2022.07. 06.

Wimbledon: C. Garin – N.Kyrgios - 2022.07.06

Wimbledon: C. Garin – N.Kyrgios - 2022.07.06

Július végén Wimbledonban megkezdődött az év harmadik Grand Slam tornája, a füves szezon koronagyémántja: Wimbledon. Az idei verseny kicsit már, mint az eddigiek, ugyanis a szervezők kitiltották az orosz és fehérorosz sportolókat, az ATP válaszul nem ad ranglistás pontokat senkinek. Így tulajdonképpen egy nagy gálarendezvénnyé szelídült a komoly presztízsű torna. A negyeddöntők következnek!

Wimbledon, fű:
C. Garin - N. Kyrgios
07. 06. 15:45 

  • Christian Garin egy remek salakspecialista. 2018-ig futures- és Challenger tornákon indult, ez utóbbiból négyet nyert, míg utána az ATP versenyeken is a salakot részesítette előnyben. Mára már ebből is van neki öt ATP-trófea. Kiváló lábmunkája van, gyors, szívós játékos. Az alapvonalról operál, fejben is elég jó. Kétségtelen, hogy a legtöbbet salakon tudja kihozni magából, de a gyorsaságának és kondíciójának köszönhetően a gyors pályaborításokon is elvan. De Brooksby és különösen Minaur legyőzése már egyértelműen meglepetés-kategória.
  • Nick Kyrgios a legellentmondásosabb figurája a tenisznek! Edző-, komolyabb felkészülés nélkül tud ösztönösen nagyon jól szerválni. Simán üti az ászokat, 220-225-ös szervákat is tud, vagy éppen a pontos, erős adogatásokat, majd befut a hálóhoz és megöli azt. Kimondottal élvezetes játékot tud játszani. Ha koncentrál, akkor nagyon tud játszani, de az esetek többségében fejben gyenge! Itt Wimbledonban és az azt megelőző füves szezonban egészen jól ment neki! Nakashimát öt szettben verte meg, ami egyértelműen koncentrációt igényel. Olyan arcokat, grimaszokat vág, ami maximálisan ellenszenvet kelt. A Trash-talk, a piszkálódás-szurkálódás nagymestere. Mutogat, beszól a bírónak, kritizál mindent, ha pontot ér el, akkor látványosan örül. Szervánál hajlamos alsó szervákat adni, itt is megtette már néhányszor, de van, hogy csak bemozdul alulról és ha az ellenfél elindulna rá, máris zubog a 210-es szerva felülről. Tud jól returnözni, főleg a második szervákat képes fogadhatatlanul visszaadni. Gyakran összezuhan fejben, ugyanakkor nagyon kevés teniszből tud nagyon sokat kihozni.
  • Garin szép volt eddig, de mégsicsak alapvetően salakos. Kyrgios pedig a legtehetségesebb játékosok egyike és a szerva-röpte füvön játszható a legeredményesebben. 

A tipp: Nick Kyrgios nyer + kevesebb, mint 38,5 game – 2,08

tipp
C. Garin - N. Kyrgios
A mérkőzés győztese + Játékszám 38,5 | Vendég és kevesebb | 2.08 | (8/10)

kapcsolódó meccs

C. Garin - N. Kyrgios

2022. 07. 06. 16:15 | Wimbledon, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából