2022.07. 04.

Wimbledon (I. szelvény) – 2022.07.04

Wimbledon (I. szelvény) – 2022.07.04

Július végén Wimbledonban megkezdődött az év harmadik Grand Slam tornája, a füves szezon koronagyémántja: Wimbledon. Az idei verseny kicsit már, mint az eddigiek, ugyanis a szervezők kitiltották az orosz és fehérorosz sportolókat, az ATP válaszul nem ad ranglistás pontokat senkinek. Így tulajdonképpen egy nagy gálarendezvénnyé szelídült a komoly presztízsű torna. A biztosabb lehetőségek közül kersünk egy szelvényrevalót!

  • Van De Zandschulp (21) - Nadal (2): Itt a kérdés azt gondolom, csak az lehet, lesz-e szettje Van De Zandschulpnak? Mindketten egészen könnyedén jutottak el idáig, de most elmondható, hogy Nadalnak nehezebb dolga lesz, a hollandnak meg csak a csoda segíthet. Csoda pedig ritkán van az élsportban, ha néha akad olyan eset, ami ebbe besorolható, akkor annak minden bizonnyal van más magyarázata, csak mi nem tudunk róla. Ilyen volt nemrégiben az addig még ATP meccset sem játszó Van Ritjhoven (már tudom a nevét az ürgének) tornagyőzelme többek között Medvedev ellen. De ebbe ne menjünk bele. Mentálisan Nadal a csúcs. A spanyol világklasszisnak egyetlen fájó gyenge pontja van a térde, amit most úgy akarnak orvosolni, hogy kiégetik azokat az idegeket, amelyek a fájdalmat közvetítik az agynak! Nem fogja érezni az ember, hogy fáj a térde. Aztán egyszer csak már majd nem tud menni, de addig még nyer ezt-azt. Szerintem ez már beteg dolog. De Nadalt kedvelem nagyon és az utóbbi időben Van De Zandschulpot is megkedveltem, pontosan azért, mert megbízhatóan hozza azt ami tőle elvárható. És Nadal legyőzése füvön tőle nem elvárható. Szettje lesz-e? Azt gondolom mindegy, mert azt az 1,15-öt, amit adnak Nadal győzelmére én most elviszem és keresek mellé valamit.
  • Nakashima – Kyrgios: Ez a valami pedig ez a meccs lesz. Kyrgios játéktudása és tehetsége nem mérhető egy polcon Nakashimáéval. Viszont kijelenthetjük azt is, hogy Nakashima mentális ereje és nagyon magasan motivált hozzáállása nem mérhető Kergéhez. Aki látta az ausztrál és a görög meccsét, megkapott mindent amit a tenisz show nyújtani tud. És azt gondolom, hogy Kyrgiosnak pont ez kell. Kell neki valami, ami elkezdi motiválni és ami miatt elkezd játszani és nyerni akar. És ekkor úgy játszik, hogy nincs ellenfele a világon sem. De ez nagyon ritka. Tsitsipas mérgében a nézők közé ütött egy labdát, az ausztrál elkezdte követelni, hogy léptessék le a görögöt (Joggal), de ez nem történt meg. Felbatta az agyát és ő leléptette. Esélye sem volt Cicinek. MA meg jön ez a szenvedélytől és színtől mentes, de kondicionálisan rendkívül erős és fejben kimondottan felsőfokon álló fiatal amerikai srác és megy mint a mérgezett egér, elér minden labdát, visszaad mindent és könnyel lehet, hogy kibillenti a mentális egyensúlyából Kyrgiost. A kérdés itt is az, lesz-e szettje Nakashimának? Shapovalov ellen nyert is, nem csak szettet szerzett, pedig a kanadai is sokkal technikásabb és tehetségesebb, mint ő, viszont fejben nudli, mint Kyrgios. Azt gondolom, lesz szettje Nakashimának és nagyon össze kell kapnia magát Kyrgiosnak fejben, ha ma is nyerni akar! 1,46 a szorzó.

A kettő együtt 1,68

tipp
Bra. Nakashima - N. Kyrgios Bra. Nakashima nyer legalább egy játszmát Igen 1.46
B. van de Zandschulp - R. Nadal A mérkőzés győztese R. Nadal 1.15

1.68 | (8/10)

kapcsolódó meccsek

Bra. Nakashima - N. Kyrgios

2022. 07. 04. 14:30 | Wimbledon, férfi egyes Tovább a meccshez

B. van de Zandschulp - R. Nadal

2022. 07. 04. 19:25 | Wimbledon, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából