékra képes. Fejben viszont gyengébb. De ez a Garros, ami mindenképpen nagyobb motivációra ösztönzi a játékosokat, hiszen a presztízs és az anyagi érdekek is erre ösztönöznek. A grúz teniszező győzelmét várom! 1,45 a szorzója.
  • D. Evans (32.) – F. Cerundolo (44.): Mindkét játékos a brusztolós, küzdő fajta, nem különösebben a technikai tudás teszi őket eredményessé. Derundolo 25 salakos meccset játszott idén, ebből 17-et megnyert, de ebből sok challenger volt. Evans inkább keménypályás, de a darálós típus. Fejben mindketten jók. Overes meccs lesz, minimum négy szett azt gondolom.
  • Cameron Norrie bedarálja Manuel Guinardot. Ez csak 1,08, de én lehajolok érte, hacsak nem sérül le a brit, mindenképpen nyerni fog.
  • D. Lajovic (66.) - S. Baez (38.): Dusan Lajovic egy szerb univerzális játékos, aki már 32 éves, rutinos versenyző. Egy salakos ATP tornája van, de inkább egy erős CH-szint, mint ATP-szint. Fejben nagyon erős. Seba Baez viszont az év felfedezettje salakon, nagyon fiatal, nagyon tehetséges! A jövő egyik legjobb salakspecialistája lehet. Tavaly 20 évesen nyert hat CH-t mind salakon, idén 21 évesen megnyerte élete első ATP tornáját, mondanom sem kell, salakon. Ezt ma az argentin fogja nyerni 1,35 a szorzója.

A szelvényen Basilashvili, Norrie és Baez győzelmei egy dupláért!

tipp
C. Norrie - M. Guinard A mérkőzés győztese C. Norrie 1.08
D. Lajovic - S. Baez A mérkőzés győztese S. Baez 1.35
N. Basilashvili - M. Cressy A mérkőzés győztese N. Basilashvili 1.43

2.09 | (8/10)

kapcsolódó meccsek

C. Norrie - M. Guinard

2022. 05. 23. 12:50 | Roland Garros, férfi egyes Tovább a meccshez

D. Lajovic - S. Baez

2022. 05. 23. 12:30 | Roland Garros, férfi egyes Tovább a meccshez

N. Basilashvili - M. Cressy

2022. 05. 23. 12:45 | Roland Garros, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából