2022.07. 02.

Wimbledon: N. Kyrgios - S. Tsitsipas - 2022.07.02

Wimbledon: N. Kyrgios - S. Tsitsipas - 2022.07.02

A mai főmeccs Wimbledonban az ausztrál kiválóság és a görög topjátékos között zajlik. Érdekes és jó meccs várható, aki szereti a show-t is a teniszmeccseken mindenképp nézze meg. Várhatóak Kyrgios-szösszenetek, úgymint alsószervák, folyamatos duma és provokáció, egy-egy olyan komolyabb csulázás, hogy még a legelvadultabb focista is összecsapja a bokáját és tiszteleg neki. Ütőtörés, közönséghergelés, lehetne sorolni napestig. Szóval jó lesz és fogadni is érdemes erre a meccsre!

N. KYRGIOS - S. TSITSIPAS
2022.07.02. 17:15

  • Nick Kyrgios a tenisz egyik legtehetségesebb képviselője. Zseniálisan képes játszani a klasszikus szerva-röptét, ha éppen fejben is rendben van! A görög apától és maláj anyától, de Ausztráliában született Nick először a kosárlabdával próbálkozott, aztán amikor átnyergelt a teniszre, hamar kiderült mennyire tehetséges. Az első ITF-tornáját megnyerte, innen pedig egyenesen fölfelé vezetett az útja. Paul Annacone, Federer edzője mondta róla, hogy olyan istenáldotta tehetségről van szó, amilyet Fedex színre lépése óta nem látott a világ! Nagyon erős és rendkívül pontos szervákat ad, jó a tenyerese és az egész mezőnyben az egyik leghatásosabb fonákot üti (a másik Tsitsipasé!). Noha adottságai a kemény- és gyors pályákon jönnek ki igazán, salakon is jól megvan. Egyetlen hátránya a mentális gyengesége. Ez viszont az egész karrierjére kihat. Ha nincs ott fejben a pályán, nem megy a konecntrálás, akkor nem csak gyengén játszik, hanem eléggé ellenszenves is lesz. Az alapjában is megosztó figura, ilyenkor rászolgál arra az utálatra, ami övezi. Beszól az ellenfeleknek, gúnyolja őket, botrányosan őrjöng. Összevész a játékvezetővel, a vonalbíróval, szitkozódik, rombol. Egyik legemlékezetesebb botránya, amikor Stan Wawrinkával közölte meccs közben, hogy a szintén teniszező Thanasi Kokkianakis lefeküdt a barátnőjével. Ha csak a tehetségét nézzük, akkor a világ egyik legjobbja, a jövő világelsője lehetne, ám a labilis idegrendszere és elviselhetetlen stíllusa miatt, valószínűleg nem lesz az. Kyrgios most éppen jó formában van. Idén a neki kedvező kemény és gyors borításokon csak olyan játékosok verték meg, akik nem csak kiválóan tudnak teniszezni, hanem fejben is erősek, sokkal erősebbek, mint ő. Az AO-n Medvedev már a második körben, Indian Wellsben negyeddöntőig jutott, ahol Nadal érkezett. Miamiban nem volt igazán kiugró formában, de így is hazaküldte Rublevet és Fogninit is, de Sinner megállította a legjobb 16 között. Houston salakján Opelka verte meg az elődöntőben, Stuttgartban a rendkívül profi, rutinos Murray az elődöntőben. Halléban szintén elődötnő és Hurkacztól kapott ki, de szoros volt viszonylag az utolsó két szett. Mallorcán nem volt jó, az egész ATP-mezőny legmegbízhatóbb embere Bautista verte meg a második körben. Itt meg kicsapta Jubb-ot és Krajinovicot eddig.
  • Stefanos Tsitsipas jelenleg a nagyágyúk mögött az egyik olyan játékos, aki a tudása alapján képes lenne a világelsőség megszerzésére is. Rendkívül technikás játékos, esze is van a teniszhez. Remekül adogat, jó a tenyerese és olyan egykezes fonákütése van, amit nem sokan mutatnak be a jelenlegi mezőnyben. Tsitsipas virtuozitása és ütésvariációjának tárháza salakon jön ki legjobban. Emellett rendkívül atletikus, gyors és fejben is koncentrált. Az AO-n Medvedev verte meg őt is az elődöntőben, Rotterdamban Auger Aliassime-nek még megvolt az agya is, így ő nyert a döntőben. Utána jött a döcögős időszak. A salakszezont remekül kezdte, megnyerte Monte Carlót, Barcelonában Alcaraztól kapott ki a negyeddöntőben, Madridban Zverevtől szintén negyeddöntő, Rómában Djokovictól a döntőben. A Garros kudarc volt, Rune kiverte a legjobb 16 között. Aztán jött a fű. Halléban találkozott mai ellenfelével Kergével és bizony az ausztrál nyert három szettben! De a következő tornát Mallorcán már megnyerte a görög! Itt pedig gond nélkül verte meg Ritschardot és Thompsont is.
  • Tipp: Nem biztos, hogy a hallei meccsből kell kiindulni! Akkor Tsitsipas nem volt jó formában, most már jobb, Kergénél meg sosem lehet tudni. Ha mindketten kihozzák magukból, amit tudnak, akkor Kyrgios nyer, de nála sosem lehet tudni, mikor omlik össze a dobozban a rendszer! Viszont arra lehet ma számítani, hogy nem lesz sima meccs! Az over 40,5 reggel még 1,73 volt a Tippmixprón!

 

tipp
N. Kyrgios - S. Tsitsipas
Játékszám 40,5 | Több, mint 40,5 | 1.73 | (8/10)

kapcsolódó meccs

N. Kyrgios - S. Tsitsipas

2022. 07. 02. 18:45 | Wimbledon, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából